Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За Паркетниците и Зимна София (нЕкой РазмислИ);)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: За Паркетниците и Зимна София (нЕкой РазмислИ)

Първоначално публикуван от bat_vanko Преглед на мнение
    ... За градски условия незнам защо е необходим СУВ или лека кола с двойно - просто трябват 2 зимни гуми. ...
    Не знаеш ли? Например защото градът се казва София, а не Стокхолм?

Сутринта, още преди да си изпия кафето, ходих да дърпам едно Ситроенче със зимни гуми, което се беше ровнало в неразчистен 20-30 см сняг покрай един блок. На отиване трябваше да чакам един Мерцедес да се връща на заден ход надолу по баирчето, защото не беше успял да се качи по неразчистената улица. Преди 2 часа трябваше да обяснявам на едно хлапе с голямо Ауди какво да прави и му помагах с бутане да излезе от снега на отсрещния тротоар.
    Да не говорим, че по много пъти на ден чувам под прозорците си пилене на гуми.

А бе, вътрешноквартален трафик в София при истинска зима ...
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Да в Симеоново е ужасно.

Коментар

Първоначално публикуван от kostadin_ra Преглед на мнение
        Да в Симеоново е ужасно.
        Това го бях пропуснал. Това Симеоново, Драгалевци, Бояна, Княжево при хубава зима без 4х4 ...
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
          Хах, и аз съм го мислил това преди години. Механизмът за пускане на пясък може да се направи от жалюзи на някой стар автомобил.
          Явно с годините ми идват различно идеите, тогаз ми се струваше трудно, сега като се замисля така и така ме дразнят пластмасите /то те са някфи картони с гума/ в диското и мисля да ги махам поне в багажника, че вече и сами падат и са криви, с малко ламарина и рифел може да стане чудесно. Хем кутии за дреболии и джунджории, инструменти и компресор, хем и 2 дупки за песОк над калниците, които да се пълнят за зимата. Съвсем не голям разрез за да изтича и става песен. За твоя мерцедес не знам колко е джиджан, но подобна схема е лесно приложима, после може да си го покриеш с мокет или каквото е там и само леко ще ти смали обема... А на какво викаш жалузи?

Коментар

Вие па сега...жалюзи,сандъци,песък...дрън-дрън!Най -сигурно си е-качи един циганин у багажника с една лопата и проблеми нема!!А си затънал-слиза,рине,бута и джипа тръгва!Па и по-ефтино ще да е...
            0899 шест5313нула
            За всекиго по нещо

Коментар

Пак всичко си зависи от колата. Аз от години съм си с комби и джип за втора кола. Симеоново или Бояна непомня, съм се качвал по стръмна урва павирана на една педя пухкав сняг. Пред мен Нисан Патрол ходеше на зиг-заг, а тогава карах Форд Ескорт 1.8Д комби, който нямаше никакъв проблем при изкачването.

Там където е абсолютно непроходимо за лек автомобил, много малко джипки ще минат безпроблемно.
              Biagini Passo Powered By VW Syncro

Коментар

Първоначално публикуван от bat_vanko Преглед на мнение
                Там където е абсолютно непроходимо за лек автомобил, много малко джипки ще минат безпроблемно.
                Я пак?
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Не знам за мургавия в колата, но идеята ми е да не трябва да спирам и да слиза никой, просто преди леда си пускам песока, после го спирам, като блокаж, ама за лед

Коментар

Re: За Паркетниците и Зимна София (нЕкой РазмислИ)

Преди малко дърпах ТИР на нашия паркинг с Паджерото. Колегите снимаха и ще го пуснат в тубата.
                    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                      Я пак?
                      Много пъти съм виждал редом, калник до калник паркетник и лек автомобил закъсали. И точно там защото е кофти място и джип минава ТРУДНО.

Коментар

Еми няма как м/у калниците им, ще ги потроши. Инак ако беше така, нямаше да има високопроходима техника. Остава да кажете, че и 6х6 или 8х8 или верижно няма да мине... Задкормилното е най-важното фактор. Ако има там блокаж, обратно на другите, само пречи и троши... Щото разликата в поведението ми като водач в трудни условия е коренно различно от началото с диското и сега. Преди 2 години вадих на приятел диското със зимни гуми, пуснал междинния и не може, лед, сняг... нищо страшно. Ама май му доде нанагорно, колко газ му раздадох и как подходих, а за лашкане и не беше чувал, зер е французин и българския му не е толкоз богат .

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                          Еми няма как м/у калниците им, ще ги потроши. Инак ако беше така, нямаше да има високопроходима техника. Остава да кажете, че и 6х6 или 8х8 или верижно няма да мине...
                          Явно вашите джипки са вседеходи!

Коментар

Ми не, но с правилната броня мога да прегазя бая доволно м/у кола и паркетник, еле ако е с прежалено говедо като диското ми . Да добавя, че не бих си сменил 32ките с зимни аспиринчета, а колегата беше сложил зимни гуми, по-малки от БФГ АТ-то, което го накарах да си купи, а си купи по-малко АТ от това, което можеше да събере максимално, щото и аз не знам що ...

Коментар

Каква я мислих, каква станА
                              Исках да споделя, че в една такава Особено студена и снежна Зима, Скромната ми "колица" се правя за сега Блестящо и ме изненадва с неподозирани от мен възможности. А се започна мерене на "Кардани", Летящи подводници във формата на "джипки" и други подвизи

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                                Каква я мислих, каква станА
                                Исках да споделя, че в една такава Особено студена и снежна Зима, Скромната ми "колица" се правя за сега Блестящо и ме изненадва с неподозирани от мен възможности. А се започна мерене на "Кардани", Летящи подводници във формата на "джипки" и други подвизи
                                Хотели как лучше, а получилось как всегда
                                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X