За зъжеление в многото акции които проведохме и мнгото снимки и клипове които правихме не става ясно точно каква е спецификата на боклука. Но тези които бъркахме с ръце в него го знаем, ама няма как да го опишем.
Гребането с механизация ще е ефективно ако "кофата" на крана е с голяма площ с челюсти загребва, хваща каквото хваща по пътя на изваждането изтърва половината и слага в контейнера. От там трябва да се отделят 40-50% съчки и дървета, пак на ръка и готово. Да ама като сметнем че за същото време за сваляне и вадене на куката от крана, 4-5 лдки по 4-5 човека на ръка ще съберат същото и повече количество (по китайсия метод
)....Не знам, някъде в някоя си коя си страница бях писал, че според мен най-ефективният начин е да използваме вдигането и качването на нивото. Т.е. да се построи платформа 100-на кв.м на средно годишно ниво на водата. Когато водата се вдигне се придърпва боклука върху нея. Когато спадне се обира за броени часове на ръка. Ако пладформата позволява и влизана на техника.... ще стоим в кафенето и ще гледаме само. Ама това е вече в кръга на илюзиите.
, в момента оперативната група е на съвещание 
Остави коментар: