Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Умишлено ли умъртвиха невъоръжения Осама Бен Ладен

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Умишлено ли умъртвиха невъоръжения Осама Бен Ладен

Първоначално публикуван от белята Преглед на мнение
    Едва ли с това убийство нещо съществено ще се промени в света.
    В същото време обаче , това убийство припомня по доста болезнен начин на всички левичарчета по света , ако случайно са забравили факта , че комунизмът и любимият им СССР , загубиха Студената война и бяха запратени на бунището на историята.
    По този начин още преди 20-тина години , омразният им чичо Сам получи възможността безпрепятствено , да преследва всички боклуци и мръсници по света и най-вече враговете на Свободния свят.
    За разлика от Русия , която преди около 2 месеца за 7-ми път успешно уби Доку Умаров и сега се готви за.................................................................
    За разлика от американците войната с тероризма на руснаците е реална а не петролна . Забравяш Дудаев ; Хатаб и още доста такива .
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

В тази тема ТУК бяха посочени много сериозно аргументи за и против убийството на ОБЛ по този начин. Нямам какво да добавя а с интерес ще чета по нататък. Един ,също риторичен въпрос.
      Ако американците бяха възложили на един посрадствен сценарист от Холивуд това, което военните объркано и противоречиво ни обясняват, сега нямаше да я има тази тема.
      И още.Ако при бомбените удари по правителствения комплекс бе убит невъоръженият Каддафи, нали случаят щеше да е същият?

Накрая и вън от темата, по моята част.Във всичики постове - нито една грешчица, нито един лапсус лингве.
      Последно редактирано от Симеон; 06-05-11, 07:38.

Коментар

• Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
        За разлика от американците войната с тероризма на руснаците е реална а не петролна . Забравяш Дудаев ; Хатаб и още доста такива .
        Тука малко се обърка! В Чечня има петрол и то доста... Друг е въпроса, че русите требят местното кавказко население доста преди петрола да има каквато и да е стойност за хората!

Не са само американците! Руснаците действат на същия принцип, англичаните, французите, германците, турците и най-вече евреите - също! Ние също имаме такива случаи в историята си... Общо взето всяка държава която има логистичната възможност и необходимите позиции на международната политическа сцена, преследва враговете си извън границите си! В едни случаи целите се залавят живи, съдят ги и умират в затвора (а какво ги правят там, можем само да гадаем). В други случаи целите ги убиват и смъртта им се използва за нуждите на пропагандата, а в повечето случаи целите просто изчезват и никой не разбира за съдбата им! Убийството на Осама не е прецедент! Нито е първото, нито ще е последното и за това не виждам смисъл да се коментира! На противниците на подобен подход искам да задам следния въпрос: Ако не дай си боже, ваши близки станат жертва на терористичен акт, който е следствие на държавната ни политика, която дори самите вие не одобрявате и подкрепяте, каква съдба ще искате за извършителите..?!! Сложете си ръка на сърцето и отговорете честно!
        Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 06-05-11, 08:53.

Коментар

Марто, винаги чета с интерес твоите постове но с това не съм съгласен:
          Ако не дай си боже, ваши близки станат жертва на терористичен акт, който е следствие на държавната ни политика, която дори самите вие не одобрявате и подкрепяте, каква съдба ще искате за извършителите..?!! Сложете си ръка на сърцето и отговорете честно!
          Заради това е измислено правосъдието. Не за да се съди лично. Не за да се съди под влиянието на чувствата. Аз самия исках да осакатя тоя дето ми рови в мазето и това го казвам с ръка на сърцето, ама правилно ли е? Нали се сещаш също така, че винаги можем да бъдем поставени от другата страна - ние да откраднем бурканите със зарзавата, или пък нещо подобно, както и да бъдем обвинени в тероризъм разбира се. Затова по-добре през съд, защото знае ли човек, някой ден може ние да сме пред тюлените.

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
            Тука малко се обърка! В Чечня има петрол и то доста...
            Всъщност има петролопроводи - от които някой постоянно краде...

Коментар

Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
              ...Във всичики постове - нито една грешчица, нито един лапсус лингве.[/I]
              Aз пък видях дори няколко, но ще чакам да ги намериш сам
              А по темата, защо трябва да вярваме, че е убит? Голяма е вероятността да е жив и сега някъде да "споделя" размисли и страсти. Много по-добре е да се обяви за убит отколкото за пленен.

Коментар

Първоначално публикуван от T-1000 Преглед на мнение
                Марто, винаги чета с интерес твоите постове но с това не съм съгласен:

Заради това е измислено правосъдието. Не за да се съди лично. Не за да се съди под влиянието на чувствата. Аз самия исках да осакатя тоя дето ми рови в мазето и това го казвам с ръка на сърцето, ама правилно ли е? Нали се сещаш също така, че винаги можем да бъдем поставени от другата страна - ние да откраднем бурканите със зарзавата, или пък нещо подобно, както и да бъдем обвинени в тероризъм разбира се. Затова по-добре през съд, защото знае ли човек, някой ден може ние да сме пред тюлените.
                За да има съд, или да се говори за спазването на някакви международни конвенции, трябва да има две легитимни страни които да зачитат и спазват закона! Терористите не зачитат този закон и по този начин автоматично се поставят извън него (лично мнение)! Има нещо което се нарича "реципрочност на действието и противодействието", затова и примера с бурканите в мазето е неподходящ! Ако ликвидирането на някого ще спаси нечии невинни животи - това се нарича превантивно реципрочно действие (говоря по принцип)! Ако този някой вече е отнел невинни животи и се знае, че планира отнемането на още такива - това се нарича реципрочно противодействие! Ако чаршафа беше крал буркани по мазетата, нямаше да се запознае с тюлените! Амуджата е виновен за смъртта на хиляди невинни, затова куршум в черепа и това, че са го спипали по бели гащи и не е успял да си вземе АК-то въобще не му дава правото на съд, който той така или иначе не зачита! Един евентуален процес щеше да предизвика реакция, която да доведе до пълен хаос! Де що има терористична клетка, щеше да се задейства! Щяха да се вземат стотици, ако не и хиляди заложници, щеше да има десетки кървави атентати, за да се пропагандира каузата на Осама и подръжниците му! Тази операция е планирана близо година! Хората които са я одобрили са поставили всичко на кантара и то не един път! Ако искаха, можеше никой да не разбере за ликвидирането му, можеха да го самоубият, можеха да го накарат да получи инфаркт или остра бъбречна, или белодробна недостатъчност! Те избраха да разбере целия свят, за да може всеки да си направи изводите! Друг е въпроса дали тук, на нас - на гъза на географията ни харесва! Такава е политиката на силните, а ние не сме едни от тях и можем да недоволстваме колкото си искаме! Ако някой дойде и взриви стадион "Васил Левски" по време на голям концерт, защото сме изпратили хора в Афганистан примерно, въпреки, че аз съм против нашите момчета да ходят да се бият на майната си, аз ще съм първия доброволец който ще се запише в наказателен отряд, който да издири и ликвидира виновниците! Ако не си доволен от някого - оправи се с него, а не със съседа му, брат му или децата му..!!! Това е моя позиция! Нямам претенциите да е правилна, нито я налагам на никого...
                Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 06-05-11, 10:39.

Коментар

Първоначално публикуван от vlageo Преглед на мнение
                  Всъщност има петролопроводи - от които някой постоянно краде...
                  Всъщност има петролни залежи! Провери..

Коментар

Нещо много плоско пратихте чеченците при "световния тероризъм".
                    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

...Ако не си доволен от някого - оправи се с него, а не със съседа му, брат му или децата му..!!! Това е моя позиция! Нямам претенциите да е правилна, нито я налагам на никого...
                      http://paper.standartnews.com/bg/art...article=366475 - не те не са посегнали на сина му
                      http://www.mediapool.bg/show/?storyid=154677 и не са убили другия му син при въздушна атака.
                      А колко са другите пострадали от американските въздушни атаки? И не само от тях? Чечня, Грузия и т.н. Мисля, че няма смисъл да изброявам.
                      Не можеш безнаказано да убиваш. Мисля, всички обсъждащи темата гледаха клипа в който дистанционно с безпилотния самолет от компютъра изтребваха араби.
                      При такива действия, как да се очаква, че няма да има отпор? Дали ще е Ал-Кайда или друга организация няма никакво значение. За арабите тези хора са национални герои и с бруталните им убийства само им окачват допълнителен ореол. Създават се и се задълбочават проблеми, а не се решават. Казах го и в предишните постове - изгода имат точно тези, които заповядват убийствата, агресията и бомбардировките, а пострадали ще са собствените им граждани - точно тези които печелившите би трябвало да представляват и за които да работят.
                      Мисля, че световната общност трябва да да започне да предприема действия по правоприлагането на международните закони - ама щатите били жандарм, руснаците били недемократични - ако се подведат ръководителите им за престъпления против човечеството и при отказ за предаването им се предприемат икономически мерки смятам, че ще има ефект и може би все пак светът ще стане по-добър.
                      "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Първоначално публикуван от svetlio111 Преглед на мнение
                        ...аз лично не вярвам, че трезво мислещ човек би приел, че няколко прости и неуки араби могат да организират такъв атентат, та по въпроса - Щатите.
                        Десет години държава, която отделя по 50 милиарда на година само за наблюдение и разузнаване, да не може да намери един човек, при тоя Биг Брадър на който живеем - абсурд.
                        Какво каза Кадафи в началото на войната? Бунтовете срещу мен са подкрепени и повдигнати от Алкайда, както и в целият арабски свят. Кой имаше кяр Мразещият Америка хостни Мубарък да бъде сменен, кой имаше кяр Обичащият Франция президент на Тунис да бъде сменен - Щатите...
                        Хм, прости и неуки ли наричаш хората, които извършиха атентатите? Със сигурност не са били такива... Наблюдавайки действията им мога да заявя с абсолютна увереност, че тези хора са били обучавани и тренирани точно за такава операция. Предполагам, че в последният момент са избрани целите, от предварителен разширен списък. Разбира се, това си е лично мнение и не ангажирам никой с него.

Първоначално публикуван от chris_vicom Преглед на мнение
                        Мисля, че световната общност трябва да да започне да предприема действия по правоприлагането на международните закони - ама щатите били жандарм, руснаците били недемократични - ако се подведат ръководителите им за престъпления против човечеството и при отказ за предаването им се предприемат икономически мерки смятам, че ще има ефект и може би все пак светът ще стане по-добър.
                        Алелуя, братко! Мисля, че си прекалил с четенето на Томас Ман и прекаляваш с писането под напора на някакъв вид емоция, защото това, което съм подчертал в мнението ти е върха на безсмислицата. Икономически мерки срещу САЩ или Русия? Несериозно е!
                        "Смъртта е по-лека от перо, Дългът е тежък като планина" - Мейджи, император на Япония

2007' Jeep Cherokee KJ 2,8 CRD

Коментар

Такава е политиката на силните, а ние не сме едни от тях и можем да недоволстваме колкото си искаме! Ако някой дойде и взриви стадион "Васил Левски" по време на голям концерт, защото сме изпратили хора в Афганистан примерно, въпреки, че аз съм против нашите момчета да ходят да се бият на майната си, аз ще съм първия доброволец който ще се запише в наказателен отряд, който да издири и ликвидира виновниците! Ако не си доволен от някого - оправи се с него, а не със съседа му, брат му или децата му..!!! Това е моя позиция! Нямам претенциите да е правилна, нито я налагам на никого...
                          Я сега си отнеси думите към Либия-сина(далеч от воене) и внуците на Кадафи-там на какво отговориха?, какво търсиха в бивша Югославия? и т.н......

Силните....., дали са тези, които демонстрират сила?

На всяко действие в природата има равно и противоположно по посока противодействие и този който се прави на извън земен си е за негова сметка. Не се наемам да бъда съдник кой, кого ядоса първи- Америка<<>>Осама.

А ако ти пратят тюлени на стадиона , защото не харесвали нашата подредба на отбора, че имало капитан и другите го слушали, погазвайки демокрацията, как ща реагираш, Марто?

Как приемаш "факта", че Левски и Ботев били терористи? (чел си го предполагам?)

Темата е равносилна с такава за младежка пъпка, която Някой спукал и се похвалил на целия свят, без да се консултира с лекар(съда в случая), без да мисли за последствията, че може би ще отрови организма, че ще се явят нови пъпки......Младежки му работи, пък аз си мислих, че тази пъпка е позавехнала вече....Но пък нито съм лекар, нито пъпката е моя.

ПП Марто, използвам мнението ти за да задам своите въпроси, но мнението ми не е насочете към теб. Казвам го защото формата е такава-все едно питам теб, а питам всички.....

Що наистина не и теглите чертите на тая тема.......било, каквото било...
                          Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

А сина му, да не би да е легнал по очи на пода с ръце на тила..?!! Както и каката дето скочила на тюлените..?!! Съгласен съм, че не може безнаказано да убиваш, но когато убиваш безнаказано, най-вероятно е да ти се случи същото! Един любопитен факт! Ясер Арафат е обучен лично от Ото Скорцени в изкуството на диверсията. Същия (Арафат) преди да стигне до извода, че с атентати нищо няма да постигне е организирал и провел десетки операции срещу военни и цивилни обекти! В момента в който започва да зачита правото обаче, света взе да го приема за равноправен и началото на палестинската държава не закъсня - факт! Арабите срещу какво недоволстват..?!! За е*ане не са американците а продажните им лидери, които парафират договорите със западните нефтени компании и пълнят гушките след това! Въпросните западни компании в последствие започват да наливат едни пари под формата на инвестиции, и в един момент когато инвестициите им са застрашени, започва да играе сопата...! Айде да говорим конкретно! Осмама е саудитец. Какви проблеми имат саудитите с американците, че той е хванал гората..?!! Никакви проблеми нямат! Напротив - много добри бизнес партньори са! Тероризма е бизнес като всички останали! Както се продава нефт, информация и т.н., така се продава и нестабилност от всякакъв род (икономическа, политическа, религиозна и т.н.) Не е зле да се запознаете с историята на групировки като Хизбула, Хамааз и т.н. и после елате пак да си поговорим за безкористната жертвоготовност и чувство за справедливост на арабите! Това което става в Близкия Изток е следствие на студената война и сблъсъка на интереси на САЩ и СССР! Като прибавим и религиозния фанатизъм и масовата липса на образование рецептата за кашата става пълна!

Коментар

.......
                              Така де, хубав пост си написал, ма не си разбрал моя, защото пише същото......

И понеже вече писах кой плаща сметката, а тя не е никак малка и понеже вече има набеден(реален, но без известни ми доказателства, пък и не е чак толкова интересен ....) извършител, остава неясен поръчителя и мотивите му. И като най-вероятни, осланяйки се на историята, това са жена(в случая няма) или пари(богатства), както и Марто споменава. Винаги когато има напрежение, натиск, се очаква, предвижда ответна реакция. Тя обикновено е нежелана и се вземат мерки. В този смисъл, външната политика на Щатите не поражда ли това, което мирните им граждани изпитаха на своя гръб? Изобщо не искам да си помислям, че подобен сценарий е бил предвиден...Това показва, че заплаха винаги ще има, при подобна политика....Обратното твърдение, ми е ....гнусно-някой да .....приема цената......
                              Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Не мисля, че са уместни аналогиите между действията на САЩ в конкретната ситуация и действията на Русия в Чечня.
                                От правна гледна точка, Чеченската република е част от административно-териториалния състав на Руската федерация и тероризмът е изразно средство на сепаратизма (оправдан или не). Т.е. аргументи от типа "същото правят руснаците в Чечня" са встрани от тази тема. Общият елемент, терористичните действия, дори няма еднозначно общ мотив.
                                ОБЛ не е борец за отделянето на щата Аляска от САЩ, та да сравняваме мотивите и действията му 1:1 с тези на Дудаев, Басаев, Умаров и който там е следващият.

В случая:
                                1./ Въведено е военно подразделение на САЩ в чужда държава без да има данни за нейното съгласие.
                                2./ Убит е чужд гражданин (да приемем за улеснение на дискусията, че като краен резултат го е заслужавал).
                                3./ При акцията е пострадала гражданка на чужда държава.
                                4./ Трупът е взет от мястото и е неизвестно къде.
                                5./ Военното подразделение е напуснало въпросната чужда държава.
                                6./ Президентът Обама обявява резултатите от операцията, твърдейки, че от гледна точка на САЩ тя е законна.

Ще ми се, защитниците на тезата: "щом е целесъобразно, значи е законосъобразно", да преценят аналогична примерна ситуация - Хеликоптер с албански командоси кацва в Радомир, извеждат живеещ там сръбски терорист на двора, отстрелват го, вземат трупа, отлитат и започват да дават пресконференции по албанската телевизия.Какво щеше да им стане на хипотетичните албанци да си пропълзят тихичко, да си го вземат човека, да си се приберат и после... отишъл за гъби, не се върнал, ял е от гъбите, намерихме го умрял.

Само въпрос на лицемерие ли е?

Та хайде пак да кажа. Не харесвам безочливите демонстрации на "вседозволеность" първо заради отражението им върху не особено читавото правосъзнание на хората, а най-вече - поради непредвидимите последици.
                                Аз, като българка, бих се чувствала унизена за страната си. Независимо, че е възможно българският премиер гордо да се снима до портрета на Енвер Ходжа (примерно). Ами ако във въпросния акт има етнически и/или верски елемент? Само до националното унижение и нарушение на българския закон ли ще се сведат последиците?
                                .
                                Последно редактирано от Danika; 06-05-11, 14:05.
                                Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X