До: Язовир Въча-почистване
В момента разработвам комбайн за събиране на сол и съоражения за изнасяне на солта от кристализаторите... Имам известен опит и в първичната преработка на отпадъците от болници. Мисля, че има много общо с изваждането на боклуците от язовира. Ще използвам първото си идване до София, да се срещнем и поговорим. До колкото си спомням, събирате се в четвъртък, в "Червената къща", нали?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Почистване на язовир Въча обща дискусия
Свий
X
-
Светльо (skitnik) се оказа, че има реален опит с нещо подобно на това ремарке. Понеже, когато говорим за екология всичко е страшно скъпо, те са ришили проблема като са си направили сами съоръжението. Оказало се бързо, лесно и евтино!Първоначално публикуван от rumbata Преглед на мнениеНек' си вали, боново има

Това ремарке-лента не ми излиза от главата откакто Димо го пусна.
Някъде виждах нещо подобно, което с малки допълнения може да се преработи в такова, но пуста староза не мога да се сетя къде и кога
Жената ми вика да си пия редовно гинкобилобата, ама аз забравям

Но дори и да се прави тук е просто, лесно осъществимо, мобилно и универсално за повечето язовири в БГ.
Подобно ремарке може да се направи да плава съвсем лесно! Прилича на машина за почистване на пясък по плажовете. Контейнер може да се направи по различни начини. Изваждането на контейнера от водата също може да се измисли.
За да не преразказвам напълно разговора ни - Светльо има конкретна идея, тествана и работеща, и ще я сподели по-подробно.
Каквото и да измислим, ясно е, че трябва да се приклещи боклука на удобно място!
Малките клечки може да се окаже, че няма да пречат. Големите дънери, видяхме че ги вадим сравнително бързо.
Остави коментар:
-
За зърно се използват шнекови товарачи, а лентови - имаше в кравефермите за изхърляне на л....та на животните. Ориентировъчно на височина мисля, че могат да качат до около 2 метра, защото са предвидени за тракторни ремаркета РСД-4. Ако не са ги нарязали в нашето село ( във Варненсо е) може да има. Ако се прибирам около 3.03. ще поразпитам.Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнениеТакива неща има по възлите за баластра за пренареждане и по някои ТКЗС-та за зърно .
Остави коментар:
-
Може би ще свърши работа. Но само след доста старателно отстраняване на дънери, пръчки, дъски и т.н. И ще трябва да се измисли някаква схема на съчетана работа с боновите заграждения и мрежата.Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение...Остава каква да е мрежа, която да се мушка под буклука между две лодки, и да се вдига като вързоп.
Поздрави!
Остави коментар:
-
И аз подържам мрежата.
Тия механичми тролейбуси са крайно ненадеждни, и на тях гледам само като на една мечта, около която ще си поговорим, побърборим и ще забравим.
Остави коментар:
-
Да, в бедните кооперации има такива ръчни зърнотоварачи.
Аз не съм се отказал и от идеята за мрежата. Гър-гър явно няма да намерим, нито катамаран. Остава каква да е мрежа, която да се мушка под буклука между две лодки, и да се вдига като вързоп.
Остави коментар:
-
Не само едрите, има пръчки тънки и дълги, не бият на очи измежду боклука ама ще правят проблем.
Каква е широчината на лентата?
Остави коментар:
-
Такива неща има по възлите за баластра за пренареждане и по някои ТКЗС-та за зърно .
Остави коментар:
-
Едрите задължително, ама те и не са наша грижа. Остават извън боновото и готово.Първоначално публикуван от iiiopo Преглед на мнениеЛентата е добра, ама трябва да се отделят дърветата от петното с боклук, иначе ще задръстват.
А катамарана може да замести МОВ
Само лентата според мен трябва да се направи като верига на ратрак,
с алуминиеви или гумени ребра, че така ситната гняс ще се връща по наклона.
Остави коментар:
-
Нек' си вали, боново имаПървоначално публикуван от greenflag Преглед на мнениеРумба ,това с лентата ми хареса много, катамарана да го забравим за сега.
Важо е да заградим боклуците на първо време. Очакват се и дъждове и нивото ще се покачи.

Това ремарке-лента не ми излиза от главата откакто Димо го пусна.
Някъде виждах нещо подобно, което с малки допълнения може да се преработи в такова, но пуста староза не мога да се сетя къде и кога
Жената ми вика да си пия редовно гинкобилобата, ама аз забравям

Но дори и да се прави тук е просто, лесно осъществимо, мобилно и универсално за повечето язовири в БГ.
Остави коментар:
-
Лентата е добра, ама трябва да се отделят дърветата от петното с боклук, иначе ще задръстват.
А катамарана може да замести МОВ
Остави коментар:
-
Колко хиляди лева ще му искат на катамарана ?
20 - 30 000 лева, или повече ?
Остави коментар:
-
Жоро, за този ще ни се види къс язовира или по скоро ако ползваме устието при Михалково за трамплин,
може да се каца направо в Цанков камък.
После надолу - по инерция
Румба, връзваме му мрежа отзад, загребва боклуците и ги влачи след себе си, до съоръжението с лентата от твоята снимка
Остави коментар:
-
Румба ,това с лентата ми хареса много, катамарана да го забравим за сега.
Важо е да заградим боклуците на първо време. Очакват се и дъждове и нивото ще се покачи.
Остави коментар:
-
Жоро, за този ще ни се види къс язовира или по скоро ако ползваме устието при Михалково за трамплин,Първоначално публикуван от greenflag Преглед на мнениеТози катамаран е над 12 метра , слагат им по 2 двигателя по над 1000hp.
може да се каца направо в Цанков камък.
После надолу - по инерция
Остави коментар:
Активност за темата
Свий
Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.
Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.
Остави коментар: