Обява

Свий
Няма добавени обяви.

винетки 2016

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: винетки 2016

В цялата тема останах с впечатлението, че винетка от 67 лв. отговаря на състоянието на пътната мрежа, а 97 левовата не. Споровете ви много приличат на политическите такива. Винаги ще има мрънкащи, но винетка и за 150 лв. няма да е проблем, когато примиера на държавата, който и да е той каже:
    "Построихме магистрали едиколко си, с пари от републиканския бюджет. Това ще значи, че имаме работеща икономика и налозите отиват по предназначение, а не се стрялкат като атоми. Сега не е ясно кое къде влиза и къде излиза, с изключение на някоя евротабела.
    Относно пътищата. Първокласните и второкласните са по-добре от време оно, но за третокласните ми се плачи. Градище-Левски, хората си бяха направили път през нивата (черен), по него спокойно се караше със 60 км/ч, което не можеше да се каже за асфалтираният.
    Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      Мисълта ми беше че решението е комплексно. ....
      Разбира се - правилно разсъждаваш
      Там също имаше транспондери за местното население... Обаче за да не се товарят туристи като нас - има и алтернатива... И то идеално работеща...
      Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от bogilloff Преглед на мнение
        Видяхте ли сега к'во стана. Не щетете да купувате свинетки, лепите с плюнки ментета по стъклата, някои стъкла трошат само и само да не платят свинетката и ейгов'на - няма лот 2 и незнам си кой за магистрала хемус. Ако си бяхте купили поне по една свинетка (а по-оптимистите по 2) на кола, Пеевски щеше да построи лотовете а ние да си караме колите с вятър в косите.
        А сега - няма лотове няма магистрала.
        Как ме е яд. Аз пък си купих 3...
        HONDA CR-V I, 2000г., B20Z1

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
          Само да питам - преди 8-10 години за колко време се стигаше от София до Бургас? От София до Капитан Андреево? От София до Кулата? Не виждаш разлика значи?
          Я пробвай да смениш думичката ''София'' с ''Русе'' ,или ''Силистра'' Разлика от преди 8-10 години НЯМА.
          На сърбела майката му е чесането.
          Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Първоначално публикуван от borko_ruse Преглед на мнение
            Я пробвай да смениш думичката ''София'' с ''Русе'' ,или ''Силистра'' Разлика от преди 8-10 години НЯМА.
            Е, то преди 10-15 години никъде нямаше разлика. Дайте все пак да признаем, че разлика има, макар и не навсякъде, но по някои от основните направления.
            יעבור
            «И това ще мине»

Коментар

Е, то преди 10-15 години никъде нямаше разлика. Дайте все пак да признаем, че разлика има, макар и не навсякъде, но по някои от основните направления.
              Ми да има винетки за ''някои от основните направления'' тогава. Щото във северна България нищо не се е случило по пътищата и грам не ме топли, че София-Бургас се стигало за намколко си часа, при условие, че Русе-Бяла през ден има жертва.
              На сърбела майката му е чесането.
              Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Първоначално публикуван от borko_ruse Преглед на мнение
                Ми да има винетки за ''някои от основните направления'' тогава. Щото във северна България нищо не се е случило по пътищата и грам не ме топли, че София-Бургас се стигало за намколко си часа, при условие, че Русе-Бяла през ден има жертва.
                Това многократно се опитах да кажа с моите постове,но никой не обърна внимание.Всеки си разсъждава от неговата камбанария вместо да се види накъде сме всички.
                В белите държави-ползващ пътища плащаш,можеш и пет коли да имаш.С която се качиш на аутобана или магистралата за нея плащаш.
                И няма да имаш възможност да си плюнчиш винетката,нито полицая да ти стърже с нокътя на малкия пръст стъклото,нито да мислиш къде ти е втория,третия отрязък,касовия бон и прочие глупости.Това понеже сме безгрижни и нямаме за какво друго да мислим.
                Grand Cherokee WJ
                Dodge Caliber
                E 430 4-matic-T(S210)
                GLK

Коментар

Първоначално публикуван от Пламен С Преглед на мнение
                  В белите държави-ползващ пътища плащаш,можеш и пет коли да имаш.С която се качиш на аутобана или магистралата за нея плащаш.
                  Значи от белите държави изключваме Швейцария, Австрия, Словения, Унгария, Словакия?
                  П.С. Ако сложим ТОЛ система на магистралите пак ще пропищим. Пример - Солун Атина е 30 евро такси само на една страна. За Италия и Франция няма да говоря.
                  יעבור
                  «И това ще мине»

Коментар

Значи от белите държави изключваме Австрия?
                    Разхождам се във Виена, парка със скулптурите на музиканти, готино, птички, романтика - и хоп един субект се шмугна в храстите и се изпика мощно. Познайте от къде беше. Жокер - идва от „слуга“
                    Та бели, бели, ама потъмнели
                    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                      Разхождам се във Виена, парка със скулптурите на музиканти, готино, птички, романтика - и хоп един субект се шмугна в храстите и се изпика мощно. Познайте от къде беше. Жокер - идва от „слуга“
                      Та бели, бели, ама потъмнели
                      Значи Австрия я изключваме!
                      יעבור
                      «И това ще мине»

Коментар

Аха, на някои им святка. винаги може да се направи диферинциация, например атестация на пътищата. Да, например I-8 е приемлив в участъкът поддържан от ОПУ Пловдив, но не можем да кажем за същото за Хасковския участък. Масово пътищата са разбити според регионите, напр. Хасково, Ямбол, Ст. Загора и Бургас са на едно дередже, не заради друго ами просто такива фирми работят там, така се правят, да може после да се ремонтират. Та, както всяка кола минава преглед всяка година, такъв да минават и пътищата. Е, то и сега имало, но видиш ли за какво се ползва информацията... минава комисия и преглежда мост, след 10 дни го бутнахме и го направихме нов... актуална ли е информацията? Гаранцията на нов път колко години е? Колко пъти един старозагорски холдинг преасфалтира "Тракия" за своя сметка, имаше ли смисъл от това? Защо чисто нова магистрала пропадна и се започна медийна кампания, че дупката не е дупка, а визуално видение...?
                        Най обичам да ми обясняват как няма да стане!

Коментар

Първоначално публикуван от Пламен С Преглед на мнение
                          ...В белите държави
                          Виж това е важно уточнение. За да стане положението откъм КАТ същото като в белите държави, просто всичкото ръководни длъжности от главен счетоводител нагоре в тая система просто трябва да се изрият и да си внесем от някъде на ротационен принцип заместители. Гнилите ябълки от това ниво надолу сами ще се изнесат, ако новите си вършат работата.

Сега си задай въпроса кога това ще стане. Аз съм си отговорил отдавна - когато представата за общество на всеки индивит престане да свършва на прага на вратата му или евентуално на прага на заведението, в което си пие биричката всяка вечер, а се разшири поне до границите на квартала или селото, в които живее. Само дето за "народ" като нашия това се случва едва когато започнат буквално да ни колят и бесят, и после държи влага поколение и половина-две.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

На пръв поглед да се вкара винетката в цената на горивото е много справедливо и решава всички проблеми с лепене, отрязъци, касови бележки и т.н. "неудобства" случващи се веднъж годишно. Обаче нали ние на всяко нещо сме му намерили кусур се замислих. Днес си купих винетка за Митсубишито с което ще се движа по републиканските пътища. За кошника /Ладата/ с който ще ходя за риба, до тъщата и ще си пърпоря в града на газ винетка не се предвижда. Що тогава и за нея да плащам по-скъпо гориво ако се вкара винетката в него?
                            Не виждам някакъв голям проблем да си лепнеш лепенката на стъклото и да прибереш отрязъка с касовия бон при другите документи.
                            Лично мойто мнение е , че винетката както и гражданската отговорност трябва да са на водача, а не на автомобила. Плащаш за да се движиш ТИ по пътищата /засега автомобила не може без шофьор/ и да си носиш съответната отговорност ако ТИ направиш ПТП.
                            сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                            dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Според колегите,трябва да си купиш и за ладата.Две коли-две винетки.Иначе ощетяваш някой си...
                              Grand Cherokee WJ
                              Dodge Caliber
                              E 430 4-matic-T(S210)
                              GLK

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                                Виж това е важно уточнение. За да стане положението откъм КАТ същото като в белите държави, просто всичкото ръководни длъжности от главен счетоводител нагоре в тая система просто трябва да се изрият и да си внесем от някъде на ротационен принцип заместители. Гнилите ябълки от това ниво надолу сами ще се изнесат, ако новите си вършат работата.

Сега си задай въпроса кога това ще стане. Аз съм си отговорил отдавна - когато представата за общество на всеки индивит престане да свършва на прага на вратата му или евентуално на прага на заведението, в което си пие биричката всяка вечер, а се разшири поне до границите на квартала или селото, в които живее. Само дето за "народ" като нашия това се случва едва когато започнат буквално да ни колят и бесят, и после държи влага поколение и половина-две.
                                Отдавна ни колят и бесят,не знам защо това не се забелязва все още.
                                Grand Cherokee WJ
                                Dodge Caliber
                                E 430 4-matic-T(S210)
                                GLK

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X