Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За Паркетниците и Зимна София (нЕкой РазмислИ);)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: За Паркетниците и Зимна София (нЕкой РазмислИ)

Тъй де, казах почти.
    После се появиха и "самолетите" самара и алеко
    с ПЕТ скорости ...басимайката )))
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първата ми кола беше Трабант - чисто нов, от магазина. Това беше през далечната 1989г. От тогава се зарекох, че повече кола със задно няма да си купя.
      HONDA CR-V I, 2000г., B20Z1

Коментар

Първоначално публикуван от alexalex69 Преглед на мнение
        Варенбурги и тарабанти имаше доста и зимата вървяха добре .
        А шкода 120...мотора тежи отзад, подминаваше ги като спрели.

П.П.Дали пък не беше 105, забравил съм...

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
          ... Разглезили сте се пичови.
          Абсолютно разлигавена работа! Народът започва да не може да минава без един куп електроника, дето да кара колата вместо него. Пък се смеем на американците ...
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от artefekt Преглед на мнение
            .......
            П.П.Дали пък не беше 105, забравил съм...
            Моята беше 105 L и при заледяване, трябваше да се слага нещо тежко отпред в багажника, че предницата и се вееше
            Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Първоначално публикуван от dimkaraganchev Преглед на мнение
              Първата ми кола беше Трабант - чисто нов, от магазина. Това беше през далечната 1989г. От тогава се зарекох, че повече кола със задно няма да си купя.
              И аз така се бях зарекъл, но... Ето че си взех джипка със задно предаване... Още едно потвърждение на максимата: "Никога не казвай никога!"

Иначе по темата: Докато говорим за "on-road" (демек за асфалт), паркетниците (с правилни гуми) винаги ще се справят по-добре от една off-road машина, било то и добре подготвена.
              Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Тая тема ми звучи, като "купихме си смешка, ама сме си доволни" Айде да не разправям за Xтреила как не излезна от равното и каква е мъка на равно даже с паркетниците. Е по-височко е от колата което е + ама друго май не се сещам. Аз пък много обичам само на задно да карам в снега особено както е с блокаж на дефа дрифтове по 100мт Много ми липсва на Тойотата че няма задно да му се невиди пък и досадния тракшън...

Коментар

Диското с нови МТ/Р-и удиви бая народ на леда в княжево, катери и пита за още, а ако не може през леда, минавам през където има сняг, извън пътя. Тойота МР2 със задно и задноразположен двигател, врътка и се окопава от конете, но пак се справяше. Та ако няма резки движения зимата, всичко е под контрол...

Коментар

Sorry, че се изказвам, щото нито съм с паркетник, нито съм с фул-тайм, но съм много доволен от добичето и много се кефя в тези снегове да го карам само на задноЕ-гумите са едни от най-добрите зимни(според опита ми) и задния диф е LSD, в който има още хляб
                    много автомати-слаби резултати!

Коментар

Първоначално публикуван от Rady1st Преглед на мнение
                      Тая тема ми звучи, като "купихме си смешка, ама сме си доволни" Айде да не разправям за Xтреила как не излезна от равното и каква е мъка на равно даже с паркетниците.
                      ...
                      Притеснен съм за теб! Защо толкова мразиш "паркетниците"!?!?!

А по темата - не мога да се похваля с офроуд и снежни подвизи, просто защото тук няма зима, а повечето земи са частни. Миналата зима, в единственият сняг, само аз отидох на работа с моята "смешка" CR-V. Колегата с Шогун, '93-а, супер селект, се оправда с това, че пътя бил блокиран от закъсалите комшии. Предполагам, че не ни е излъгал. И моят път беше блокиран, но без никакъв проблем заобиколих заседналите в 30 сантиметровия сняг, като две от гумите ми бяха в тревата на разделителната ивица, а другите две на асфалта. Говорим за път с наклон, на който автоматикът ми тръгва назад, при включена D4. Нямам идея, колко градуса, или проценти е наклонът?!

п.п. Само за протокола - нямам VSA/TCS, дори нямам и ABS, и автоматикът ми си е изправен.
                      Последно редактирано от krasi-mir; 03-02-12, 11:54.
                      Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
                      Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
                      Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Никой опитен шофьор, не може да отличи приплъзване на колело с 1/24 оборота.
                        Обикновено го усеща след първия оборот, когато вече плъзгането е устойчиво.
                        Компютърът на колата, обаче спокйно разбира за най малко приплъзване и съгласно заложеният алгоритъм - реагира.
                        В този смисъл, карането по сняг или лед е лесно описваема функция и се алгоритмизира успешно.
                        Затова новите SUV, като правило са по-проходими от джиповете в условия на слабо сцепление - сняг, лед, заблатена трева с твърда основа.
                        Опасни за подобен тип возила са ситуации, при които една или повече от четирите гуми са разположени на драстично различни настилки.
                        Например наклонен път с почистен в предишните дни сняг, който през деня се разтапя и тече по асфалта, а вечер замръзва.
                        Получава се нещо като ледена зебра върху платното. Друг вариант е магистрала при странични навявания. Сух асфалт комбиниран ту с отъпкан, ту с с натрупан сняг.
                        И при двата случая трябва да се изключат максимално автоматичните регулировки и да се кара бавно.
                        Усещането за сигурност създавано от SUV, в такъв случай отведнъж се оказва измамно.
                        Последно редактирано от Nik Nikolov; 03-02-12, 11:45.
                        Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
                          ...Иначе по темата: Докато говорим за "on-road" (демек за асфалт), паркетниците (с правилни гуми) винаги ще се справят по-добре от една off-road машина, било то и добре подготвена.
                          Алекс, пълни глупости пишеш. Преди 2-3 седмици дърпах една Q7 с перфектни зимни гуми на паркинга на драгалевския манастир. ШофЕрът чакаше чорбаджията и от скука взе да си прави врътки по празния паркинг. И така, докато не се глобна в една кишавица 1-2 педи и до там. Дръпнах го не повече от метър, но физиономията му беше много красноречива. А аз съм с АТ гуми далеч от първа младост ...
                          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                          Неизвестен мъдрец

Коментар

Куздов,
                            написаното от теб потвърждава написаното от мен - по един или друг начин:
                            - кишавица 1-2 педи
                            - човек, който целенасочено прави глупости
                            Това е далеч от:
                            - on-road
                            - тази кола може да мине от там

Въпросният човек сигурно подсъзнателно е търсел място, от което няма да може да се измъкне
                            Е, намерил е.
                            Последно редактирано от Alexfield; 03-02-12, 14:01. Причина: клавиатурни грешки
                            Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

най-ми е забавно някой като напише "еди кой си се беше закопал еди къде си пък аз много лесно го измъкнах..." Значи Жипа му не е истински жип!
                              Напълно е възможно буквално на 2 педи от "коварното" място сцеплението да е съвсем различно... Прост пример - пресен сняг, а отдолу коловози от стар лед...
                              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Re: От: За Паркетниците и Зимна София (нЕкой РазмислИ)

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                                Никой опитен шофьор, не може да отличи приплъзване на колело с 1/24 оборота.
                                Обикновено го усеща след първия оборот, когато вече плъзгането е устойчиво.
                                Компютърът на колата, обаче спокйно разбира за най малко приплъзване и съгласно заложеният алгоритъм - реагира.
                                В този смисъл, карането по сняг или лед е лесно описваема функция и се алгоритмизира успешно.
                                Затова новите SUV, като правило са по-проходими от джиповете в условия на слабо сцепление - сняг, лед, заблатена трева с твърда основа.
                                Опасни за подобен тип возила са ситуации, при които една или повече от четирите гуми са разположени на драстично различни настилки.
                                Например наклонен път с почистен в предишните дни сняг, който през деня се разтапя и тече по асфалта, а вечер замръзва.
                                Получава се нещо като ледена зебра върху платното. Друг вариант е магистрала при странични навявания. Сух асфалт комбиниран ту с отъпкан, ту с с натрупан сняг.
                                И при двата случая трябва да се изключат максимално автоматичните регулировки и да се кара бавно.
                                Усещането за сигурност създавано от SUV, в такъв случай отведнъж се оказва измамно.
                                Затова служебното Паджеро IV (знаеш го) не може да излезе от паркинга, докато не разкараш всички електронни пишман блокировки. Паджеро II при същите обстоятелства излита...
                                Прав си, че тези "екстри" са силно подвеждащи. Аз карам на задно, защото ми е забавно, въпреки, че мога и на фултайм. Винаги съм обичал коли със задно предаване. Обикновено, то те "предупреждава" че ще се врътнеш и курсът се корегира с отнемане на газта. С предното по-трудно ще поднесеш, но и много по-трудно ще изправиш колата. Особен фън сега е с Е-класата.
                                "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X