Много красиво стоят тези шнорхели. Въпроса е колко ще издържат на неизбежните удари при горско каране.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Монтиране на шнорхел
Свий
X
-
VOKEL аз вече в севиз сузуки не влизам само на щанда за резервни части xодя и като ме видят лошо им става...
скоро бияx да си купувам ремаците щото се сменят на 75.000км и като си ги сменя в едно квартално сервизче ще останат пари за един шнорxел...........
GOLDY ние сac сузукитата сем малки и минаваме на всякаде да му мислят големите....
поздрави
Коментар
-
Първоначално публикуван от vokelzenit,ако джипът ти бъде лифтнат така:
http://www.xtreme4x4.gr/article.asp?...58&intIDSub=75
пак ли ще трябва да ходи на прегледи и умопомрачителни разправии ,там при вас?
http://www.jimnyclub.gr/forum/viewto...er=asc&start=0
Коментар
-
ТЛК - то ми дойде от Италия със шнорхел, който завъшва с Циклон. Нямате идея колко боклуци - пясък, пръст, листа и дребни клончета се задържат в него. Когато вали, пък задържа вода. Явно от него има полза. Пък в гората, понеже е на мека /гумена/ връзка към металната тръба, при среща с клоните се огъва насам - натам и не се чупи. За всеки случай съм го свалил малко под вантите.
Коментар
-
а ми то xyбаво а ма едно xодене до солyн стрyва колкото два маркови шнорxела поне от тyк е доста от бг може и да си стрyва,,,
полyчи се едно старжене откак нагазиx вав водата
ми днес като ми каза маистора че тва било щото влезнало праст ниакде си маи ше се разминем с цопането само ако е неизбежно....
поздрави.....
Коментар
-
Коментар
-
До: Шнорхел???
Първоначално публикуван от justify Преглед на мнениеза предпазване клемите на акумулатора и други места, където не е добре да влиза вода как ли са го измислили хората ?И без това Оптимата я препоръчват за такава експоатация + лебедка
DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/
Коментар
-
Идва лято и темата със шнорхела става актуална...
Има едни евтини варианти с въздуховод Ф 60-70 мм, гофриран...
Има вариант с гумен маркуч Ф над 60-70 мм черни са, дебели над 10мм цистерните за нафта и камионите носещи сурово мляко мисля ползват такива, гъвкави са и са евтини според мен, а и са масови, може да се правят експерименти...
Мен по ме вълнува кой, къде и за колко може да огъне тръба от тънка стомана, неръждавейка или дурал/алумин, както и къде и за колко се намират тръби над 80мм Ф ???
Чувал съм, че вместо огъване се правят кривки и с рязане и заваряване) ама аз си искам огънато
А това, което мен лично ме спира за по-горните бюджетни варианти е, че ми е 4 литров мотора...надали ще диша добре с 60-70мм тръбичка...
Всякакви предложение и идеи са добре дошли.
Поздрави,Бъдете живи и здрави!
Коментар
-
Не разбирам много от шнорхели, и за това лично аз не бих експериментирал с ръчно изработен.
Ако се помисли обаче, всяка непроверена намеса в засмуквания въздух за двигателя би променила неговата работа. Аз бих заложил на истински и сертифициран шнорхел.
Абсолютно не е препоръчително и използването на гофрирани маркучи. Дори, според мен, истинските шнорхели трябва да са с абсолютно гладка и по възможност полирана вътрешна повърхност.
Спомням си едно време, как полирахме отвътре дори всмукателните колектори на Ладите, за да смучат по-добре въздуха.... to be continued
Коментар
-
Тези за които аз говоря са гладки, гофрирани са но вътре са идеално гладки...
А това за "сертифициран" шнорхелмалко не ми звучи убедително, кое му е сертифицираното, запазената марка, или формата или капацитета или какво...
В момента в който сменим щатния размер гуми, сменим филтрите с каквото има на пазара тук, горивото което караме е далеч от това което трябва да е, мисля всякакви сертификации и теории са далеч от реалността, нали като се понамачка генерацията пак се променят всички изчисления, но това не е фатално, а играта с всмукателната генерация стига да не намесва засмукване на вода и пясък в двигателя не виждам с какво е вредна или опасна за машината...
Мисля правилния начин да се тестват разни шнорхели и дали и как повлияват на двигателя е да се иде на ДИНО стенд, само дето аз не знам къде има такъв, какво се прави там и колко струва това упражнение...
Инак ако някой има духалка за листа, от онези с ДВГ може да тестваме дали духалка + нитро дава доста к.с. както показват в ЮТЮБ + тестове на шнорхели разбира се...Бъдете живи и здрави!
Коментар
-
Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнениеА това за "сертифициран" шнорхелмалко не ми звучи убедително, кое му е сертифицираното, запазената марка, или формата или капацитета или какво...
На всеки фирмен шнорхел въздушният му дебит и скоростта на въздушният поток са изчислени точно за изискванията на определен двигател и автомобил за който е предназначен.
Материалът от който е изработен е от много здрав омрежен полиетилен, усойчив на UV лъчи и на стареене.
Не на последно място е и добрата аеродинамичност на цялото съоръжение, намаляваща шума и въздушното съпротивление.
Това си е мое мнение, и в никакъв случай не искам да умаловажавам усилията ти и удоволствието да си направиш нещо сам.... to be continued
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар