Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спас Панчев: Забраната за пушенето - влошава здравето на пушачите.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Спас Панчев: Забраната за пушенето - влошава здравето на пушачите.

Имам кротко и приложимо решение - нека има заведения за пушачи и за непушачи. Тези, които са за пушачи да са задължително по-скъпи с 30% или с колкото казват, че им е спаднал оборота от това, че са забранили пушенето. Така ще има равнопоставеност и еднакво привлекателни ще са заведенията за пушачи и неушачи, а държавата ще си взима тея 30 процента горница и всички ще са доволни - и пушачите, които ще имат право да ходят в заведения в които се пуши и заведенията в които не се пуши няма да са в неравнопоставено положение, а и непушачите ще имат места както е в момента, където спокойно да си отидат на заведение в което наистина не се пуши.

???
    Ако не свършва добре, значи не е свършило!
    0888 315 794
    LZ1UPI
    A1 (Rh+)

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
      Аман от тия ресторантьори и "хотелиерите" в жкЛюлин 11 /Слънчев бряг/ - те ли са най-важни? Дай да затворим новата магистрала, щото Хепи-то на Нова Загора ще фалира
      В Щатите, във Франция, в UK сигурно не е останал работещ ресторант след толкова години забрана...

Спомням си едно време като се пушеше и в самолетите... Места за непушачи - на баба ми фърчилото - газова камера на 10 000м над земята... Да вземем да разрешим и там пушенето, че някой може да се изнерви
      Тия нямат проблем - кой ходи на заведение в "Слънчев бряг" през зимата ? Ама дайте да избием пушачите, че да ви олекне най-накрая. Мао Цзе Дун едно време така решил въпроса с пушачите на опиум - всичките на шлепове и в Жълто море (челен опит от Ломския шлеп, Мао е гледал "На всеки километър")
      В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

И пак не схващам: Защо да няма заведения за пушачи. Който му е неприятно, не влиза. Нищо по-просто.
        Ако трябва, отвън да пише: "Тук е място за гадни пушачи. Не влизайте, за да не Ви тровят, тия гадове".
        Съответно, всички, загрижени за здравето си, ще заобикалят отдалеч.
        Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
        -----------------------------------------------
        Питието определя съзнанието....
        0887770735

Коментар

Първоначално публикуван от trajal Преглед на мнение
          И пак не схващам: Защо да няма заведения за пушачи.
          Абе, не може да има, бе, как така ? Забрани требват, ботуш да мачка, хомот да стиска вратлето, глоби да се събират, гузни, виновни да се чувстват, че са прихванали тази наркомания пушачите. Да им се орежат здравно-осигурителните права - да правят тройни вноски за здравно осигуряване, но да си плащат в болниците всичко до стотинка и то по цени "Хотел Риц"

Коментар

Първоначално публикуван от trajal Преглед на мнение
            И пак не схващам: Защо да няма заведения за пушачи. Който му е неприятно, не влиза. Нищо по-просто.
            Ако трябва, отвън да пише: "Тук е място за гадни пушачи. Не влизайте, за да не Ви тровят, тия гадове".
            Съответно, всички, загрижени за здравето си, ще заобикалят отдалеч.
            Защото ,Жоре , живеем в толерантно общество . Толерантността обаче е еднопосочна-толерират се чернокраки , гейове , непушачи и т.н. Другите имат само задължения-да плащат данъци , акцизи ...
            Виден столичен ихтиолог

Коментар

Явно ще си го обясняваме през месец едно и също. Ама,ако само се пише в темата,без да се чете,кой какво е написал преди това няма смисъл.
              1. Що не забранили алкохола и той бил вреден? - Ми щото "пасивни алкохолици" няма бе Гагич! Като пушиш,още 10 дето не пушат им вредиш,а като пиеш си вредиш само на себе си.
              2. Що не може да има заведения за пушачи и непушачи? - Ми не може бе,защото съществува презумпцията,че в заведението за пушачи,може да работят и непушачи! Сервитиора не е длъжен да диша на 200 говеда дима.И не може да кажеш при тоя свит пазар на труда,като не ти се работи при пушачи бегай,или да наемеш само пушачи в заведението си,защото пък това вече е дискриминация. Отделно се цели да се сведе до минимум опцията,непушачите да правят компромис със здравето си в името на компанията. Което е 200% сигурно,че се случва. В една смесена компания,винаги пушачите определят,относно пушенето,кое къде и какво. Те са с хилядите претенции.Гледам,че забраната не е отменена,но явно има директива проверки да не се правят. На всякъде масово се пуши. Аз за това си седя вкъщи... ония ден ми се усмърдя живота..
              Споко,не се коркайте,забраната или ще я махнат или просто няма да се спазва,въпроса е че явно сме мнооого далече от нормалните хора,щом доказано вредоносна практика се дискутира по такъв начин. Нулева тоерантност...

Коментар

Първоначално публикуван от Борислав Ангелов (fnqkhhhzzz) Преглед на мнение
                Явно ще си го обясняваме през месец едно и също. Ама,ако само се пише в темата,без да се чете,кой какво е написал преди това няма смисъл.
                1. Що не забранили алкохола и той бил вреден? - Ми щото "пасивни алкохолици" няма бе Гагич! Като пушиш,още 10 дето не пушат им вредиш,а като пиеш си вредиш само на себе си.
                2. Що не може да има заведения за пушачи и непушачи? - Ми не може бе,защото съществува презумпцията,че в заведението за пушачи,може да работят и непушачи! Сервитиора не е длъжен да диша на 200 говеда дима.И не може да кажеш при тоя свит пазар на труда,като не ти се работи при пушачи бегай,или да наемеш само пушачи в заведението си,защото пък това вече е дискриминация.
                Защо са забранени наркотиците ? "Пасивен наркоман" виждал ли си ?
                А за работната среда са чисти фантасмагории. Има къде-къде по-вредни производства и задименост и запрашеност. Е, астматици там не вземат. Дискриминация ли е ? Бедна ти е фантазията през какви "оценки на риска" минава всяко кръчме и далеч не са символични и проформа - и осветление мерят и капацитет на вентилацията и децибели и всякакви други неща.

Коментар

Защото влияят на психиката в краткосрочен план и в краткосрочен план могат да са смъртоносни.Замъгляват съзнанието и карат пристрастения да прекрачва граници,които иначе не би прекрачил Отделно пристрастяването към двете е различно и от едното рядко има спасение. Двете неща са несравними.
                  П.С. И сравнението с производствата е детско. Да има по-вредни произвдства,ама има и контрол и механизми,които задължават работодателите,да се грижат за работниците. Ако го направят обслужващия персонал да е с противогази - тогава ДА! Няма да има проблем,за заведения за пушачи и непушачи. Персонала е защитен и всеки на своя отговорност е вътре.

Коментар

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
                    Имам кротко и приложимо решение - нека има заведения за пушачи и за непушачи. Тези, които са за пушачи да са задължително по-скъпи с 30% или с колкото казват, че им е спаднал оборота от това, че са забранили пушенето. Така ще има равнопоставеност и еднакво привлекателни ще са заведенията за пушачи и неушачи, а държавата ще си взима тея 30 процента горница и всички ще са доволни - и пушачите, които ще имат право да ходят в заведения в които се пуши и заведенията в които не се пуши няма да са в неравнопоставено положение, а и непушачите ще имат места както е в момента, където спокойно да си отидат на заведение в което наистина не се пуши.

???
                    Ти като никотинокурител защо даваш такива идеи?

Има логика заведенията в които се допуска тютюнопушене да плащат малко повече на държавата, освен това работещите там да са друга категория. Считам, че алкохола, кафето цигарите са луксозни стоки и трябва да се обложат с по-голям акциз за сметка на горивата.
                    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                      Ти като никотинокурител защо даваш такива идеи?

Има логика заведенията в които се допуска тютюнопушене да плащат малко повече на държавата, освен това работещите там да са друга категория. Считам, че алкохола, кафето цигарите са луксозни стоки и трябва да се обложат с по-голям акциз за сметка на горивата.
                      То и сега акцизът е по-висок съотнесено към стойността на обложения продукт върху тютюна, отколкото върху горивата.

Коментар

Първоначално публикуван от Борислав Ангелов (fnqkhhhzzz) Преглед на мнение
                        Ми не може бе,защото съществува презумпцията,че в заведението за пушачи,може да работят и непушачи! Сервитиора не е длъжен да диша на 200 говеда дима.И не може да кажеш при тоя свит пазар на труда,като не ти се работи при пушачи бегай,или да наемеш само пушачи в заведението си,защото пък това вече е дискриминация.
                        Кое, точно е дискриминация.? В обявата за работа може да пише: "Търся сервитьор за заведение за пушачи". КъФ е проблемът. Сервитьорът не кандидатства за тая ралта и тва е.
                        П.П. Мен, пък най-ме дразнят и тровят тия, дет уригат и пърдят. Защо не се забрани да влизат в заведенията такива свинье..?
                        П.П.П. Относно здравните осигуровки и боледуването на пушачите: Аз внасям в хазната 200лв. месечно само от акциза на цигарите, които изпушвам...! А, вие, непушачи, колко внасяте.?
                        Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
                        0887770735

Коментар

Нещата са пределно ясни и "профайлът" на талибан-непушача е следният: в заведение ако влезне веднъж месечно, лиже цяла вечер една малка биричка (по възможност безалкохолна или с лимонче, сок от череша или някакъв такъв буламач), храна, ако изобщо консумира такава, се свежда до това:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:images.jpg
Прегледи:1
Размер:7.2 КБ
ID:5543297

И после на другия ден вика "Леле, как се напих вчера !"

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                            Нещата са пределно ясни и "профайлът" на талибан-непушача е следният: в заведение ако влезне веднъж месечно, лиже цяла вечер една малка биричка (по възможност безалкохолна или с лимонче, сок от череша или някакъв такъв буламач), храна, ако изобщо консумира такава, се свежда до това:

[ATTACH=CONFIG]657359[/ATTACH]

И после на другия ден вика "Леле, как се напих вчера !"
                            Тва е ясно. Все пак съм DJ, и работя по заведения и дискотеки...
                            0887770735

Коментар

Това е класически пример как от нищо се прави нищо...
                              С който и да съм говорил на тази тема /пушач или не/ всички смятат ,че в дискотеки ,барове ,кафенета и т.н. трябва да може да се пуши , но в заведения които сервират ХРАНА цигарите нямат място.С това се съгласяват и пушачите които познавам.
                              Та не знам какъв е проблема.
                              Между другото непушач съм и се имам за толерантен спрямо пушачите -когато ми пушат в лицето не ме дразни толкова ,но съм имал случай един младеж възпитано попита дали може да седне при мен и дъщеря ми на 3г и безгрижно запали цигара.Много се учуди като го изгоних.

Коментар

Аз в всеки, с който съм говорил е против да се пуши в кафенета, ресторанти и сладкарници.
                                Откакто влезе тази забрана се спазва стриктно, не съм видял някъде да се пуши на закрито, не мога да си обясня на какво се дължи тази дисциплина.
                                Ако тази забрана падне, ще е ясно доказателство, че на тази територия няма държава!
                                "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X