Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Почистване на язовир Въча обща дискусия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Петя
    отговори
    До: Язовир Въча-почистване

Първоначално публикуван от kro Преглед на мнение
    Тук за съжаление за сега никой не мисли да отлива площадка.
    Иначе решението щеше да е наистина перфектното играейки си с нивото на язовира...
    Подходящо място има. Но досега нямаше интерес то да се използва. Не е толкова далече от стената. Ако сме навити да замъкнем боновото с отпадъците дотам и да гребем направо от водата - и в камиона/контейнера.

Остави коментар:

• derhunter
    отговори

Първоначално публикуван от rumbata Преглед на мнение

По темата:
    Изгребването с някакъв вид грайфер е едно от най-добрите решения на проблема, но пак опираме до "откъде", "кога", "колко ще струва" и т.н.

Може ли да се направи само такава кофа, която да се прикачва на какъвто и да е кран или друго повдигащо устройство и да се управлява автономно?
    Такъв тип устройство"ножичен захват"съществува и се използва на много места у нас.Основно в металургията.Има два начина на управление-с 1 и с 2 куки на крана.С едната кука в случаят отпада защото се работи на вода,а за да го управляваш трябва да не може да се мърда настрани в момент на заключване и отключване.Вторият вариант е приложим в случаят като втората кука може да се замести с въже управлявано от човек на ръка.Проблемът идва с отварянето на грайферът но е решим тъй като ще се отваря на сушата.Би струвало като материали приблизително колкото коша на снимките ако трудъд си е наш/без пари се работи демек/Конструкцията е само механична и несложна.Казвайте кога ако искате да се съберем и обяснявам.Днес и утре ми е невъзможно.
    п.с.Устройството може да се закачи на какъвто и да е кран.

Остави коментар:

• rumbata
    отговори

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
    Не, бе човек. Какви оскъдни дании, нали ти казах, че аз съм дисквалифициран, щото Митко-Фулда ми го каза лично .
    Нещо не съм доразбрал
    Нищо де, ще си запазя бутилката и ще си я разделим.

По темата:
    Изгребването с някакъв вид грайфер е едно от най-добрите решения на проблема, но пак опираме до "откъде", "кога", "колко ще струва" и т.н.

Може ли да се направи само такава кофа, която да се прикачва на какъвто и да е кран или друго повдигащо устройство и да се управлява автономно?

Остави коментар:

• Димо
    отговори

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
    http://scvurppp-w2k.com/trash_bmp_to...er%20Booms.pdf

Погледнете на страница 2. Ползват в махалата точно това, за което говоря в предния си пост. Разликата е, че се отваря и затваря с ходравлика. Вашето може да бъде на панти и тип ножица. Така съм виждал да вдигат цели дървета. Не ви е нужна хидравликата. Само трябва да има кой да дръпне въжето с чопа да се затвори. Търся подходяща снимка, макар че си мисля, че се сещате за какво става дума.
    Да, това ми хареса. "Как го правят в махалата ..", но най-много ми хареса, че в "махалата" са се подготвили предварително. Отляли са една бетонова площадка. Ръководили са боклука до нея. И там са го изгребали с каквото и да е ... т.е. знаели са, че по тази река боклук ще идва.

Говоря за ето това:

Тук за съжаление за сега никой не мисли да отлива площадка.
    Иначе решението щеше да е наистина перфектното играейки си с нивото на язовира...

Картинката на NIKSD от предния пост ме препрати към сайта на производителя Alpha Boats.

Точно там открих малко видео на машина в действие, която според мен има само един "кусур". Струва ми се малко нежна транспортната лента, но пък има "ръчички" за да си помага...

Вижте го, аз съм оптимист.

http://www.alphaboats.com/vid_mc202.html
    Последно редактирано от Димо; 13-02-09, 12:01. Причина: допълване

Остави коментар:

• Тодор (Zaarin)
    отговори

Имаме участник с правилен отговор.
    Респект за дедукцията на Тодор-Zaarin!!!
    Със съвсем оскъдни данни успя да разгадае нарисуваното.
    Кехлибарената течност отива при него.

Отговорът на загадката е:

Схема с указания как се стига до сервиза на Митко-Фулда.
    Кръглото е надлез "Надежда", кръста е "Ц.соф.гробища"
    Не, бе човек. Какви оскъдни дании, нали ти казах, че аз съм дисквалифициран, щото Митко-Фулда ми го каза лично .

Остави коментар:

• NIKSD
    отговори

Погледнете на страница 2. Ползват в махалата точно това, за което говоря в предния си пост. Разликата е, че се отваря и затваря с ходравлика. Вашето може да бъде на панти и тип ножица. Така съм виждал да вдигат цели дървета. Не ви е нужна хидравликата. Само трябва да има кой да дръпне въжето с чопа да се затвори. Търся подходяща снимка, макар че си мисля, че се сещате за какво става дума.

Остави коментар:

• rumbata
    отговори

За първият познал какво е това на тази снимка ще има бутилка с кехлибарена течност.
    Присъстващите на рисуването да си мълчат, за да не бъдат глобени по бутилка

Имаме участник с правилен отговор.
    Респект за дедукцията на Тодор-Zaarin!!!
    Със съвсем оскъдни данни успя да разгадае нарисуваното.
    Кехлибарената течност отива при него.

Отговорът на загадката е:

Схема с указания как се стига до сервиза на Митко-Фулда.
    Кръглото е надлез "Надежда", кръста е "Ц.соф.гробища"

Остави коментар:

• Nik Nikolov
    отговори

За конструкторския екип - малко снимки за вида и характеристиките на замърсяването.

Вижда се едно цяло дърво.

Размера на нашия " боклукоуловител "

Замърсяването отблизо.

Коша плува около минута върху отпадъка, преди да се потопи от тежестта си. При потапянето го разпилява в страни,
    защото отпадъка се носи с потоците вода.

Излизане на коша, отново потоците вода, отнасят значителна част от отпадъка.

Опит да се събира с наклонен кош

Средно големи дървета, спират пътя на лодките.

големи дървета

Малките отпадъци - най голяма маса и бройка.
    Това са допълнителни отпадъци за 1 седмица.

Остави коментар:

• NIKSD
    отговори

Сега съм сигурен, че Стефан ще ми тегли една, защото е напълно прав за каймака ли беше... Ако се изработи едно такога само че в горния my край да е като ножица- двете дружки на ножицата вързани за въжето на крана. КОлкото по тежко, толкова по се затваря ножицата. Слага се един чоп вързан с дълго и тънко въже. Чопа държи далаверата отворена. Краниста го потапя до където трябва. От лодката, брега, стената.. дърпат въжето и ножицата се затваря. Крана вдига, слага в ремъркето. На ръка се отваря далаверата. Май няма да е трудно, ако нищо не тежи. Майка му и прасе, с кеф да съм се заровил в лайната...

Остави коментар:

• iiiopo
    отговори

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение

Щом е толкова кофти разнороден боклука ви трябва нещо като това на снимката. Виждал съм подобни прикачени на трактори с, които се оправят с л..ната по селските стопанства. Само идея.
    A!! EЙ такова нещо ще свърши чудесна работа.
    А пък ако може да го качим и на плаваща платформа и да го потапяме до дъното.... язовира ще го направим по чист и от рилските езера.
    Последно редактирано от iiiopo; 13-02-09, 09:24.

Остави коментар:

• BENZBOSS
    отговори

Палете лодката с брата и идвайте
    Ще ти дадем извинителна бележка за пред жена ти

Човек, супер полезни идеи даваш и със сигурност нещо или част от нещо ще влезе в употреба.
    Само да изкристализира в тиквите ни

Чешам се по тиквата какво може да се заклини на плоска наклонена тенекия каквато да речем е фунията.И да заклини нещо просто трябва краниста да пусне коша под водата и някой да бутне заклинилото се дьрво.После пак вади.

Ма отивам снимките пак да ги видя,щом казват,че така няма да стане значи е така.

Остави коментар:

• rumbata
    отговори

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
    Е явно човек трябва да е там иначе не става.
    Палете лодката с брата и идвайте
    Ще ти дадем извинителна бележка за пред жена ти

Човек, супер полезни идеи даваш и със сигурност нещо или част от нещо ще влезе в употреба.
    Само да изкристализира в тиквите ни

Остави коментар:

• BENZBOSS
    отговори

Е явно човек трябва да е там иначе не става.

Остави коментар:

• NIKSD
    отговори

Щом е толкова кофти разнороден боклука ви трябва нещо като това на снимката. Виждал съм подобни прикачени на трактори с, които се оправят с л..ната по селските стопанства. Само идея.

Остави коментар:

• Стефан
    отговори

Грайфери, тралове, смукалки ... Хубаво е че най-накрая тръгна теоретичното обсъждане Опитвах да го провокирам още през лятото, явно не е имало достатъчно експериментални данни. Сега има, задачата е формулирана.
    Задачата: обирането на пяната от врящото сладко.
    Проблемите: пяната е силно нееднородна по размера на частиците;
    пяната е нехомогенна по площта;
    пяната трудно се сепарира на мястото на формирането си;
    пяната е твърде тежка и течлива за един вид манипулации, и нерентабилно лека за друг.
    Според данните от литературата, масово използвания метод е механичното и събиране от плаващи средства. При отчитане на залаганата икономическа ефективност от авторите на публикациите, е допустимо да се предположи че това е и актуалния метод.
    С отчитане на собствените финансови и технологични възможности, предлагам на просветеното ви внимание идеи, свойствени на авторите от киноиндустрията от класа на "Семейство Флийнстоун" и "Воден свят". Нямам нищо против началната реакция на такова предложение, но да го формулирам по друг начин би отнело излишно време и предизвикало досада. Нямам съмнение в полезността на обсъжданията след стихването на първоначалната реакция.

Остави коментар:

Активност за темата

Свий

Тук са 4 потребители онлайн. 0 потребители и 4 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
X