Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Беше ми приятно с повечето хора!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Беше ми приятно с повечето хора!

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Самия термин "частен форум" е напълно безсмилен според мен. Да, зад него стои много труд, време и пари на някои хора, ама това все пак е място за комуникация и ако няма инакомислещи, какво ще пишем? Всички на едно мнение за всичко - това ми е добре познато от не толкова далечното минало.
    .
    Приятелю, ако се допусне пълна свобода на писането ще се получи като в онзи"голфаджийски" форум-Там за майката, роднините, и т.н. Това ли искаме? Та това е смисъла на "частния" форум-ако някой се опитва да опорочи първоначалната идея, или просто поради малоумие(мога да използувам и по-силни думи) принизи нивото, да има начин да бъде премахнат, както всеки би изгонил пушача, от къщата си, ако запали, след като е бил предупреден.
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Абе хора какво ви става?!!
      Не съм очаквал точно в този форум такива разправии! Честно казано имам чувството, че няколко човека с малко мнения правокират целия форум!!
      Колкото до Трапера той неволно стана рупор на няколко човека!Успокойте топката, това е един от малкото нормални и полезни форуми!!
      יעבור
      «И това ще мине»

Коментар

offtopic:

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        ... Самия термин "частен форум" е напълно безсмилен според мен. Да, зад него стои много труд, време и пари на някои хора, ама това все пак е място за комуникация и ако няма инакомислещи, какво ще пишем? Всички на едно мнение за всичко - това ми е добре познато от не толкова далечното минало...
        Именно в разрез с не-далечното ни минало, много от добрите инициативи въобще са си частни.

Относно инакомислещите - твърдо не мисля, че форума се управлява на принципа който не е с мен е против мен, тоест инакомислещите вън. Това що се касае до знания, опит и принос за останалите в техническите форуми и секции. И за да не голословя, с едни от най-добрите ми приятели и хора, който изключително уважавам тук сме на крайно противоположни мнения по не малко въпроси. Е и?

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
          Абе хора какво ви става?!!
          Не съм очаквал точно в този форум такива разправии! Честно казано имам чувството, че няколко човека с малко мнения правокират целия форум!!
          Нямаш предства колко си прав...
          0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
            Ако си даде човек труда да изчете цялата тема от начало до края, ще разбере защо трябва да има правила, норми и хора които да следят за спазването им. Защото иначе така щяха да изглеждат много теми. А едва ли някой иска това. Ако не вярвате отворете някой друг форум, където няма подобна желязна организажция и вижте сами. Аз например не смятам, че обшеството на алпинистите е по-лошо, с по неграмотни и некомуникативни хора или каквото и да е друго. Обаче форумите в алпийските портали в БГ са пълен провал. Пълна липса на организация, което води до едни абсолютно неконструктивни чат разговори, често на много неприятен език и след 5 години работа не можеш да събереш и 10 страници полезна информация от целия архив! Нали не искате това. Е тогава трябва някой да се грижи за реда и организацията, нали? Е софтуер тази работа не може да свърши, а безгрешни хора май няма, освен един, много отдавна, но за него няма шанс да бъде привлечен в тази кауза. По тази причина е нормално от време на време някой да се почувства ощетен или неразбран. Тогава има начини да покаже това, да потърси промяна и т.н. Ако стигне до там обаче да е неразбран от всички, то тогава е добре да се позамисли, а не да дига гюрултия до Бога. Отнася се не само за виртуалния свят.ИМХО
            съвсем точно казано...
            LZ1RED

Коментар

Понеже колегата Marinhaker се опита да прокара тезата за участници, на които е бил забранен достъпа до форума поради изказване на различни мнения и цитира някои никове, а пък друг колега побърза веднага да подкрепи това твърдение, искам да припомня малко факти

Та така, сред споменатите пострадали "дисиденти" са:

Първоначално публикуван от MARINHAKER Преглед на мнение
              Rado Dimitrov-Banned ;kernel -Banned;nokiapeople- Banned;
              Цели 3-ма души. Ама не! Колегата е пропуснал има и още. Ето примерче:

Нещо да ви прави впечатление? Да де, точно така. Срещу всичките никове стои един и същи IP адрес, а зад тях стои и един и същи човек - собственик и администратор на други сайтове, който реши да използва този форум за развиване на собственото си "издание" и когато това не му беше позволено - започна една малка война срещу форума. Като в тази война доста ентусиазирано се включиха някои участници от неговия ловен форум, като някои от тях се вживяха дотолкова, че тръгнаха да ни "разбиват", като се забавляваха да коментират похожденията си тук в своя форум. Та, ето още някои "дисиденти", чиито думи мисля най-добре ще пояснят за какво "инакомислие" са получили забрана за достъп тук и какво е било отношението им към форума и участниците в него:

Rado Dimitrov a.k.a radoadvokat
              Там наистина има само зомбирани виртуалци. След като писах в тема за Права и там подобни, оня админ ми излезе с това че който плаща той поръчва. Ок. И след това в хор гракнаха гъзоблизците "влизал съм с шут" "с пистолет, ама да съм внимавал" и т.н. и като написах последния си пост в който единствената по остра дума бе Лакеи, получих съобщение че съм баннат заради обида на други потребители.

Hary Potter
              Мале, тия в тоя форум са абсолютни шестици. Направо шестица от тото. Даже са си направили тема за лов и за оръжие. Предприемам регистрационни действия и утре сутринта ще има интервенция.
              Dimitar Raichev
              Направи ли я тая грешка,просто после от тва форум няма да става.Наш Хари ще им разкаже кой е смешник
              Hary Potter
              Имат някакйв режим на одобрение. Ако админа направи грешката и ме одобри ще има купон. Ако не го направи, ще се регистрирам отново. Не ми е за първи път. Райчев, само това ли ти хареса, бе? Обиждаш ме! Ха ха ха.
              Избаниха ме тия травестити. Следва смяна на тактиката. След три дни ще разберат, че са унищожили само малък разузнавателен отряд. Мъките на админа едва сега започват. Горкия.
              Абе вие в тоя форум сте ми мамини сладки дупенца. Батко ви ги щипе, за да ви чуе гласчетата. Щото, като пацкате силно и ще пораснете големи, големи. Айде, като спрете да пацкате, батко пак ще ви нащипе дупенцата.

Ей това са основната част от участниците, баннати за "изказване на различно мнение" - няколкото ника на инициатора + няколко души симпатизанти, които са дошли тук само и единствено с цел "разбиване" на форума.

Който има обосновани възражения против предприетите срещу тях действия - има думата.

Не бих казал, че съм особено склонен към параноя, обаче нещо ми се вижда леко странно, че от участниците, които най-активно в тази тема поддържат тезата за някаква разправа с инакомислещи двама са отново по един или друг начин свързани с форуми на kernel.
              Колегата добромирски, който много активно напоследък взе да раздухва съществуващи и въображаеми проблеми на форума недвусмислено показва това и то повече от един път.

А пък колегата MARINHAKER, който лансира тезата за "много други", които били "безсмисленно баннати", и който на 2 пъти призовава за заключване на темата, по една случайност е и модератор във форума, администриран от kernel. Че дори и преди повече от месец се е оплаквал, че му предстои да бъде баннат тук.

Ама нещо май се оказва, че бил като др. Т. Живков полунелегален - той се криел, ама никой не го търсел ...

Та, такива ми ти работи. С горното ни най-малко не искам да кажа, че в отношенията между някои участници в нашия форум няма проблемчета, проблеми, че дори и откровена непоносимост. Също така съм далеч от мисълта да твърдя, че модераторите никога не допускат грешки. Това, обаче, което съм готов да твърдя е, че досега на мене не ми е известен случай, в който човек да е бил изгонен за изказване на различно (от това на модератори или по-стари участници) мнение. Още по-малко пък ще се съглася с това, че било имало "някои хора" или групички, които не били позволявали "различно мнение".

Който твърди това, нека да не говори като на пленум на БКП за "нЕкои слабости, допуснати от нЕкои другари" и да не се крие зад гърба на "доста други хора", ами да се обосновава с конкретни примери "кой, кога, какво и как" е направил и защо направеното е лошо!
              Ние не сме неутрални!

Коментар

незнам защо-ли не щракне някои катинарчето вече на тази тема

и дано никои не си мисли че другия ще стане като него , просто сме пораснали
                sigpicаз съм шефа на боклука и ако не ме слушаш ,,,,,, 0878 33 81 37 по всяко време

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                  Приятелю, ако се допусне пълна свобода на писането ще се получи като в онзи"голфаджийски" форум-Там за майката, роднините, и т.н. Това ли искаме? Та това е смисъла на "частния" форум-ако някой се опитва да опорочи първоначалната идея, или просто поради малоумие(мога да използувам и по-силни думи) принизи нивото, да има начин да бъде премахнат, както всеки би изгонил пушача, от къщата си, ако запали, след като е бил предупреден.
                  Абсолютно съгласен, за това и след това продължавам:

Правилата според мен са за да се спазват. Ако не са достатъчно добри, нека ги обсъдим. Ако пък са били прекалено лоши, форума до сега да го няма. Или поне не в тоя му вид...

Мисълта ми беше че не може да се излиза с аргумента "това е частен форум" и някой да се банне, или да му се налагат някакви наказания. Ако с нещо е нарушил предварително известните превила, с които се е съгласил, е съвсем друго. Аз се стремя да се съобразявам с тях, точно поради посочените от теб причини.

Мисля че каквото имаше да се каже по темата вече се каза, че и доста повече от необходимото. За мен нещата по конкретния случай са вече ясни. Просто нямаше смисъл от толкова нерви.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Трапер, шапка ти свалям - успя да предизвикаш предреволюционна ситуация. Не казвам, че това ти е било целта (макар че си го мисля), но според мен си струваше. Явно на доста хора им е било докипяло и са чакали само някакъв подобен момент. В същото време до голяма степен революцията се води и от еуфорията на хората - някои прегоряха. Някои наистина трудно си контролират емоциите.
                    Модераторите и те са хора и те могат да залитнат. Винаги има субективизъм и не всичко може да се опише в правилата. Необходимо е от време на време да имат коректив и да позволяват на инакомислещите от тях да се изказват.

Общо взето твоят пост си струваше!

Сега вече можеш да се върнеш и пак да си пишеш, доколкото виждам - не си баннат.
                    !

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
                      Понеже колегата Marinhaker се опита да прокара тезата за участници, на които е бил забранен достъпа до форума поради изказване на различни мнения и цитира някои никове, а пък друг колега побърза веднага да подкрепи това твърдение, искам да припомня малко факти

Та така, сред споменатите пострадали "дисиденти" са:

Цели 3-ма души. Ама не! Колегата е пропуснал има и още. Ето примерче:

Нещо да ви прави впечатление? Да де, точно така. Срещу всичките никове стои един и същи IP адрес, а зад тях стои и един и същи човек - собственик и администратор на други сайтове, който реши да използва този форум за развиване на собственото си "издание" и когато това не му беше позволено - започна една малка война срещу форума. Като в тази война доста ентусиазирано се включиха някои участници от неговия ловен форум, като някои от тях се вживяха дотолкова, че тръгнаха да ни "разбиват", като се забавляваха да коментират похожденията си тук в своя форум. Та, ето още някои "дисиденти", чиито думи мисля най-добре ще пояснят за какво "инакомислие" са получили забрана за достъп тук и какво е било отношението им към форума и участниците в него:

Rado Dimitrov a.k.a radoadvokat

Hary Potter

Dimitar Raichev

Hary Potter

Ей това са основната част от участниците, баннати за "изказване на различно мнение" - няколкото ника на инициатора + няколко души симпатизанти, които са дошли тук само и единствено с цел "разбиване" на форума.

Който има обосновани възражения против предприетите срещу тях действия - има думата.

Не бих казал, че съм особено склонен към параноя, обаче нещо ми се вижда леко странно, че от участниците, които най-активно в тази тема поддържат тезата за някаква разправа с инакомислещи двама са отново по един или друг начин свързани с форуми на kernel.
                      Колегата добромирски, който много активно напоследък взе да раздухва съществуващи и въображаеми проблеми на форума недвусмислено показва това и то повече от един път.

А пък колегата MARINHAKER, който лансира тезата за "много други", които били "безсмисленно баннати", и който на 2 пъти призовава за заключване на темата, по една случайност е и модератор във форума, администриран от kernel. Че дори и преди повече от месец се е оплаквал, че му предстои да бъде баннат тук.

Ама нещо май се оказва, че бил като др. Т. Живков полунелегален - той се криел, ама никой не го търсел ...

Та, такива ми ти работи. С горното ни най-малко не искам да кажа, че в отношенията между някои участници в нашия форум няма проблемчета, проблеми, че дори и откровена непоносимост. Също така съм далеч от мисълта да твърдя, че модераторите никога не допускат грешки. Това, обаче, което съм готов да твърдя е, че досега на мене не ми е известен случай, в който човек да е бил изгонен за изказване на различно (от това на модератори или по-стари участници) мнение. Още по-малко пък ще се съглася с това, че било имало "някои хора" или групички, които не били позволявали "различно мнение".

Който твърди това, нека да не говори като на пленум на БКП за "нЕкои слабости, допуснати от нЕкои другари" и да не се крие зад гърба на "доста други хора", ами да се обосновава с конкретни примери "кой, кога, какво и как" е направил и защо направеното е лошо!
                      Имам значи предложение. За да няма неясни моменти и ощипани госпожици всичко да е явно. Да се вижда демек. Това което пусна Чавдар по горе, не са го виждали много хора. Абсолютно съм съгласен, че много участници които са получили бан са си го заслужили. НО. Аз съм убеден, че има хора които не са го заслужили. НО. Това ми мнение е формирано на база контакти с човека и приказки за груби изказвания и обиди от същия този участник към други( уважавани) членове на този форум. Но аз не ги виждам тези неща И никой не ги вижда защото се трият. Според мен е добре мненията или по-скоро обидите да се трият, но да се прехвърлят в отделна тема в която имат право да пишат само модераторите. Но която да може да се чете от всички. Да няма скрито покрито. Някой си участник се заяжда безпричинно, друг обижда безпричинно, трети, освен да спами, друго не може-прдупреждение и бан. Нищо против. дори да ми е приятел. Но да се вижда, да се знае. кой, кога, какво, защо. Даже и груби и необосновани изказвания трябва да бъдат санкционирани. Да не станем като други форуми, в които съм регистриран, но даже не влизам. Защото е безсмисленно. Духа на този форум е перфектн и недостижим от други. Ако ги нямаше тия неясноти, какво се случва зад кулисите, щеше да е перфектен. Така си мисля.
                      За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Можем да направим публичен регистър на хората с бан и причините за това. Но да извеждаме всяко наказание и простотия е първо задача непосилна и второ ще се наложи да открием още един форум за целта. Обема който трият и редактират Модераторите е огромен.

Има създадена система за модериране, има и съответната вътрешна организация. Модераторите тук не са случайни хора. Аз вярвам на тяхната преценка и колективна организация и не смятам за нужно който и да било да им обсъжда решенията или да им налага своето мнение. Затова и прекалената публичност излишно отклонява вниманието точно към несъществени теми...

Който не одобрява създадения модел и решенията на Модераторите явно не е за тук. Който желае да направи предложение за подобряване на работата или организацията е свободен да го направи, има си ЛС за целта. Но подобни теми като тази в която пиша сега няма да се толерират за в бъдеще. Оттук насетне който смята че портала му харесва и е полезен за него е добре дошъл... останалите имат правото да не участват а причините за неучастие въобще не ме интересуват и няма да се обсъждат!
                        VPetrov.photography

Коментар

Аз съм ЗА публичния регистър. Или просто тема, когато някой се банне да се вижда причината. И аз си мислех да нещо такова, ама не знаех как да го формулирам.

При това не е нужно да е за всички баннати или наказани, а само за такива с повечко мнения. Тоест хора, които са дали нещо на този форум, пишейки в него. Или пък когато има заявена заинтересованост защо някой е баннат или наказан.

Това мисля ще е стъпка в правилна посока. Дали е възможно, и колко би коствало като труд - не знам.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

аз съм ЗА защото ми е любопитно кой е баннат и защо......

Коментар

Първоначално публикуван от георги велев(g1994pk) Преглед на мнение
                              аз съм ЗА защото ми е любопитно кой е баннат и защо......
                              Тук бановете са за неспазване на правилата. Какво толкова любопитно има че да е чак публично достояние. Вярно че и аз попитах същото съвсем скоро, но като са замислих приемам че не е правилно това да се преекспонира. И без това напоследък основния интерес във форума е в тази насока, а това определено не е здрав интерес в един форум с повече техническа насоченост.
                              Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Абе Трапере не те познавам,но ми изглеждаш свестен човек,щто ли ти трябваше да пускаш тази тема.И сега кво стана,някакви битки се заформят-на кому е нужно това.Ами обиден си,разбери се с човека за това.То форума си вървеше добре и сме обидени.Аз живея от доста години извън БГ и винаги съм бил обиждан от БГ граждани-и какъв е извода,такава ни е породата,што не запазим това което беше саита и спестим нервите на потребителите и ощте по вече на създателя-тои пък едва ли си е мислел че до тук щте се стигне и обеснява на всеки каква е идеята
                                Емил-00356 99872043-Малта
                                Defender-90

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X