Дизела се пръсва от воден удар. А бензина просто угасва, после се разглобява, чисти, и пак върви.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Монтиране на шнорхел
Свий
X
-
С ауспуха няма проблем ,ако не го изгасиш ! Стоял съм по 3- 4 часа в във дълбока вода , и отзаде става ,,БАМБУЧА'' , Но изгасиш ли го , както каза Стефан е това е проблем !Границата .която си си поставил за дълбочина на газене , веднага се размива ,когато влезеш във реката ! Вълната която колата вдига ,зависи от скороста с която влизаш , от V на течението и т.н. ! При теб реката е бистра и с твърд грунд , ама по Варненско всички рекички имат прекрасно глинено дъно и потъването като крайна точка остава X!
Стефане , вчера ,,маркуча" се предстви отлично (имам в пред вид като тяга , не ходих до любимото ми блато). Изпушва много малко бял пушек , само в началото . когато изфорсирам на място ! Какво може да му стане ма ДВГ-то ? Аз си мислех , че евентуалните проблеми може да са разход и загуба на мощност !Ако наистина е опасно за мотора ,ще го сменя , ако не е ще го оставя ! Дали да не помисля за включване на шнорхела , само при нужда?PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
0899187766
Коментар
-
Дявол знае какво, обаче няма повод да му харесва. Те някак са го оптимизирали за тоя обем при колкото си иска и гориво и въздух. Ти трябва да му преместиш момента на запалване принудително заради душенето. Така хем ще караш недонапълнен двигател, хем няма да е в оптимума. Надали веднага ще посегне да разбива чак коляновия вал, ама ...
Май по-добре му пусни въздуха. Иначе без друго ще разберем къв проблем ще му се отвори, обаче не знам дали си склонен да финансираш такъв експеримент
)
Дизела например грее та чак се опича от горивен глад, душенето по- го понася, ама пък спира да върви ... Нискооктановите двигатели си изгарят клапаните и трошат валовете от много отместено запалване, тоя ако искаш може да остане тайна. Поне за нас
Коментар
-
Стига пък ти плаши човека, според мен не го е затруднил повече от среднозадръстен филтър, а това си е щатен режим на работа.Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
Нямам (засега) никакви проблеми с тягата (дори ми се струва че се ,,поотпуши'')!Надявам се филтърът ми (KN) , да компенсира примката около врата му
PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
0899187766
Коментар
-
Мда. Колко пъти са ми падали ръцете и ми е идвало да зарежа всичко ... Знам кво е да започваш отново, това което си направил току що(((
Аз на твое място щях да се напия и след няколко дни да го направя пак. Ма мене не ме гледай, аз такова, нали и въобще ...
))
Коментар
-
Да-а ! Разбрах грубият ти намек и май ще те послушам !Първоначално публикуван от Стефан....Аз на твое място щях да се напия и след няколко дни да го направя пак....
PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
0899187766
Коментар
-
трябва да му се премести как се казваше забравих, една плочка с 2 винчета мисля че управлвението ли е диод ли беше някакъв.... той загрява и като се срешне с водата гори, мести се някъде на сухо най-добре в жабката.Първоначално публикуван от krazа алтернатора трябва ли да се подсигури или тои може да работи и под водатаno signature no problems
Коментар
-
Чудесно си работи и под вода, не виждам какви са тези такива алтернатори, на руските им няма нищо. Само после 2-3 минути не зареждат докато изсъхнат четки там и друго, а иначе нямат проблеми.Първоначално публикуван от fanaticтрябва да му се премести как се казваше забравих, една плочка с 2 винчета мисля че управлвението ли е диод ли беше някакъв.... той загрява и като се срешне с водата гори, мести се някъде на сухо най-добре в жабката.Първоначално публикуван от krazа алтернатора трябва ли да се подсигури или тои може да работи и под водатаВеднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
пак си си правил експерименти с волгите май едно времеПървоначално публикуван от quadraЧудесно си работи и под вода, не виждам какви са тези такива алтернатори, на руските им няма нищо. Само после 2-3 минути не зареждат докато изсъхнат четки там и друго, а иначе нямат проблеми.Първоначално публикуван от fanaticтрябва да му се премести как се казваше забравих, една плочка с 2 винчета мисля че управлвението ли е диод ли беше някакъв.... той загрява и като се срешне с водата гори, мести се някъде на сухо най-добре в жабката.Първоначално публикуван от krazа алтернатора трябва ли да се подсигури или тои може да работи и под водата
no signature no problems
Коментар
-
Абсолютно... ако знаеш, водата е стигала до предното стъкло...перката понеже не се изключва и разхвърля вода вътре, става като пералня...и пак върви... Направо бях втрещен от възможностите на кола която не е за оффроад...Първоначално публикуван от fanaticпак си си правил експерименти с волгите май едно времеПървоначално публикуван от quadraЧудесно си работи и под вода, не виждам какви са тези такива алтернатори, на руските им няма нищо. Само после 2-3 минути не зареждат докато изсъхнат четки там и друго, а иначе нямат проблеми.Първоначално публикуван от fanaticтрябва да му се премести как се казваше забравих, една плочка с 2 винчета мисля че управлвението ли е диод ли беше някакъв.... той загрява и като се срешне с водата гори, мести се някъде на сухо най-добре в жабката.Първоначално публикуван от krazа алтернатора трябва ли да се подсигури или тои може да работи и под водата
Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
Абе на служебната съм го давил барем 10 пъти и му нямаше нищо, ама знам ли...Ще вземе точно твоя да изгори и ще кажеш после че съм те подвел... Теоретично погледнато не би трябвало да се скапе от краткотрайно удавяне.Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар