Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Почистване на язовир Въча обща дискусия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Tontonella
    отговори
    До: Язовир Въча-почистване

Момчета, вие сте невероятни! За пореден път опровергавате твърдението, че "Каквото не може да се купи с пари, се купува с много пари!". Никои пари на света не могат да направят това, което вие правите!
    Би било чудесно да се сдобием с такъв „кораб”, а дотогава не пречи да действаме пак по стария изпитан метод със събиране на боклука на ръка. Аз все още не съм участвала в същинската работа, а предполагам че и други ентусиасти ще се намерят.

Остави коментар:

• Димо
    отговори

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
    Доколкото разбирам от изкуство, тая с кораба няма да мине без някои си Фулда и Червендинев. Членове на форума.
    Но лично аз настоявам тая история да се финансира достатъчно и своевременно, обаче само от нечленове на тоя форум. С изумление и радост ще приема спонсорството на Министерския съвет за решаването на недържавната задача, която засяга забележим процент от населението. Предложения за кандидатстване по европрограми априорно приемам като подигравка спрямо себе си, като част от населението, и спрямо здравия разум, като гражданин.
    Напълно съм съгласен с всяка дума от горния пост. Честно.

Остава само да пратим "хабер" на Министерския съвет.

Остави коментар:

• rumbata
    отговори

Мдаа..
    С неоценимата помощ на Димо боновото ще се осъществи във фабрични условия.
    Специални благодарности и нa Ицо hilllti за навременното включване с опит и материали.

Още не съм си извадил снимките от апарата
    Обещавам довечера да публикувам избрани от неделната акция.

Поздрави.
    Р.

Остави коментар:

• Стефан
    отговори

Доколкото разбирам от изкуство, тая с кораба няма да мине без някои си Фулда и Червендинев. Членове на форума.
    Но лично аз настоявам тая история да се финансира достатъчно и своевременно, обаче само от нечленове на тоя форум. С изумление и радост ще приема спонсорството на Министерския съвет за решаването на недържавната задача, която засяга забележим процент от населението. Предложения за кандидатстване по европрограми априорно приемам като подигравка спрямо себе си, като част от населението, и спрямо здравия разум, като гражданин.

Остави коментар:

• greenflag
    отговори

ОК. Разбрах.

Тогава, да си вземем кораб.

Остави коментар:

• Димо
    отговори

Първоначално публикуван от greenflag Преглед на мнение
    Този " кораб" ми харесва, могат ли да му се слагат допълнителни приставки, за косене на водна растителност или помпа за смучене на тиня?
    Що да не може? Ако искаме ще ни го направят и по дъното да пълзи и да лети ако трябва...

Остави коментар:

• Stanko
    отговори

Ето и снимките.

Остави коментар:

• greenflag
    отговори

Този " кораб" ми харесва, могат ли да му се слагат допълнителни приставки, за косене на водна растителност или помпа за смучене на тиня?

Остави коментар:

• Димо
    отговори

Както вече споменах преди няколко поста мисля, че трябва да поработим по отношение на ефективността.
    След съботно-неделното ми проучване идеята започна да се очертава по-ясно. Да, според мен е необходим „Кораб” , даже флот. Не може ние да гребем с ръцете , а други в същото време да изхвърлят с кофите. Неравностойно е. Затова е необходимо да използваме това, с което ние разполагаме в повече. Разум.
    Разбира се, че проблема не е само наш...(ако това успокоява някого). Тези снимки не са от Въча.

Но след дълго търсене стигнах до китаеца Rao Guangde, който от 18 години работи по проекта на това „нещо”:

Така и не разбрах до къде е стигнал, но определено открих онези, които с негова или без негова помощ са се справили със задачата . Сътворили са и произвеждат съоръжение (което вече условно нарекох Кораб) напълно адекватно на проблема:

И понеже са от цивилизования свят, разбира се имат конкуренти:

Боновите им заграждения са такива

Крайният резултат от това кратко проучване е, че вече имам картинка за онова, което ни е нужно.
    Сега остава да разберем какъв е пътят към „Него” или да разберем как точно подобно нещо ще се озове в яз. Въча.

Следва продължение ..

Остави коментар:

• greenflag
    отговори

Приключи работата по следващият сегмент от бутиковото боново заграждение.

От утре по предложение на Димо - kro, боновото ще се произвежда в неговата фабрика.

Поради очакващото се затопляне нивото ще се покачи и за това бързаме с производството.
    Идеята е да заградим заливите, да насочим боклуците към стената.

Друго важно нещо което ще направим е да заградим и устието на река Въча, това което се събере при вливането ще покаже, реално има ли постоянно замърсяване.

Снимки след малко.

Остави коментар:

• дядо Ники
    отговори

Здравейте пак!

Ето и клипчета. Хич не няма в киноизкуството, да не говорим, че ония те карат и да пишеш на английски.

Но както веднъж рече единият ми син: "Ако направя, каквото съм намислил, ще ядете лазаня. А ако не направя, ще ядете каквото съм направил".

А иначе сниманото ще гледам да го пазя известно време. И ако някой може да го монтира по-добре, току-виж някак помогнало и допринесло.

Поздрави и до нови срещи!

Остави коментар:

• natalli
    отговори

Ще чистим разбира се.Аз даже ще се опитам да агитирам колеги и приятели да дойдат да помогнат, че трябва да се махне тази мръсотия там.
    Поздрави от Пловдив

Остави коментар:

• Тануцо
    отговори

Първоначално публикуван от greenflag Преглед на мнение
    След малко в М.И.Е. започва производството на нови 62.5 метра от бутиковото боново.

Целта е да приготвим до четвъртък цялата дължина - 600 метра и да зградим всичко.

Ако някой има желание да помага, нека се обади.
    Аз както и ако има нужда при следващо ходене до Въча съм навит и за там.
    Само кажи къде и кога да дойда...

П.С. Направо утре ще звънна по тел. да се разберем.

Остави коментар:

• Jango
    отговори

Дайте координати и когато имам време ще се отбия да помогна за 1-2 часа или повече зависи колко време имам де

Поздрави на всички

Остави коментар:

• greenflag
    отговори

След малко в М.И.Е. започва производството на нови 62.5 метра от бутиковото боново.

Целта е да приготвим до четвъртък цялата дължина - 600 метра и да зградим всичко.

Ако някой има желание да помага, нека се обади.

Остави коментар:

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
X