Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За Паркетниците и Зимна София (нЕкой РазмислИ);)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: За Паркетниците и Зимна София (нЕкой РазмислИ)

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
    Явно с годините ми идват различно идеите, тогаз ми се струваше трудно, сега като се замисля така и така ме дразнят пластмасите /то те са някфи картони с гума/ в диското и мисля да ги махам поне в багажника, че вече и сами падат и са криви, с малко ламарина и рифел може да стане чудесно. Хем кутии за дреболии и джунджории, инструменти и компресор, хем и 2 дупки за песОк над калниците, които да се пълнят за зимата. Съвсем не голям разрез за да изтича и става песен. За твоя мерцедес не знам колко е джиджан, но подобна схема е лесно приложима, после може да си го покриеш с мокет или каквото е там и само леко ще ти смали обема... А на какво викаш жалузи?
    Не, на мерцедеса няма да сложа пясък щото не ми трябва, нито го карам по такива места, ама съм го мислил за един москвич навремето. А жалюзи е пердето пред радиатора, което се командваше с жило от купето, затваряше челния достъп на студен въздух до радиатора зимно време.

Коментар

От: Re: За Паркетниците и Зимна София (нЕкой РазмислИ)

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
      Преди малко дърпах ТИР на нашия паркинг с Паджерото. Колегите снимаха и ще го пуснат в тубата.
      Колега искам да го видя, би ли дал име или линк да го потърся?

Коментар

София в момента не е за паркетници. Дори едно Тико да се подхлъзне в тях и ламаринките им стават дармадан. Сега е времето на скраповете, за да не ви пука кой как ще се излети в пластмасовия ви паркетник. Аз лично от сутринта бегам като антилопа от разни безгумни и безумни джигити и на финала взех тежкото решение да прибера в гаража паркетника с цена на тристаен апартамент и да извадя бияча. Нека се бутат сега колкото си искат в гумите или стърчащите отвсякъде тежки брони, слайдери и лебедки. Утре съм на пистата в София и отсега тържествено обещавам да не предприема никакви действия за предотвратяване на ПТП ако то ще е по вина на някой безумен джигит и да измлатя при първа възможност поне трима очилатковци. Надявам се поне двама да са с пернишка регистрация. Няма да забравя да забърша до блясък обектива на бордовата камера за да мога при слука да се отчета тук.

PS
        горния пост хем е на майтап хем някакво странно задоволство ме изпълва като си представя хипотетичните ситуации на млатене на пишман джигити или каки с телефон на ухото като на луна-парк
        My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

^^^^^^^

Това искам да го видя,напомня ми за стария Самурай и пласмасовото му табло,че това беше единствената пласмаса по него,а цената му се удвояваше като му смениш гумите
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
            Алекс, пълни глупости пишеш. Преди 2-3 седмици дърпах една Q7 с перфектни зимни гуми на паркинга на драгалевския манастир. ШофЕрът чакаше чорбаджията и от скука взе да си прави врътки по празния паркинг. И така, докато не се глобна в една кишавица 1-2 педи и до там. Дръпнах го не повече от метър, но физиономията му беше много красноречива. А аз съм с АТ гуми далеч от първа младост ...
            И аз съм вадил CRV от кални коловози - с Патрул от дъртите, с по-гадни гуми от Хондака.
            ПП: електронните асистенции не са панацея, за сметка на това отнемат контрола и нещата веднъж изпуснати - стават невъзможни! Искам да видя тоя паркетник който е по-добър от съответния офроудър в така спряганите тук зимни условия?

Коментар

От: Re: За Паркетниците и Зимна София (нЕкой РазмислИ)

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
              Преди малко дърпах ТИР на нашия паркинг с Паджерото. Колегите снимаха и ще го пуснат в тубата.
              Я,го качи тука за не вярващите!

П.П. аз не съм от тях,защото съм виждал такива ситуации!
              0осем9осем7шест0осем7едно
              Миро

Коментар

Колеги,
                какви ТИР-ове, какви Паджерота, какви 5 лева???
                Вижте за какво е темата: За Паркетниците и Зимна София
                Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                Каква я мислих, каква станА
                Исках да споделя, че в една такава Особено студена и снежна Зима, Скромната ми "колица" се правя за сега Блестящо и ме изненадва с неподозирани от мен възможности. А се започна мерене на "Кардани", Летящи подводници във формата на "джипки" и други подвизи
                Иначе на всяка кола с кука отзад може да се закачи въже за теглене и отзад на въжето да се върже камион, респективно ТИР. Може да се снима клип и да се пусне в тубата. Просто темата е за друго.
                Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Мии, моя кардан е по-...
                  В тоя ред на мисли, диското е по-офроудър от Х5цата, но тя определено не се справя по-зле от него в сняг, а сравнението ми не е баш меродавно, щото той е с гуми MT/R, а тя със зимни. Съответно и като добавиш липсата на ABS при едното и наличието му при другото, става още по странно, щото диското ако не му добавя 10-20 метра дистанция, влизам в нечия задница, гаранция... Преди да замина си намерих 30 см сняг на тротоар и тръгваше сякаш го няма, с диското съм пробвал и в повече, но то също няма как да се затрудни, рошавите гуми се кефят на дълбок, а не плитък сняг.

Коментар

Четох темата и наистина много забавна се получи. От паркета към народопсихологията на българина. С моето конче какви неща съм вършил, върша и ще вършея. Моля да ме извинят съфорумците, но не се стърпях да споделя. И аз съм затъвал като пътник в прекрасна Тойота поради неведението на шофьора как да употреби даденостите на автомобила си. Когато се ориентира, колата се справи. Има добри и лоши шофьори. Както има по-добър и по-неподходящ автомобил за дадените пътни условия. Поздрави и помнете - подадената ръка да помогнеш на закъсал винаги означава нещо добро. И не бива да го кориш, че толкова може. Не всички умеят.
                    Последно редактирано от Чавдар (V93); 07-02-12, 09:23. Причина: HTML тагове
                    Попитали радио Ереван може ли да се "оправи" жена на площада. Отговорът бил: Да,може, но не е препоръчително, защото всеки ще дава акъл.

Коментар

• От: За Паркетниците и Зимна София (нЕкой РазмислИ)

Снощи ми се наложи да се намеся пред блока.
                      Едно БМВ 5-ца и един Ситроен опитвайки се да паркират, легнаха по корем в коловозите.
                      Улицата се затапи тотално, добре че погледнах през балкона.
                      Излязох и ги дръпнах с пикапа Л200....подредихме и другите чакащи да паркират, като преди това им поутъпках напред назад.
                      Тая сутрин не знам кой как е излизал, аз отлетях рано, рано.

ПП. Само да добавя, въжето се появи от багажника на бавареца, аз такова нЕмам....човека поне се е подсигурил.

Коментар

Каня ви с " високо проходимите" паркетници в Драгалевци, да ви видя От 7ч. сутринта та досега нищо не се движи по улиците, изключая главната.
                        Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                        Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                        В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

• Re: От: За Паркетниците и Зимна София (нЕкой РазмислИ)

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
                          Колеги,
                          какви ТИР-ове, какви Паджерота, какви 5 лева???
                          Вижте за какво е темата: За Паркетниците и Зимна София

Иначе на всяка кола с кука отзад може да се закачи въже за теглене и отзад на въжето да се върже камион, респективно ТИР. Може да се снима клип и да се пусне в тубата. Просто темата е за друго.
                          Ш'та замоля да менторстваш някъде другаде. (знаеш къде) Темата е за паркетниците в зимна София. Става въпрос за два паркетника зимата и в Столицата.
                          Тук обикновено си помагаме безкористно и търпеливо отговаряме на глупавите въпроси на определена категория потребители. Клипът категорично не е сниман, специално за да бъде показан на потребителя Alexfield, и подобните му, според които "всяка кола с кука"...
                          Шофьорът на Сканията беше на път да капитулира след два часа опити и чифт скъсани вериги...
                          Освен това съвсем не става въпрос за мерене на валове по силовото предаване на автомобила.
                          Дадоха ми линк и самия файл, но на тубата нещо не ще да се зареди http://www.youtube.com/watch?v=rZb-xSUSzjM При желание ще пратя самия файл на който иска.
                          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

• От: Re: От: За Паркетниците и Зимна София (нЕкой РазмислИ)

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                            Лелеее, как ли се научих да карам на москвич, като тогава чистенето не беше популярно, гуми в магазина имаше два вида - за москвич и за волга, а за коли с предно не бяхме и чували почти ...

Разглезили сте се пичови.
                            Това е самата истина!!!

Първоначално публикуван от elbgt Преглед на мнение
                            София в момента не е за паркетници. Дори едно Тико да се подхлъзне в тях и ламаринките им стават дармадан. Сега е времето на скраповете, за да не ви пука кой как ще се излети в пластмасовия ви паркетник.
                            Това е другата Която подкрепя и предната

Аз мога да кажа, че паркетниците са точно за този момент според мен. Не знам как си "перкате" с 4х2, но тази сутрин в Пловдив, определено си беше нужно, нещо по-високо от нормална колица. Не че не става, но си е мъка в малките улички.
                            И пак за мен всичко опира до гумите! Лично бутах трима с гуми за мъгла (от този форум съм научил този израз ).
                            Чистят хората, много снегорини видях, но само по осовни булеварди.

П.С. Един превъзбуден млад момък с Тундра, щеше да отнесе поне 5-6 коли, явно се мислише за недосегаем! Така че Гуми и задкормилно устройство!!!

Коментар

E той Алексфилд есента не можеше да си кара колата по каманака до вилата, пък вече е наясно с всичко във форума, така де, мина от ниво заек, на ниво заек със самочувствие . Аз го разбирам и не му обръщам внимание, ще мине в ниво стара пушка, всеки е така . Пък някои са и пенсии, хехе, вече. Важното е, че камьонетката е измъкната, аз също съм се чудил дали е възможно да се дръпне сериозен тонаж и най-вече как ще се отрази това на шасито, предполагам няма проблеми?
                              А инак тубата вика, че още го обработва, може и да се качи в 1 момент...

ПП А дали не е от заглавието на клипчето, предполагам има още доста pajero?
                              Последно редактирано от Насов; 07-02-12, 13:48.

Коментар

• Re: От: За Паркетниците и Зимна София (нЕкой РазмислИ)

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                                E той Алексфилд есента не можеше да си кара колата по каманака до вилата, пък вече е наясно с всичко във форума, така де, мина от ниво заек, на ниво заек със самочувствие . Аз го разбирам и не му обръщам внимание, ще мине в ниво стара пушка, всеки е така . Пък някои са и пенсии, хехе, вече. Важното е, че камьонетката е измъкната, аз също съм се чудил дали е възможно да се дръпне сериозен тонаж и най-вече как ще се отрази това на шасито, предполагам няма проблеми?
                                А инак тубата вика, че още го обработва, може и да се качи в 1 момент...

ПП А дали не е от заглавието на клипчето, предполагам има още доста pajero?
                                Естествено, че при МПС с несъпоставимо тегло става дума за лашкане. Камионите с прицеп са доста безпомощни на хлъзгаво а в случая и водачът ми се стори недотам опитен, защото въртеше волана в обратна на посоката на теглене.
                                За мен Паджерото е малко по-надарен паркетник, с доста здрава рама и в моя случай як матор и БФГ АТ. Сега си го карам на Фултайм с кеф. В случая подвеждащото е, че доста бързо ускорява, но спира като всички останали.
                                Паркетниците с разните електронни системи (x5, Q7, tuareg и т.н.)на хлъзгав ПЪТ са доста по-добре от истинските честни железа, но има ли повече снежец закъсват. Просто са проектирани, с цел да направят живота на пишман-шофьора по- лесен, а на гъзарите по-вълнуващ и с по-сериозен шанс за оцеляване при ПТП.
                                Та по горнобанските, драгалевските и симеоновските улици се справят по-успешно от някой парт-таймер с кални гуми.
                                "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X