Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Монтиране на шнорхел

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Дифендъра на Младен. Отстраняване на недоразуменията.

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
    Ето как клон сваля оригинален Сафари, не само човката: ...
    Малко се съмнявам дали е бил оригинален Сафари. По-скоро ми прилича на "оригинален" Сафари от ония, дето ги правят от стъкломат. Оригиналният пак може да бъде свален, ама по-скоро ще слезе заедно с калника и в никакъв случай няма просто да се отчупи с такава лекота. Материалът на Safari и TJM е много здрав и не е никак лесно да го счупиш.

На картинката можеш да видиш резултата от здраво облягане върху "гъбката" на шнорхела в едно по-дебело дърво.

Хлътна, но не се счупи. След това не беше проблем с малко чук да го върнем в изходна позиция.
    Последно редактирано от Чавдар (V93); 03-05-11, 08:28.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

• От: Монтиране на шнорхел

То си зависи и колко е стегната скобата - аз моята я държа сравнително хлабава, за да мога без разхлабване да го завъртам. Не зная колко пъти съм го събарял, но винаги го усещам, когато падне и спирам за да си го прибера. Пфу, в какви драки съм слизал...
      Непременно сменяйте пластмасовата решетка, която винаги е счупена и събира листа в шнорхела. Продават метална, която при удар се огъва и после лесно се изправя.
      "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Ето как клон сваля оригинален Сафари, не само човката:...
        Бъди сериозен, ти наистина ли си мислиш, че ще заблудиш някого, че това е оригинален Сафари шнорхел???

Коментар

Тук питанката е къде ще се кара конкретния джип...
          Koле, да обърнеш назад въздухозаборника, преди да влезеш в някой храсталак е въпрос на секунди. А когато е обърнат напред, разликата се усеща, дори на ниски скорости. Мотора диша по-добре.
          Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Явно този въпрос дето си го зададох почти на себе си е същия като какъв джип да избера или какви гуми да сложа.Явно ще си го карам назад,но ще му слагам найлонче,когато ходи на автомивка,за да не се пълни с вода и кал.Днес се опитах да го разглобя и малко се уплаших.Това нещо е така закрепено,че както казва Чавдар,по скоро калника ще се смачка,от колкото да падне шнорхела.Оставих майстора да се бори с него и утре ще отида да видя какво е извадил от там.Ще докладвам.
            2023 Honda CRF 300 Rally,2017 Dacia Duster 1,5dci 4x4 леко пипната, 2013 Honda NT700 Deauville,ABS

Коментар

На шнорхела си пишеше "сафари". Може да е бил самоделно отлят по калъп от оригинален, но не съм компетентен да направя разликата.
              Ако съм подвел някого-моите извинения.
              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Младене, ти ако мислиш да го разглобяваш след всяко каране... За мивката си прав, а иначе накъдето и обърнат да го караш, все е тая.
                Само в гората трябва да е назад.
                Аз си намерих начин да източвам евентуалната вода от филтъра. Качвам предницата на някой бордюр и отварям кутията на филтъра от щипките.
                Дори и след пороен дъжд, никога не съм източвал повече от 50-60 мл. А за да се напълни филтъра, си трябват литри.

ПП: Моя е самоделен, но гъбката е като на Сафари. Карам я обърната напред, докато не реша да се забия в някои храсти.
                Поздрави!
                Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

На джипа се качвам единствено и само да ходя в гората.До сега шнорхела не е разглобяван.И филтъра не е сменян от 1 година.
                  2023 Honda CRF 300 Rally,2017 Dacia Duster 1,5dci 4x4 леко пипната, 2013 Honda NT700 Deauville,ABS

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00198.jpg
Прегледи:4
Размер:145.9 КБ
ID:5274457

Аз си монтирах това желязо!Няма гъбки гъбички и тн.Груба сила хромирана тръба,отнася клоните като щилка
                    driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

• Първоначално публикуван от stoianovm Преглед на мнение
                      На джипа се качвам единствено и само да ходя в гората.До сега шнорхела не е разглобяван.И филтъра не е сменян от 1 година.
                      То това си е постижение - оффроад джипка и несменяем филтър, а аз тъпака почти след всяко каране, особенно в прах, го продухвам с компресора, да не говорим, че го и сменям от време на време през годината.

Първоначално публикуван от Гробаря Преглед на мнение
                      [ATTACH=CONFIG]327076[/ATTACH]

Аз си монтирах това желязо!Няма гъбки гъбички и тн.Груба сила хромирана тръба,отнася клоните като щилка
                      Да, ако не караш в клонаци и храсти с листа. Кое пази листата да не влизат, клоните "щилката" ги отнася, ама листата остават.
                      Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 05-05-11, 21:36.

Коментар

Първоначално публикуван от Tedo56
                        Да, ако не караш в клонаци и храсти с листа. Кое пази листата да не влизат, клоните "щилката" ги отнася, ама листата остават.

Е вече има и мрежичка!Интересно той моя паркетник никога горкия не е виждал клонки и листенца и калчица!Мисля че е време да го запозная с гората

Коментар

Първоначално публикуван от Гробаря Преглед на мнение
                          Е вече има и мрежичка!Интересно той моя паркетник никога горкия не е виждал клонки и листенца и калчица!Мисля че е време да го запозная с гората
                          Щом има вече и мрежичка, значи е пасал листенца.

Коментар

Първоначално публикуван от Tedo56 Преглед на мнение
                            Щом има вече и мрежичка, значи е пасал листенца.

Даже и чай правих ....

Коментар

Аз моя го чистя от листата, като махна човката(гъбката) и пъхна отгоре тръбата на прахосмукачката до дъното. Което листо не е стигнало до филтърната кутия го изсмуква.
                              "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Първоначално публикуван от chris_vicom Преглед на мнение
                                Аз моя го чистя от листата, като махна човката(гъбката) и пъхна отгоре тръбата на прахосмукачката до дъното. Което листо не е стигнало до филтърната кутия го изсмуква.
                                Е те за това не бях се сещал-жестока идея-браво!Обаче днес след разглобяването се оказа малко окалян долу(по стените),обаче,нямаше нищо,което да запушва притока на въздух.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X