Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Умишлено ли умъртвиха невъоръжения Осама Бен Ладен

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Умишлено ли умъртвиха невъоръжения Осама Бен Ладен

Първоначално публикуван от Stas Преглед на мнение
    Защо, пречим ли ти?
    Не. Просто се зачудих какво точно има за обсъждане.
    Един (евентуално) гръмнат селски тарикат. Няколко или по-скоро няколко десетки лакомника, които си играят игрички за власт и пари, доколкото има разлика в тия мащаби.
    И милиони идиотчета, които им се вързват, и от двете страни. Половината крещят "ей с'я ш' въ гръмнем", другата половина отговарят "ей с'я ш' ви пратим баретите/самолетите/корабите".
    Сума народ и ресурс се затрива за глупости - също като преди 1000 или 5000 години.
    На този фон, това дали ОБЛ е бил с оръжие или не, исглежда малко скучно.

Дали командосите са били прави (ако изобщо са гръмнали някого) - 'ми прави са. Като си тръгнал да гърмиш някого - гърмиш го и точка. Арестите са в полицейския бизнес. А дали въобще и изобщо - виж горе.
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
      Дали командосите са били прави (ако изобщо са гръмнали някого) - 'ми прави са. Като си тръгнал да гърмиш някого - гърмиш го и точка. Арестите са в полицейския бизнес. А дали въобще и изобщо - виж горе.
      Тефчо и във военния бизнес също не е прието да се разстрелват невъоръжени хора без присъда.
      Ако на теб и на други хора това не им прави впечатление това означава, че прагът на търпимостта е паднал под критичната точка. Истинския живот коренно се различава от военните и кримилналните филми на Холивуд. Филмите са художествена измислица и са далеч от реалността. Аз, а и тези, които поддържат тезата ми нямаме намерение да живеем в Холивудски екшън в който на главния герой е разрешено да изтреби неизброим брой "врагове"- включително и невъоръжени и накрая за тези престъпления да бъде оневинен, че даже и награден с медал или пари. Всъщност изтребваните "врагове" са хора и ако не оказват въоръжена отбрана разстрелът им е престъпление и по военните и по цивилните закони.
      "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Първоначално публикуван от chris_vicom Преглед на мнение
        ...Всъщност изтребваните "врагове" са хора и ако не оказват въоръжена отбрана разстрелът им е престъпление и по военните и по цивилните закони.
        Все се чудя, дали ако беше загубил близък в резултат от някой от терористичните актове, на които Бен Ладен е автор щеше да си толкова милозлив... Защото, така, нали... ... на чужд гръб (американски, френски, испански, английски) и сто атентата, т.е. тояги, са малко.
        "Смъртта е по-лека от перо, Дългът е тежък като планина" - Мейджи, император на Япония

2007' Jeep Cherokee KJ 2,8 CRD

Коментар

Изобщо не става дума за милозливост - напротив - смятам, че щом е щом Ладен е виновен трябва да бъде най-сурово осъден! Подчертавам - осъден! Осъден, обаче според правилата и законите, а не убит, като скот и без право да се защити.
          Въпросът, ако някой не е разбрал е за принципите и морала. Не можеш да се държиш, като дивак и в същото време да си морален стожер на света.

Защо го убиха и какво целяха ако за някой не е ясно е ескалиране на напрежението и предизвикване на Ал Кайда и останалите терористични групировки за да може да има така необходимя враг за продължаване на войната и оправдаване на едни огромни финансови разходи. Потърпевшите - оставяйки на страна терористичните организации са обикновените хора от целия свят, които накрая плащат сметката. Щото американците имат необходимите методи да си изнасят инфлацията и кризите извън собствената си страна. Т.е. касае всички нас!

И кой премести политическата тема в спама? Моля, модераторите да върнат темата обратно в политическия раздел, където и е мястото. Ако това не касае политиката, то не виждам кое я касае!
          "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Тефчо и във военния бизнес също не е прието да се ...
            Прави ми впечатление, че вчера пропан-бутана беше 1.26, а днес е 1.38 и никой нищо. Прост пример, но показателен за границата на търпимост и безумната и разтегливост.

като оставим настрани Холивудските екшъни, никой с всичкия си не праща отряд от подготвени, въоръжени мъже, за полицейска сила. Друг въпрос е доколко е разумно да се хвалиш с такова нещо и на мен тъкмо тук ми понамирисва цялата история. Нещо не чух да има оплаквания по повод разчистването на неколцината чеченски "ръководители", които в един по-дребен мащаб, не се различават съществено от тоя, дето го обсъждаме.
            Докато върши работа - всички си играят играта, медиите пеят, хората се забавляват, е тук-там умира по някой, но иначе няма да е достоверно. Когато си помисли, че е хванал Моисей за шлифера - дупка в челото и точка. Нито е сефте, нито ще е за последно, нито е единичен случай, просто тук медийния шум е малко повече от обичайното.
            Всички забъркани са пределно наясно с рисковете на професията, така, че не виждам какъв е проблема. Все едно да се пишеш доброволец за на майната си, а после да ревеш, че ония отсреща те гърмят с истински куршуми.
            Спирам, щото за мен поне, обсъждането е безсмислено. Вашето виждане е различно - добре, ваше право.
            Поздрави!
            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Изобщо не става дума за милозливост - напротив - смятам, че щом е щом Ладен е виновен трябва да бъде най-сурово осъден!
              Непосилен ЛУКС. Просто няма как. В момента в който ОБЛ се озове ЖИВ в ръцете на ВрагО, половината му поддръжници (а такива не липсват) щяха да се барикадират с три шашки тротил в стотици детски градини по избор с викове "пуснете го - или !!!". Не е като да не се е случвало преди, справка - виж колко заложници са взимани през 70те-80те при различните опандизвания на членове на различни фракции. Заложниците във френско консулство в Холандия при задържането на член на фракция "Японска Червена Армия" в Париж, и т.н, и т.н.

И поради избора на по-лесни цели - някои от тях можеше да са и у нас, за тези на които не им стигат топки и организация да го направят в САЩ.

Знаеш го много добре. Поради което продължавам да твърдя че темата е лицемерен балон от самото начало. Отговорът е ясен от самото начало, останалото е блага душевна мастурбация.
              Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Знам, че от щатите нещата изглеждат различно - това е без всякакво заяждане и е съвсем нормално. Но форумът е български и бъди така добър да върнеш темата на мястото й. Прочети ми постовете и кажи къде виждаш лицемерие. Единствено предполагам улавяш аналогия по отношение недоволството ми от погазването на правото от американските служби и копирането на действията им от българските, само че на родна земя. Предполагам, че отстрани нещата изглеждат различно и според теб е правилно, но практиката показва противното. Виж темата ми с намирането на откраднатото АТВ и ще ме разбереш. Предполагам това при теб е по-трудно да се случи. А иначе по СМИ - фурор и операции с "оригинални" имена.

Коментар

Лицемерна е външната политика на една силна държава, довела до тротил по главите на гражданите си под предлог, че точно от това ги пази.

Би било само техен проблем, ако не бяха направили всичко да стане световен. Нерешим, според мен.

Коментар

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4068812,00.html
                    Да го съдиш трябва първо да го хванеш. В чужда държава.
                    Днес наша граница нападнаха с камъни стотици хора от ливан.Не ги спират гумени куршуми, сълзотворен газ.Част минаха в наша територия и се скриха.Какво ги правиш такива?Съдиш ги?
                    Сега ги търсят по храсти.(виж видео)
                    Има изключение от правила.За мен Осама е такъв случай

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
                      Лицемерна е външната политика на една силна държава, довела до тротил по главите на гражданите си под предлог, че точно от това ги пази.
                      ..
                      Не, това е по-скоро чисто политическо бездарие и самозабравяне, комбинирано с отрицателно IQ, което не липсваше при тогавашното правителство. Това че от 1992ра САЩ бяха управлявани осем години от средно глупав женкар и следващите осем от абсолютен малоумник с диагноза е тема свързана със събитията но несвързана с конкретния въпрос зададен в заглавието на тази, на който бе отговорено горе долу в първите две страници.
                      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

...Всъщност изтребваните "врагове" са хора и ако не оказват въоръжена отбрана разстрелът им е престъпление и по военните и по цивилните закони.

Всъщност, има вариант, в който "изтребваните" на са въоръжени и въпреки това, разстрелът им не е нарушение на никакви цивилни, или военни закони.
                        - Екзекуция, му се казва...
                        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от vivee Преглед на мнение
                          http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4068812,00.html
                          Да го съдиш трябва първо да го хванеш. В чужда държава.
                          Днес наша граница нападнаха с камъни стотици хора от ливан.Не ги спират гумени куршуми, сълзотворен газ.Част минаха в наша територия и се скриха.Какво ги правиш такива?Съдиш ги?
                          Сега ги търсят по храсти.(виж видео)
                          Има изключение от правила.За мен Осама е такъв случай
                          И вашата граница като нашата граница- с прашки я превземат...

Коментар

Първоначално публикуван от cveta68 Преглед на мнение
                            И вашата граница като нашата граница- с прашки я превземат...
                            Демокрация е една голяма комедия без край, коя отива в трагедия за се върне пак в комедия

Коментар

Добре де, аз пак да попитам - как така този ще го изхвърлиш (айде погребеш) в морето, след като 10 години го "търсиш" ? Хубаво, няма да го влачиш жив и да го показваш брадясал пред камерите като Саддам (хем че Осамата си беше брадясал и по принцип), ама чак пък такава изява... И били показали гръмнатите му снимки на няколко сенатори ?!?! Защо правиш това, какво показваш и доказваш ?
                              Volk: Уж мъжки форума, ала-бала, ама до 10 секунди темата ще е изтрита!

Коментар

Първоначално публикуван от Yordan Преглед на мнение
                                Добре де, аз пак да попитам - как така този ще го изхвърлиш (айде погребеш) в морето, след като 10 години го "търсиш" ?
                                Еми да, за 10 години не успяха да му направят мавзолей, и за това... Предполагам, че не са забравили да си запишат в тефтерчетата координатите и някой ден може да го "изровят"...
                                Лично мнение е, че са постъпили прекалено човешки, погребвайки го според обичаите... Не е като да увисиш на някой мост трупове на убити американци и всеки да се гаври с тях... Пропастта между ценностните системи и зачитането на човешкото достойнство е о-че-чвад-на...
                                Публикувайте отговор

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X