Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Монтиране на шнорхел

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Шнорхел???

Първоначално публикуван от Andro_Pajero Преглед на мнение
    Гена, не смуче ли вода като вали? Или разчиташ на утайника в кутията на филтъра?

Андро, кривката е насочена назад...

Няма как да влезе вода според мен, особено в движение а някакви капчици и да засмуче , какво токова тъкмо ще охлади ))
    Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
      Андро, кривката е насочена назад...

Няма как да влезе вода според мен, особено в движение а някакви капчици и да засмуче , какво токова тъкмо ще охлади ))
      Не знам, моя смуче, и кривката я обръщам назад, и е скосена на 45*.
      А на Гената гледам не е скосена? Мене ме е страх така.

Коментар

Първоначално публикуван от Andro_Pajero Преглед на мнение
        Не знам, моя смуче, и кривката я обръщам назад, и е скосена на 45*.
        А на Гената гледам не е скосена? Мене ме е страх така.

OK, явно засмуква, а това проблем ли е, в смисъл достатъчно количество вода за да повреди ДВГ ??
        Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
          OK, явно засмуква, а това проблем ли е, в смисъл достатъчно количество вода за да повреди ДВГ ??
          Аз карах на дъжд, примерно 15 мин. Дъжд нещо средно, притесних се и под един мост отворих кутията, на дъното си имаше локвичка. Вярно има и клапан, ама ако се запуши? Затова съм решил да правя някъде в най ниското утайник, с тапа. Да ми е спокойно.

Коментар

Я вижте аз какво видях онзи ден. Тези дни Safari ще го патентоват.
            Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от stanislav13 Преглед на мнение
              Е тоя издави рибата...

Нека и аз да питам. Тия шМоркови за красота ли са или за трошене? Аз мисля да си купя 2метра гофре като за прахосмукачка, има индустриални Ф75 и да си го сложа в купето. Хем няма да го вали, хем няма да ми го трошат клоните. Кажете ноля защо никой не прави така......само Зарко.
              Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
              Вальо. О888 557Ч7Ч
              Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                ... и да си го сложа в купето. Хем няма да го вали, хем няма да ми го трошат клоните. Кажете ноля защо никой не прави така ...
                Когато на времето сложих шнорхела, решихме да пробваме дали съединенията по трасето са херметични. За целта затъкнахме отвора с нагънат на няколко ката полиетиленов плик при работещ на празен ход двигател. В резултат пликът беше засмукан така, че сгъна предпазната решетка на отвора.
                Как ли смуче като напънеш по-яко двигателя и какво ще се получи в купето при затворени врати и прозорци?

Шумът от двигателя, който се чува през шнорхела, си е отделен бонус ...
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                  ...
                  Как ли смуче като напънеш по-яко двигателя и какво ще се получи в купето при затворени врати и прозорци?

Шумът от двигателя, който се чува през шнорхела, си е отделен бонус ...
                  Потвърждавам!
                  Вальо, тая тръба, завиваща точно над джама, смуче и реве зверски.
                  В началото, с тоя грохот е забавно, се едно под капака има три-четиристотин коня, ама после... на отворен джам трудно се издържа.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                    ама после... на отворен джам трудно се издържа.
                    Ее, стига бе ...
                    аз както винаги карам на отворен прозорец
                    трябва да ти се натреса да ме повозиш едно кръгче да го чуя
                    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                      ... на отворен джам трудно се издържа.
                      За издържане - издържа се. Ама не си го представям вътре. Хем да ти надуе главата, хем да ти смуче въздуха от купето ...
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Вътре е безумие. Много лесно може да се сметне колко въздух отива за един оборот на двигателя.
                        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Баси. Ама имам една фабрична дупка затапена с гума. Ще пробвм. Като не става....не става.

Търтей, ти и без това караш на отворен джам даже и зимата, к'во мрънкяш. Ега влезе достатъчно въздух, ама това с шума... имам едни проходни заглушители. Ще видим.
                          Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                          Вальо. О888 557Ч7Ч
                          Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                            Търтей, ти и без това караш на отворен джам даже и зимата, к'во мрънкяш.
                            Ем кво кво
                            Ми е на вчера на Мургаш като завале и нямаше как и затворих джама

Коментар

Първоначално публикуван от stanislav13 Преглед на мнение
                              Този номер се прави не за да не влиза вода в двигателя, а за да се засмуква въздух от по-високо. Там е в пъти по-чист. Отдолу се вдига много прахоляк, и филтрите бързо сдават багажа. Това сме го правили на мотокарите, и ефекта беше ясно видим-основен ремонт на двигателя се прави три-четири пъти по-рядко.
                              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                                Този номер се прави не за да не влиза вода в двигателя, а за да се засмуква въздух от по-високо. ...
                                То и шнорхелите "Сафари" са направени на първо място с тази цел.
                                Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X