Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Умишлено ли умъртвиха невъоръжения Осама Бен Ладен

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Умишлено ли умъртвиха невъоръжения Осама Бен Ладен

Левски е част от българската национална доктрина. Като такъв, ще го почитате като патриот и национален герой. По-обективните - като борец за човешки права. Да го смятат за терорист, имат право турците - дотолкова, доколкото могат да се смятат за наследници на османската империя. Те пък прецизно и доста вещо похдождат точно към това си наследство. Затова въпрос само на политически обосована трактовка е, те пък да го смятат за аналог на техния си Мустафа Кемал (например). Така че оставете Левски. Ботев също оставете, още преди да сте го почнали - въпреки, че за османската империя той е бил сепаратист и вербуван от русия агент. От Левски и Ботев започва третата българска държава, точка.

"Освобождаването" и състоянието на "поробеност" както преди 150 години, така и сега, са въпрос на пропаганда. Иначе няма как да си обясним защо след освобождението българите получават значително по-големи икономически ограничения, а според някои тълкуватели - и сумарно по-малко граждански права. Също както и при нас и при много други, ако "делото на Осама" успее, той ще е герой, а невинно-пострадалите от неговата дейност ще са неизбежните щети от борбата, за които все едно е виновен този, срещу когото е била необходима борба. Имаме конкретни примери от последните 20 години, които всеки си спомня. Аз не си позволявам да съдя за мотивацията му - пари ли, патриотични, религиозни чувства ли, жажда за власт или нещо пък нещо друго. Нямам сведения за това, и не само аз. Вие също нямате. Та, направо казано, оставете и Осама - той не ни е вече враг.

И американците (за правителството говоря) ги оставете - имали проблем, решили си го. Ако някой тамошен управник за 10 години оправи така и дефицита, ще го коронясат. Осама даже и в официалната версия е бил твърде дълго време техен човек, произхожда от страна-техен съюзник, значи вътрешен проблем. И едните, и другите - да са си подбирали приятелите. Какви политически ползи Обама ще извлече от случката - силно съм скептичен, но пък лиши всичките си изборни съперници от лукса да обещават, че ще хванат Осама. Това си е почти като номерата на тройната коалиция при нас.

Защо е убит - може да е късмет, но така е по-изгодно на всички страни (освен на убития, разбира се, но пък той вече не е страна по случая). Да го бяха хванали - трябваше да го съдят, процесът нямаше как да не е фарс. Да го бяха пак изтървали, щеше да е вече прекалено. А така - престъпникът се съпротивлявал до последно, затова е убит. Героят се е съпротивлявал до последно и е убит. Според нуждата, ще бъдат разкрити и публикувани различни напълно автентични аспекти от случката. Веднага, щом PR-отделите направят нужните изчисления или по-късно, пак според изчисленията.

А пък средният американец, арабин, афганец или българин - каквото са им вкарали в главите, това повтарят. Някои глави са по-твърди и повтарят предишното или по-предишното, което им е вкарано. Да оставят на тях, нито тероризъм ще има, нито умиротворяване, нито гражданска отговорност, нито правила за правопис във Форума. Да, ама не е оставено на тях. Значи ще търпят.
    Последно редактирано от Ясен; 07-05-11, 14:54.

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
      Човешката психика е устроена така, че обикновено проектира върху света собствения си социален статус.

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
      ...някой супер неудачник...

Плахо започна темата... С едно нищо и никакво провокиращо заглавие... Но види се, има потенциал да "роди" големи шедьоври на скопената, стереотипна мисъл, често позоваваща се на съвсем достоверни факти. Затова неграмотността винаги е била за предпочитане пред невежеството, защото тя е безвредно незнание, докато невежеството е обратното!

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение

А пък средният американец, арабин, афганец или българин - каквото са им вкарали в главите, това повтарят. Някои глави са по-твърди и повтарят предишното или по-предишното, което им е вкарано. Да оставят на тях, нито тероризъм ще има, нито умиротворяване, нито гражданска отговорност, нито правила за правопис във Форума. Да, ама не е оставено на тях. Значи ще търпят.
        Не Ясене, средният американец, българин, афганец и т.н. спазващ законите и уважаващ хората, смятащ, че всеки си е уникален по своему, не повтаря каквото са му казали от телевизията, радиото или интернета. Той осъжда несправедливоста, както и наличието на две правосъдни системи - едната за богатите хора с власт, които остават над закона, а другата - за обикновените човеци.

Затова потребителя Т-1000 от forum.offroad-bulgaria.com осъжда действията на американската държава и в частност на американския президент Обама, и ги смята за грубо потъпкване на човешките права и демократичните принципи.

Уорлик, кажи им!

Коментар

Първоначално публикуван от T-1000 Преглед на мнение
          ...Затова потребителя Т-1000 от forum.offroad-bulgaria.com осъжда действията на американската държава и в частност на американския президент Обама, и ги смята за грубо потъпкване на човешките права и демократичните принципи.

Уорлик, кажи им!
          Темата тръгна в правилна посока!

Очакваме появата на следващия враг №1 на "демократичния свят".
          Способен съм на всичко, стига то да е човешко. Който ме надмине не е човек.

Коментар

Ти осъждаш действията на.... въз основа на сведения, получени от телевизията, радиото и интернета - все източници, върху които нямаш непосредствен контрол. Осъждаш "несправедливост" въз основа на норми, с които си възпитан в детството от същото общество, което ти предоставя после "новините". През ум не ти минава, че точно защото всеки е уникален посвоеми, има безкрайно разнообразие от норми за справедливост, начини за отразяване на едно събитие и изобщо подходи към живота, различни от твоя и на хората, с които най-често общуваш. Има по света и големи общества, които даже и официално не се ръководят от справедливостта като понятие, както и много други, които я използват само за параван.

Международна правосъдна система не съществува, въпреки няколкото организации, претендиращи за подобни функции. Не, че са две, то няма нито една съдебна система. Съд има там, където има власт. Светът е многополюсен, никой няма контрол или дори влияние навсякъде. Кой да е съдник? По какви правила? Кой ще изпълнява присъдите?

Поради тези проблеми, международната и всяка подобна общност работи по друга схема, позната и на децата в квартала: решаваме, с повод или без, събираме се желаещи, набиваме някого. Ако желаещия е по-як, може и сам. Понякога на момента се прибират стотинките на набития, понякога - и дълго време занапред. Набитият кротува, кротува, па скрои някой номер на набилите го, на тия, които са викали за тях, или на трети лица. Това, че някой някого е набил, не значи, че не могат да набият заедно някого по-късно. Схемата работи стабилно, докато не се съберат ДВЕ групи. Тогава има и счупени глави, а поради липсата на някои улеснения, които имат децата от квартала, счупените глави понякога си остават счупени.

Та, да се говори за права, справедливост и даже демокрация, при междудържавните отношения е неуместно - това са понятия от други схеми на общност.

Коментар

Недопостимо е в една правова държава, премиер и двама вицепремиери да са подлоги и изпълнители на всичките наркозависими желания на Щатите. А пък едва ли има друга държава въобще, в която вторият човек в управлението да е с американско гражданство. Незнам как биха реагирали американците, ако нашият посланник там им се меша постоянно и размахва пръсти. И то ако посланника ни е радетел на дрогата. Пред американското посолство има паметник на загиналите американски пилоти бомбардирали София през втората световна война. Каква наглост. Все едно японците да си сложат паметник на загиналите им пилоти в Хаваи. България сега е в такова положение, защото умишлено се води към състояние, в което да няма малки и средни фирми, умишлено се изтискват парите от хората. И това по заръка на Америка, глупава и виртуална държава, която няма и двеста годишна история даже. Аз лично не мога да си представя как нормално мислещ българин би подкрепил и защитил държава, която се опитва да го унищожи. Ама хора всякакви.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                През ум не ти минава, че точно защото всеки е уникален посвоеми, има безкрайно разнообразие от норми за справедливост, начини за отразяване на едно събитие и изобщо подходи към живота, различни от твоя и на хората, с които най-често общуваш.
                Разбира се че ми минава. Аз съм един огромен демократ, както и почти всички съседи. Аз трая тях, те траят мен. Правим си компромиси защото знам че са уникални. Спреш му на мястото, ще ти спадне гумата /ако не я нареже/, да ама иначе е свестен човек, щото те трае като му надуваш главата по 3 часа след работа на ден, друг пък плюе там дето се чака, пред асансьора, както и вътре, ама иначе е точен и вежлив, трети може и да мята боклука през балкона и да не е сговорчив, ама човек е...

Лицемерието обаче е на лице Ясене, ето заради него ги съдя. Ясно е че законите на джунглата и т.н. природни закони никои не ги е отменял и не може да ги отмени, вероятно и извънземни да станем пак ще е така. Което не значи че трябва да се примиряваме с глупостите и постоянно да ни навикват. Ето сега имам възможност и ги соча с пръстче. Не могат да ми кажат нищо, защото съм прав. Затова Обама си трае. Сега сигурно си мънка нещо пред компа.

Коментар

Ясен го обясни от ясно по-ясно: няма такива работи като международен съд, международно право и пр. измишльотини. Това са фикции, за които само се говори, но в действителност не съществуват. Че нали ако имаше, на процеса в Нюрнберг на подсъдимата скамейка щеше да има не само немци, ами и американци, и англичани, а за руснаци да не говорим - те май щяха да са най-много. Съдът в Хага пък беше такава пародия, че ми е неудобно да го споменавам.
                  Има едно право - и то е правото на силния. За съжаление в това отношение от първобитнообщинния строй насам еволюция не се наблюдава. Затова са измислени сентенции, като "Победителите не ги съдят", "Историята се пише от победителите" и подобни.
                  Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
                  имат право да гласуват на избори.

Коментар

Осама, като ,,бивш" агент на ликвидиралите го служби вероятно е бил наясно с това развитие на нещата - просто не е имало какво да направи за да го промени. В тази връзка всички ние сме зрители на една световна театрална постановка с неизвестна (поне за мен) режисура.
                    p.s. Относно ,,демократичните общества", каквото се води и това на САЩ. Идва ми на ум една мн. точна фраза: ,,Ако демократичните избори променяха порочния ход на нещата щяха отдавна да ги забранят".
                    Последно редактирано от emanuilis; 07-05-11, 14:36.
                    Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
                    „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
                    LZ1EMS

Коментар

Първоначално публикуван от svetlio111 Преглед на мнение
                      ..... България сега е в такова положение, защото умишлено се води към състояние, в което да няма малки и средни фирми, умишлено се изтискват парите от хората. И това по заръка на Америка, глупава и виртуална държава, която няма и двеста годишна история даже. Аз лично не мога да си представя как нормално мислещ българин би подкрепил и защитил държава, която се опитва да го унищожи. Ама хора всякакви.........
                      Най-после един шедьовър и в тази тема !
                      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Преди малко синът ми се „разходи” из каналите по телевизията и чух следния анонс към новинарската емисия по някоя си ТВ:

„Съединените Щати пуснаха електрона игра със сюжет-залавянето на Осама бин Ладен”.

Предвид заглавието на темата, те (САЩ) умишлено го съживяват...

ЦИНИЗЪМ!?!?!

П.П. Представете си една игра създадена в Турция, посветена на преследването/залавянето/обесването на В. Левски.
                        Последно редактирано от Гриша; 08-05-11, 18:45.

Коментар

http://dnes.dir.bg/news/ubiystvoto-bin-laden-8579615 Ако това е вярно нелегалноста на Осама е много сходна с тази на другаря Тодор Живков той се криел ама и никой не го търсел През последните 5 години си живел скромно и тихо като български пенсионер прехранвайки се от личното си стопанство .
                          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от Гриша Преглед на мнение
                            Преди малко синът ми се „разходи” из каналите по телевизията и чух следния анонс към новинарската емисия по някоя си ТВ:

„Съединените Щати пуснаха електрона игра със сюжет-залавянето на Осама бин Ладен”

М-даа, жюрналята пак ръсят бисери - Правителството на САЩ ли се занимава с разработка и тираж на електронни игри! Или как?
                            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от Гриша Преглед на мнение

„Съединените Щати пуснаха електрона игра със сюжет-залавянето на Осама бин Ладен”.

Предвид заглавието на темата, те (САЩ) умишлено го съживяват...

ЦИНИЗЪМ!?!?!

П.П. Представете си една игра създадена в Турция, посветена на преследването/залавянето/обесването на В. Левски.
                              - Съединените Щати не пускат електронни игри. Телевизия пуснала такова заглавие може да се радва на цялостния ми присмех.

Американските фирми за сметка на това - пускат каквото си искат. Такава им е уредбата. Ако си платиш (или ако ще носи доходи) - ще ти пуснат и игра "Български революционер трепе башибузуци". Пробвай.

- Сравнението на ОБЛ с Левски явно става на мода в тази тема. Всеки има право да се излага както иска...
                              Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                                - Съединените Щати не пускат електронни игри. Телевизия пуснала такова заглавие може да се радва на цялостния ми присмех.
                                Такава беше и моята реакция...

- Сравнението на ОБЛ с Левски явно става на мода в тази тема. Всеки има право да се излага както иска...
                                Ирония от моя страна, а не мода!!! Пред-пред-последния ми пост в темата доказва това и игнорира:
                                Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                                - излага както иска...
                                Последно редактирано от Гриша; 08-05-11, 19:46.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X