Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да бъде ли създаден специален "СЪД" към OFFRoad-Bulgaria.com?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Да бъде ли създаден специален "СЪД" към OFFRoad-Bulgaria.com?

Аз моята отговорност съм готов да поема и за който му се чете може да погледне по-горе какво точно съм написал, за какво пледирам и каква организация предлагам. Но за да бъда аз арбитър трябва някой да е съгласен с това... А повечето хора тук не са! Е няма как да съм арбитър при това положение. Да не говорим че е крайно време известните и уважавани хора тук да са готови също да поемат някаква степен на отговорност а не всички да се крият зад мен и аз да бъда тикан отпред и сочен с пръст от недоволните... сред които си и ти BatGeorgeone и то даже с пряко обвинение към мен че седя зад гърба на мошениците...

Във връзка с това обвинение ясно заявявам че не знам НИКАКВИ подробности относно обвиненията на BatGeorgeone, не знам за кой става въпрос, не знам дали е прав или не, макар и от това което чувам да смятам че има всички основания да е прав. НО! Аз си имам принципи... може и най-големият бандит на света да е обвиненият, ако не съм се уверил лично или от независима страна че това е така НЯМА ДА ДАМ ТРИБУНА ЗА ОБВИНЕНИЕ!

Вече имаше такива "случки" тук... познавам ги в подробности да не говорим че само за едната изразходвах дни и часове в телефонни разговори със страните...

Отново се повтарям и сигурно ставам досаден но: Докато няма ясна и прозрачна система за определяне на това дали някой и в какво е виновен, няма да има и трибуна за обвинения!

Лично аз смятам че тук има голяма нужда от т.н. "съд" или арбитраж... Но щом мнозинството не го иска, респективно не е готово да приеме неговите решения, то няма и смисъл от неговото създаване...

Всяко мое решение задължително довежда до недоволни и до такива които дори ще си тръгнат... Но ви уверявам че ще си спазвам принципите и моралните правила дори и ако останем тук само ние с Брат ми да си пишем!
    VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
      Прав си Тишо, обаче какво ни носи тази истина, на теб на мен...

Тук има фундаментално противоречие на морални ценности, Венци си е прав за него си, разбирам го идеално и при все това не мога да се съглася с примирение и затваряне на очите пред толкова сериозни неща, както казах аз вече съм загубил и съм готов още да загубя, но защо и други да губят, на мен не ми дреме много за парите , здраве да е ще ги извадим но ценностите и морала са това с което живея и заспивам, а последните дни не мога да спя нормално...
      Не става дума за примирение или затваряне на очите. А за това каква каша ще стане и как такъв съд ще донесе повече вреди и караници отколкото ползи. Тук аз не споделям мнението на Венци , че има голяма нужда от т.н. "съд" или арбитраж. Не споделям и намерението му да не позволи да се назовават имената на некоректните търговци. Но той си е шеф и той си знае - може да прави каквото си иска. Ако не ми харесва това , което прави един ден и аз ще си тръгна , без обаче да си вземам "сбогом" и т.н. Засега порядките ме устройват и си стоя тук , и гледам трагедии и драми , и се радвам че подобни терзания не ме касаят.

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Севов Преглед на мнение
        Не става дума за примирение или затваряне на очите. А за това каква каша ще стане и как такъв съд ще донесе повече вреди и караници отколкото ползи. Тук аз не споделям мнението на Венци , че има голяма нужда от т.н. "съд" или арбитраж. Не споделям и намерението му да не позволи да се назовават имената на некоректните търговци. Но той си е шеф и той си знае - може да прави каквото си иска. Ако не ми харесва това , което прави един ден и аз ще си тръгна , без обаче да си вземам "сбогом" и т.н. Засега порядките ме устройват и си стоя тук , и гледам трагедии и драми , и се радвам че подобни терзания не ме касаят.
        Никъде не съм заявявал че не позволявам да се назоват некоректните търговци. Напротив! Имам голямо желание да има механизъм по който да ги няма тук... Но за да бъде някой определен като некоректен трябва да сме сигурни в това преди да го кажем нали? Ето това искам... ясен и точен механизъм за назоваването при който обаче с авторитета си да застават зад това и хората с име тук... Няма как аз да съм винаги отпред и другите само да си хортувате добри или лоши решения вземам...

Хайде сега понеже явно малко хора ме разбират да ви дам малко примери белким мен разберете по-добре... И двата примери са ХУДОЖЕСТВЕНА ИЗМИСЛИЦА и не отразяват никакви реални факти или събития.

1. Вариант едно. BatGeorgeone е решил да си направи както трябва машината и е отишъл при някой известен човек тук който има и сервиз. Чел е много за него, решил е че това е правилното място... Отива при него но въобще не е наясно какво иска. Описва нещо което което има в главата си, в сервиза започват да го претворяват в дела. Накрая BatGeorgeone вижда какво е станало и се хваща за косата. Въобще не му харесва, представял си е другояче нещата, вижда сметката и припада. Решава че е измамен и ограбен! Влиза тук и пише как еди кой си е пълен мошеник и обирджия и му е прибрал парите че даже и му е развалил джипа...

Собственика на сервиза почва да получава обаждания от рода: Абе, чете ли какво пише някакъв за теб във форума а? Влиза той чете и не вярва на очите си. Работата е извършил перфектно, смята че е направил всичко както си му е реда... Чувства се ощетен и омерзен. Влиза и пише че BatGeorgeone е ненормален. Приятелите на хипотетичният собственик на сервиз също пишат какво мислят за BatGeorgeone, роднините му и т.н. Приятелите на BatGeorgeone обаче пишат за другите какво мислят за техните роднини...
        Намесвам се аз, банвам този онзи... те обаче се чувстват крайно ощетени и по този повод и техните приятели след сърцераздирателни послания тук напускат. Собственика на сервиза влиза и пише тук че Венци Петров т.е. аз съм създал едно форумче което служи само за да се публикуват пасквили срещу добрите и порядъчни хора и да им се разрушава бизнеса... Упреква ме и то с основание че аз съм позволил да му се охули името и съм взел хляба на детето му (ако го има)...
        BatGeorgeone междувременно доказва с фактури че да кажем лебедката която му е монтирана е за 2000 лева а той е намерил място където са му казали че ще му я намерят за 200лв... защото иде реч за втора употреба... И половината хора тук го намират за прав а другата половина за измамник. Всъщност се оказва че лебедката е втора употреба, като точно такава му е продадена и е в идеално състояние защото собственика на сервиза я е дал преди да му я монтира на официалният вносител който пък я е привел в идеално състояние... и наистина си заслужава парите...

Вариант 2.

BatGeorgeone отива при известен тук собственик на сервиз и му се доверява напълно за ремонта на автомобилът си. Собственика на сервиза обаче си казва: а бе я от този балък да изкарам някой и друг лев и му набутва всичките си боклуци и то на здрави цени, пише че му е сменил маслата а пък въобще не ги е и погледнал и т.н. И за всичко това му иска едни здрави пари... BatGeorgeone с основание е дълбоко възмутен и иска да "сподели" това с форума като го пише тук. Тогава обаче собственика на сервиза организира всичките си приятели които охулват всячески BatGeorgeone и го обявяват за мошеник който търси по вола теле... BatGeorgeone напуска форумите заедно с още няколко човека защото е тотално разочарован от това че Администратора т.е. аз допуска подобни мошеници да мамят хората тук...

Мога да ви напиша и трети вариант при който и двамата са прави а мога и още няколко десетки варианта при който всеки е прав или не в някаква степен...

Всичко това ви пиша за да разберете че няма ли система за оценка на това какво точно се е случило от независима гледна точка винаги ще има крайно недоволни и повечето пъти с основание... А Венци Петров т.е. аз винаги и по дефиниция ще бъде крайно виновен!

Хайде сега да разгледаме и още една последна хипотеза. Имаме "съд" и BatGeorgeone се отнася към него като предоставя документи и каквото друго потрябва. Назначавам няколко човека за съдебни заседатели например:

Стефан,
        Митко фулда,
        Явор - Вромос
        giorgio
        Тихомир Севов

Тези хора разглеждат представените доказателства и обсъждат подробностите със засегнатите страни в специален скрит форум до който имат достъп само те. Опитват се да намерят компромисно решение между страните и накрая излизат с решение. Да кажем решението гласи че собственика на сервиза е неизправната страна. Това вече се публикува и то подкрепено с мнението на тези хора които стоят там с името си... Тогава нека някой да ме обвини мен, или който и да е, че нещата не са коректни...!

Освен това самият факт че ще има институция към която да се обръщат потърпевшите ще повиши силно вниманието на търговците и желанието им за измами... Защото измама констатирана от толкова и такива хора вече си е сериозен ущърб на бизнеса нали?
        VPetrov.photography

Коментар

В момента подготвям моите доказателства и теза.

Венци нека каже как да предам с каквото разполагам?

Обвинението ми е в измама, злонамерено скриване на информация и подвеждаща реклама с цел извършване на продажба ощетяваща купувача, измамата се състои в обявяване на нереална информация за състоянието на стоката.

От сега казвам НЕ ИСКАМ НИКАКВО ВЪЗМЕЗДИЕ за покупката си, не искам нищо, искам само да е ясно случилото се!

Останалото ще бъде предадено само на "съда"!

Няма как да не се съглася с мъдрото решение на Венци.
          Бъдете живи и здрави!

Коментар

Само да уточня че решение от моя страна няма! По-горе само показах как БИХ ЖЕЛАЛ да бъдат решавани подобни спорове... но за тази цел трябва да има желание от мнозинството!
            VPetrov.photography

Коментар

В първият случай не е задължително собственика на сервиза да е мошенник, за да не е доволен клиента. Достатъчно е примерно толкова да си може. На мен например ми се е случвало да ми сменят ремъка на съвсем нормална цена, но след няколко дни просто да изпадне докато си карам... в никакъв случай не бих нарекъл собственика на сервиза мошенник, още повече едва ли той лично сменя ремъците, не виждам и как мога да докажа, че не съм го махнал сам. Просто недоволство от услугата.

Или пък да кажем теоретично, че звъня на някой по телефона за гуми за кал втора употреба. В обявата пише само "грайферът е добър", по телефона ми казва, че е 9 мм, но като ги получа се оказва, че е 6 мм. Какви доказателства мога да приведа?

Мога да измисля още много такива, които са в пъти по-често срещани, отколкото едрите измами, които могат да бъдат доказани. При наличието на съд, особено след като трябва да се плаща такава такса, всички подобни случаи ще останат премълчани. Това си е почти равносилно на пълната им забрана. От така забрана пък биха страдали най-много честните търговци. Защото сега, когато я няма, влизайки например в подфорума за продажба на електроника, виждам много обяви за техника втора ръка от disem и нито едно оплакване. Ами за мен това стига да си поръчам нещо от него, дори без да съм го огледал. Ако обаче знам, че съществува забрана за оплаквания, то това количество обяви няма да означава нищо и всеки би се замислил сериозно дали да прати едини 500 - 1000 лева за телефон втора употреба ей така...

Дискусиите наистина са излишни, но в похвалите и оплакванията не виждам лошо. Пак казвам, нека погледнем ebay. Мисля че хората имат далеч по-голям опит от нас и са правили не малко проучвания в тази сфера, за да е разрешено на всеки купувач, да изкаже мнение след покупката си... и съответно на продавача да не може, да изпада в дълги дискусии.
              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

BatGeorgeone, колега, защо се впрягаш излишно.Не е трудно да се сетим кой е сервиза със скъпия монтаж на фланци и джанти.Този човек като няма морал да направи това ,мислиш ли че ще му дреме от някакъв измислен съд тук.Аз съм против ИЗМИСЛЯНЕТО на ,,Съд'' , ами да си направим и полиция , а като стигнем и до митница ,аз се кандидатирам веднага .И аз съм ,,ужилван'' от съфорумци (вземане на почти двойно след договорена цена и заплащане на консуматив ,който се оказа че е в моя комплект и т.н).Вместо да си тровя живота си подсвирквам и не ми пука.Е ,верно ,повече няма да стъпя в този сервиз и предупреждавам всичките си приятели.Не се сърди на Венци.Човека си го е казал в прав текст ,че форума си е негов и си взима решенията той.Всички сме приели това и си пишем .
                Изобретяването на ,,съдебна'' система , решаване на спорове с доказателства.... несериозно е (друга дума ми е на езика).Обявявай кой с какво те е ощетил в прав текст. няма нужда от доказателства.Вкрайна сметка за какво е тази репутация тук?Аз бих приел с пълно доверие всяка твоя дума.
                PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
                КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
                0899187766

Коментар

Тук в сайта бе публикувана обява с твърдение нови гуми и нова газова уредба, гумите са монтирани 17 Септ 2005 а газовата уредба е монтирана през 01 Септ 2006.

Имам документи за всичко това което ми бе продадено за чисто ново!!!

Купил съм всичко това преди не повече от няколко седмици от колега от форума.
                  Бъдете живи и здрави!

Коментар

Чак ме напуши на смях... извинявай, адаш!
                    Вероятно гумите са били нови, когато са ги монтирали, както и газовата уредба, т.е. не са били втора употреба, или както е модерно сега да се казва - second hand...
                    Чуров ти го е казал, давай направо!
                    К'ъв съд, к'ви пет лева... просто пишеш името, да е ясно на всички кой е, за да няма утре и други изгърмяли...
                    Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                    Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Какви съдилища ви гонят бе хора!Лично аз ако се чуствам пр....ан от съфорумец няма да ми мигне окото да го напиша тук и не виждам нищо лошо в това!
                      А иначе както сте я подкарали ще се наложи повече да пишете отколкото да карате и да си чоплите по колите!
                      offroad фен
                      1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
                      TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

Ето:

Уточнение , тези документи ми бяха дадени след като бях платил колата в кеш и бяхме минали през нотариус, тоест си беше вече платена и прехвърлена на мен, тоест продавача си траеше докато платя!!!
                        Прикачени файлове
                        Последно редактирано от BatGeorgeone; 06-03-08, 16:29. Причина: Уточнение
                        Бъдете живи и здрави!

Коментар

Еми така си е ОК!
                          П.П.А ти гумите не видя ли че не са нови?Принципно Голди можеше да не ти даде тези документи и ти никога да не разбереш!
                          offroad фен
                          1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
                          TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                            Ето:

Уточнение , тези документи ми бяха дадени след като бях платил колата в кеш и бяхме минали през нотариус, тоест си беше вече платена и прехвърлена на мен, тоест продавача си траеше докато платя!!!
                            Я , не може да бъде !
                            PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
                            КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
                            0899187766

Коментар

Ама то за Владиян ли ставало въпрос? Уф, не може да бъде. Напълно подкрепям Жоро в този случай. И всеки друг, решил да даде гластност срещу неправдата ще подкрепя.

Коментар

Гласувах против сздаването на арбитражен съд на форума. Въпреки, че as usual предложенията на В. Петров са повече от аргументирани и логични, личното ми мнение е, че тази инициятива ще доведе до повече вреди и разочарования отколкото полза за някой. Само за пореден път не мога да разбера, кое в изречението "съгласявам се да спазвам определените ПРАВИЛА" не е ясно и може да се тълкува нееднозначно, че всеки път се намира някой да го разтълкува тъй, че да не ги спази! Аман, ако Ви харесва форума спазвайте определените правила, ако не - направете си друг или преговаряйте с администраторите на този за дял от собствеността (ако можете да си го позволите) и после си отстоявайте мнението.
                                Technical Rescue Direct - life lies in courage
                                http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X