Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да бъде ли създаден специален "СЪД" към OFFRoad-Bulgaria.com?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Да бъде ли създаден специален "СЪД" към OFFRoad-Bulgaria.com?

Пия си утринното кафе, чета си форума и ме налягат едни странични мисли...
    Дали пък това общество, форумното, не заприличва досущ на другото, истинското, това в което волю-неволю живеем...
    Ето, на път сме да изградим поредната институция, но институциите навън не решават проблемите, а се оказват поредния водопад от проблеми...
    През последните няколко дни форумът загуби едни от най-колоритните, да не кажа най-ценените, поне от мен, членове. В реда на тяхното напускане Оберщурбманфюрер, Йордан Колев, Димата (Quadra), вероятно и други... Преди година, много от вас помнят дългото отсъствие на Стефан...
    Някои ще ме апострофират, че причините са междуличностни отношения. Нищо подобно, драги съфорумнци, болестите на обществото в което се подвизаваме, неволно пренасяме и тук, във форума!
    Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
    Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

+1000
      Подкрепям напълно!

Коментар

Не участвам в такива теми по убеждение и по принцип, но все пак съм модератор и не може да си трая като... Изчаках да се наспя, защото утрото е по-мъдро, но пак съм против - от една страна идеята е добра; на думи и клавиатура всички сме добрички, но боклуци има навсякъде и е добре да се знаят. От друга страна дълбоко съм убеден, че не е това начинът - непрофесионалното, любителско дублиране на институции не решава проблемите, а става част от тях. Според мен, а и според принципите на гражданското общество, ако някой те е прецакал лошо - осъди го! (където трябва!) и оповести решението на съда или комисията тук. Същото писах и когато хора се оплакваха от фалшиви лекарства, части и т.н. Тогава оня ще си мълчи, а сега има правото колкото теб да говори и обвинява от своя страна, ще стане същата каша като с репутациите и ще трябва пак администраторът да въвежда ред с крути мерки. Подчертавам "администраторът", защото и в силните общества и институции е така - президентите на Щатите и Русия действат, докато парламентите мрънкат, съдията има крайната дума, докато съдебните заседатели си шушукат... Падам си малко любител на авторитарното управление и ако аз бях на неговото място например нямаше да допусна никакви междуличностни разправии по никакъв повод тук.

Коментар

Гласувах с "не". Това е поредната илюстрация как една привидно добра идея ще се опорочи и изврати за отрицателно време! От 2-3 месеца наблюдавам как форумът "боледува" и тайно стискам палци този "период на полуразпад" бързо и трайно да приключи. След като бях свидетел на грозните сцени на разправии между модераторите, съм убедена, че на повечето хора тук им е рано за истинска демокрация. Твърде много его и твърде малко мъдрост и здрав разум... Още недоумявам за какво бяха тия препирни и какво толкова не можаха да разделят тия готини хора.... Тук сме едно разнородно общество и хора има всякакви. Не може всички да се харесваме - различни сме и няма предварителна подборка по интелект, образование, етика и естетика.. Тук сме, за да споделяме опит, впечатления и знания. НЕ за да се караме. И НЕ за да се съдим.
          ОБАЧЕ споделеният "лош" опит може също да помогне на другите. Това е скромното ми мнение.
          НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
          Omnia vincit amor !

Коментар

" Свободата, Санчо, се крепи на острието на копието ! " - Свободата...
            Да не останем само по острие ? - внимавайте ))

Гласувам с НЕ
            Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Гласувах с "НЕ". Личното ми мнение за "съд"-а е:

1) Тромаво
              2) Неефективно
              3) Със съмнителна безпристрастност

Чета и пиша още в Audi и VW форумите. И на двете места свободното споделяне и обсъждане на добри/лоши отзиви за продукти, услуги, други участници и предлагани от тях стоки е разрешено в рамките на добрия тон. Това за мен е и най-добре работещото решение.

Възможността някой да бъде несправедливо обвинен и бизнеса му съсипан от несправедливи обвинения във форума според мен е пренебрежима. Дори и да се случи, може засегнатия да поиска от ръководството на форума да се изяви като безпристрастен арбитър в конкретната ситуация. Не мисля, че ще се стига често до това.

Нека оставим преценката на самите четящи. Ако подхождаме с убеждението, че хората във форума са недостатъчно интелигентни, за да си вадят изводи сами, това вече е друго нещо.
              Последно редактирано от nikidd; 06-03-08, 10:57. Причина: Изпреварих Симеон с корекцията на някои грешки ;)

Коментар

Навсякъде в нормалните Държави "Подвеждащата информация" се третира като измама ..и се преследва по Закон!Ние харесваме "мътните води".Много да говорим , много да тълкуваме .. и нищо да не кажем , камо ли да направим.
                От "съд" тук ефект няма да има , защото нито има кой да съди справедливо , нито кой да приеме присъденото с достойнство.
                Да не се лъжем - тази работа с почтенноста и коректността не е за тези географски ширини , дето Народен герой е Хитър Петър...
                Винаги и навсякъде при нас всичко се крепи на "лобита" по интереси - крайният резултат е ...предателство и разпад

Аз подкрепям СВОБОДАТА на Истината - когато , човека мами и лъже той е Измамник и Лъжец!Каквито и усиля да се полагат , за да се запази реномето на този и онзи е чиста проба Комерсиален интерес!Защо се страхувате от Истината?Кажете когато сте измамени ..и толкоз!Всеки да си прецени , защо човека е недоволен...
                СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !

Коментар

Наспах се и си изясних позицията. Гласувах с НЕ. Проблемите, които ще докара подобно решение, бих били много повече от разрешените.

Първоначално публикуван от nikidd Преглед на мнение
                  Възможността някой да бъде несправедливо обвинен и бизнеса му съсипан от несправедливи обвинения във форума според мен е пренебрежима. Дори и да се случи, може засегнатия да поиска от ръководството на форума да се изяви като безпристрастен арбитър в конкретната ситуация. Не мисля, че ще се стига често до това.
                  Ето това е по-разумното решение. Ако някой търговец реши, че срещу него е подета кампания, то тогава може комисия да разследва случая и да изкаже мнение. Съвсем различно е от съд, а и засичането на такива кампании(отрицателни и положителни) не е особено трудно.
                  Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Е добре, само че аз няма да участвам в подобно нещо. Защото винаги и всичко ще опира до моето лично решение и естествено винаги аз ще нося всички негативи от възможните грешки. Моята идея за "съд"/арбитраж беше да се използва потенциалът от хора тук които да поемат и носят част от отговорността за изчистване от нелоялни и непочтени търговци... както и за своя сметка да подпомагат форума като отделят част от времето си за съответните проучвания и вникване в съответния проблем така че решението да е максимално обективно.

Така че, отсега нататък всички вие, забравяте за каквато и да е възможност да се оплаквате тук, от каквито и да са действия, на който и да е търговец или мошеник! Аз решение без да съм наясно с точната истина не вземам! А вземането на решения изисква време, усилия и ресурси които аз и Брат ми не сме в състояние да отделим!
                    VPetrov.photography

Коментар

• До: Да бъде ли създаден специален "СЪД" към OFFRoad-Bulgaria.com?

И ви моля да не предлагате схемата с форумът където всеки да има право на оплакване и съответно засегната страна на опровержение. Тя не работи! Ако погледнете малко по-горе в темата ще разберете защо, а ако се върнете малко назад в историята ще видите няколко подобни случая които доведоха до сериозни конфликти и тук и извън форумите...

Или ще има добре аргументирано решение, зад което застават сериозни хора с името си и то се прилага, или въобще и под никаква форма не се обсъждат тук подобни неща...

Като гледам резултатите от анкетата предлагам на всички засегнати да си потърсят правата по съответния съдебен ред а след приключване на съответните дела аз се ангажирам с това да имат право да публикуват тук решението на съда!
                      VPetrov.photography

Коментар

В такъв случай Венци след като заставаш твърдо и непреклонно зад мошенниците в този форум, след като пренебрегваш мнението на десетки и стотици уважавани членове и модератори на тази общност, която между другото много динамично се развива и прогреса и еволюцията и не могат да бъдат спрени от самотни войни или диктатори като теб, аз нямам избор освен да напусна този форум защото не бих желал да деля един покрив там където главата на семейството толерира подобни гнусни политики!

Готов бях да жертвам пари и време за да излезе истината и този прецедент да създаде гражданското общество тук но не мога няма да направя компромис с моралните си ценности!

Пожелавам на всички добри хора тук а те са хиляди много здраве и щастие а на теб успех в диктатурата и пожелание за надживяване на личните комплекси!

Някой бе казал не подценявайте хорската интелигентност...

Сбогом.
                        Бъдете живи и здрави!

Коментар

Както обичайно виновният съм аз. Нищо ново под слънцето. Но едно ще кажа. В тази медия един човек ще бъде наречен мошеник само и единствено ако има ясна и точна организация това да бъде доказано по недвусмислен начин и то от независими от пострадалия. Всичко друго се изражда в гонитба на вещици!

Предложих ясна и справедлива организация която обаче за да работи трябва мнозинството да я иска. Щом няма такова желание моля сърдете се на себе си!
                          VPetrov.photography

Коментар

OK , прав си, а не става ли аз да ти дам документите които имам , оригиналите и ти да ги постнеш и нека сам всеки си прави изводите, без обиди без изказвания, пусни ако искаш единичен пост, без коментари, ти отказваш категорично...

Нека ти сам бъдеш критерий за надежност и документите, оригиналите ми, както и всичко писано тук от мен и от колегата който участва в тази сделка за която говоря...
                            Бъдете живи и здрави!

Коментар

Какво ви става на всички , че се държите като малки деца? Не ви вървят по гайдата и вече , айде , много сме обидени - сбогом!!! Сякаш се намирам в детска градина , а не във сериозен форум с големи и умни хора. А бе хора , вземете се в ръце и помислете , че с напускането ви на форума губят не само останалите , а и вие самите. Аз не мога да разбера как така с лесна ръка си вдигате чукалата , след като довчера сте твърдели , че форума ви харесва и участието ви в него е и полезно , и приятно. Имам чувството , че съм в дурдом... Някаква всеобща лудост ви е обхванала да се доказвате , колко сте корави и честни ли или какво?
                              Струва ми се , че се вземате прекалено на сериозно в един виртуален свят и реагирате първосигнално.
                              Вземайте се в ръце и не се вдетинявайте!

Коментар

Прав си Тишо, обаче какво ни носи тази истина, на теб на мен...

Тук има фундаментално противоречие на морални ценности, Венци си е прав за него си, разбирам го идеално и при все това не мога да се съглася с примирение и затваряне на очите пред толкова сериозни неща, както казах аз вече съм загубил и съм готов още да загубя, но защо и други да губят, на мен не ми дреме много за парите , здраве да е ще ги извадим но ценностите и морала са това с което живея и заспивам, а последните дни не мога да спя нормално...
                                Бъдете живи и здрави!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X