Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Печено прасе по айдушки

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • От: Печено прасе по айдушки

    Първоначално публикуван от Bat_Pepo Преглед на мнение
    А!Да омеся кайма тогава..?
    Е как кайма бе Бат Пепо..?!! Нали вечерта щеше да е тематична..?!! Ти кажи какво искаш да приготвиш само (от нещата дето изброи), а пък групата ще направи партия на масрафа (стига да им се яде морска храна)...!!!

    Коментар


    • От: Печено прасе по айдушки

      Е,аз...заради Цвети-нали не можаха да пробват кюфтетата...А от морските...ами всичко мога да направя,само да се разбереме за количеството - колко хора(горе-долу) ще сме?Да стигне за всичкиЗа скарата мисля няколко калмара или сепии,а октопод да задушиме с лук,домати и узо..?Или ако искаш Марти,дай телефон на лични и ще се видим да обсдим менюто за утре..?
      Не ме е страх от големи разходи - страх ме е от малки приходи!
      Най-добрият ром е студеният ром!
      Кралско правило : Със камила може,с камилар - не!!!

      Коментар


      • От: Печено прасе по айдушки

        Първоначално публикуван от Bat_Pepo Преглед на мнение
        Е,аз...заради Цвети-нали не можаха да пробват кюфтетата...А от морските...ами всичко мога да направя,само да се разбереме за количеството - колко хора(горе-долу) ще сме?Да стигне за всичкиЗа скарата мисля няколко калмара или сепии,а октопод да задушиме с лук,домати и узо..?Или ако искаш Марти,дай телефон на лични и ще се видим да обсдим менюто за утре..?
        Бат Пепо,
        Дай рецептата за тези кюфтаци, и за марините, и начина на приготвяне на морските дарове.
        Та тези които не можем да дойдем и да опитаме да се пробваме да опитаме от благинките, които така добре подготвяш.
        Ако решиш да споделиш можеш да го направиш тук или в другите готварски теми,
        Благодаря.
        Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
        Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

        Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

        Коментар


        • От: Печено прасе по айдушки

          Първоначално публикуван от Bat_Pepo Преглед на мнение
          Е,аз...заради Цвети-нали не можаха да пробват кюфтетата...А от морските...ами всичко мога да направя,само да се разбереме за количеството - колко хора(горе-долу) ще сме?Да стигне за всичкиЗа скарата мисля няколко калмара или сепии,а октопод да задушиме с лук,домати и узо..?Или ако искаш Марти,дай телефон на лични и ще се видим да обсдим менюто за утре..?
          А лелеее, Пепи .......пошегувах се! С мен не се съобразявайте. . Освен това ще съм шофьор, ако някой е без транспорт за утре, да казва

          Коментар


          • От: Печено прасе по айдушки

            Дочев,за тебе винаги!

            Кюфтетата на Вакарел направих от бабекова кайма.За нея,обаче,е важно да си избереш сам месото,или ако няма възможност,поне да не е с коремна сланина а с гръбна.Пропорцията е 70%телешко,20 процента свинско(плешка)и 10% св. сланина.

            Подправки (за кило кайма):
            ронена чубрица - 1 ч.л. с връх
            кимион на зърна - 1 ч.л.
            черен пипер(прясно смлян!) - 1ч.л.
            сладък червен пипер - 2 ч.л.
            вегета или пикантина -1ч.л.
            по две щипки сол и сода бикарбонат
            средна глава кромид лук
            по желание магданоз
            Сега,има няколко тарикатлъка,които правя:при месенето слагам на кило кайма по 2 с.л. олио,защото както знаеш - скарата суши,а така стават по-сочни.Кимиона го взимам на зърна,препичам го на сух тиган и чак тогава го меля.Лукът го нарязвам на много ситно и след това го накълцвам допълнително заедно с магданоза.Добавям го едва 30-40 мин. преди печенето.А,и друго нещо - задължително когато оформяш кюфтетата си намазвай ръцете с олио,а не с вода или оцет
            и гледай максимално да им изкараш въздуха.Ами...това е,общо-взето За морските дарове още не съм решил какво точно ще готвя,затова ще ти кажа в сряда-четвъртак.
            Успех и наздраве!
            Не ме е страх от големи разходи - страх ме е от малки приходи!
            Най-добрият ром е студеният ром!
            Кралско правило : Със камила може,с камилар - не!!!

            Коментар


            • От: Печено прасе по айдушки

              Готина и истинска рецепта за кюфтета.
              Ако искаш, направи една проба - на два килограма кайма настържи или накълцай ситно 0.100/0.150 обелен домат, ако е сух сорт повечето, то при месенето и опитването в сурово състояние си казва.
              ...сочност, привкус и т.н.

              Коментар


              • От: Печено прасе по айдушки

                Ау! Забравих..! Не домат - пюре от печени чушки,2 с.л. на кило кайма слагам Дочев,извинявайА на maxxx - Благодаря!
                Не ме е страх от големи разходи - страх ме е от малки приходи!
                Най-добрият ром е студеният ром!
                Кралско правило : Със камила може,с камилар - не!!!

                Коментар


                • От: Печено прасе по айдушки

                  Първоначално публикуван от Bat_Pepo Преглед на мнение
                  Ау! Забравих..! Не домат - пюре от печени чушки,2 с.л. на кило кайма слагам Дочев,извинявайА на maxxx - Благодаря!
                  Пробвай с пресен домат, разбира се оптимума е летен градински, отделно можеш да скълцаш една прясно опечена капия на ситно/червена и месеста/.
                  Ако ще посрещаш или гостиш скъпи гости - призът е твоя.

                  п.п.не забравяй скилидка/две счукан чесън.
                  Последно редактирано от maxxx; 09-05-11, 14:38.

                  Коментар


                  • От: Печено прасе по айдушки

                    Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                    Пробвай с пресен домат, разбира се оптимума е летен градински, отделно можеш да скълцаш една прясно опечена капия на ситно/червена и месеста/.
                    Ако ще посрещаш или гостиш скъпи гости - призът е твоя.

                    п.п.не забравяй скилидка/две счукан чесън.
                    Ок,ще пробвам,благодаря! Чесъна слагам със чушките в пасатор...винаги
                    Не ме е страх от големи разходи - страх ме е от малки приходи!
                    Най-добрият ром е студеният ром!
                    Кралско правило : Със камила може,с камилар - не!!!

                    Коментар


                    • От: Печено прасе по айдушки

                      Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                      Е как кайма бе Бат Пепо..?!! Нали вечерта щеше да е тематична..?!! Ти кажи какво искаш да приготвиш само (от нещата дето изброи), а пък групата ще направи партия на масрафа (стига да им се яде морска храна)...!!!
                      Първоначално публикуван от Bat_Pepo Преглед на мнение
                      Е,аз...заради Цвети-нали не можаха да пробват кюфтетата...А от морските...ами всичко мога да направя,само да се разбереме за количеството - колко хора(горе-долу) ще сме?Да стигне за всичкиЗа скарата мисля няколко калмара или сепии,а октопод да задушиме с лук,домати и узо..?Или ако искаш Марти,дай телефон на лични и ще се видим да обсдим менюто за утре..?
                      Разумни предложения. Ако искате да се преброим и да съберем предварително някой лев за продукти.

                      Коментар


                      • От: Печено прасе по айдушки

                        И за кога се глАси таз вакханалия с кифтета и зарган !?
                        подаръци за мъже от FACOM
                        промоция на читави инструменти

                        и на хоби такива

                        тел. О879 Ч8Ч 2З5

                        Коментар


                        • От: Печено прасе по айдушки

                          Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                          ......
                          п.п.не забравяй скилидка/две счукан чесън.
                          ++++++++1, но повечко!!! ПристрастЕн съм.

                          Първоначално публикуван от artefekt Преглед на мнение
                          Разумни предложения. Ако искате да се преброим и да съберем предварително някой лев за продукти.
                          Аз съм "ЗА". Кой ще направи организацията? Смятам така: Общи необходими и присъщи разходи-разделени. Отделно всеки носи бонуси, каквито реши.
                          В смисъл ще участвам, ако не ми мине котка път. Да не говорим, че мислех денят "Х" за утре.
                          За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

                          Коментар


                          • От: Печено прасе по айдушки

                            Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
                            ++++++++1, но повечко!!! ПристрастЕн съм.
                            Вкусове разни, писах умерена доза за около килограм кайма, иначе и аз се оттървам като докопам глава/две чесън и кайма за кюфтета.
                            А който е правил кюфтета от дърта овца/примерно набор на Л.Иванова, максимум восъчната зрялост на С.Васева/, знае за какво става въпрос - също една леха чесън стига ли.

                            Коментар


                            • От: Печено прасе по айдушки

                              Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                              Вкусове разни, писах умерена доза за около килограм кайма, иначе и аз се оттървам като докопам глава/две чесън и кайма за кюфтета.
                              А който е правил кюфтета от дърта овца/примерно набор на Л.Иванова, максимум восъчната зрялост на С.Васева/, знае за какво става въпрос - също една леха чесън стига ли.
                              Ха-ха-а верно е,аз така правя турските кебапи - овче и телешко,или само телешко(според това какъв е кебапа) но с овча лой,чесън,печен кимион и лют пипер отива бая...
                              Не ме е страх от големи разходи - страх ме е от малки приходи!
                              Най-добрият ром е студеният ром!
                              Кралско правило : Със камила може,с камилар - не!!!

                              Коментар


                              • От: Печено прасе по айдушки

                                Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                                И за кога се глАси таз вакханалия с кифтета и зарган !?
                                Та за кога?
                                Първоначално публикуван от artefekt Преглед на мнение
                                Разумни предложения. Ако искате да се преброим и да съберем предварително някой лев за продукти.
                                Не би било нередно. Но за кога, и каде.

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X