Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ъглошлайф?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Ъглошлайф?

Първоначално публикуван от reingar-x Преглед на мнение
    Днес купих макитата,даже нарязах една алуминиева дъска за дограма.Първи впечатления са ,леко се работи,не е шумна,не вие,опростена машина.Колко ще изкара вече е друг въпрос,дават я с 5 диска за метал,надявам се да остана доволен както продавача ме убеждаваше.
    Тоя син бош е наистина безшумен,при работа се чува само въздуха който вентилира,няма вибрации ,шум,просто песен!

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1130727.jpg
Прегледи:2
Размер:168.5 КБ
ID:5608209
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

Ето още един ветеран от мен.
      Големия не ми беше под ръка да го снимам.
      Той е още по-дърт.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00913.jpg
Прегледи:1
Размер:216.3 КБ
ID:5608221Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00914.jpg
Размер:178.6 КБ
ID:5608223Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00916.jpg
Размер:128.9 КБ
ID:5608224
      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Този ветеран е истинска макита,произведен е в япония,за разлика от повечето предлагани по-нашите магазини.Колкото и да ме убеждават,че няма разлика от японската сглобка,истината е друга.Но явно пазара налага тези местения на производството,защото всеки търси по-евтино,пример аз не си купих машина за 300лв. а за 160лв.

Коментар

Точно това казвах няколко поста по-нагоре.
          Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от fill Преглед на мнение
            Аз бих сменил доставчика на дискове.Особено тези за шлайфане.Не за друго....работниците са кът
            Аз ако не уважавах здравето на работниците ми , щях да им връча по един ф250 и хем нямаше да имам главоболия с трошене , хем двойна производителност .

Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение
            Три месеца? Добре работите. Остава ви да се качите в горната част на профи класа: Милоуки, DeWalt, Flex(tm), Festool, Hilti.
            Вече се качваме, но с кардинална смяна на философията : поетапно минавам на пневматични , с което тотално ще премахна проблема.

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
            Владо,нещо ме съмнява това ти изказване !

Щом ще си показваме макитите !.......
            Това , че си пазиш техниката е хубаво Но то е и по-лесно , защото само ти си работиш с нея . При експлоатация на средствата за производство в условия на наемен труд нещата стоят обаче малко по-различно . Там принципът често е "чужда п.....а кокал няма. "

От друга страна , никой не ми плаща ни за реклама , ни за антиреклама , така че просто констатирам факти от собствения ми опит : Помня , че една Макита ми изкара колкото "синия Бош" още в зората на тази тема . Затова от тогава не съм и купувал друга .

Имах и едно "Метабо" пак преди време . И то не изкара дълго , но все ми се струва (колкото и странно да е ) , че бях попаднал на менте : външно машинката приличаше на правена в китайски гараж.
            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
              смяна на философията : поетапно минавам на пневматични , с което тотално ще премахна проблема.
              При експлоатация на средствата за производство в условия на наемен труд нещата стоят обаче малко по-различно .
              -Принципно, фактите са точно както ГИ описвате.
              Пневматиката има много предимства (и някой недостатъци) при серийно поточно производство.Най сериозните са ,по ниската цена, дуракоустойчивостта , невъзможността да "изгорят" при заклинване и токови проблеми и не се "мотаят" кабели...
              Нашия опит показа ,че електрическите задължително трябва да са професионално изпълнение и над 1000 вата,тогава здравината е на ниво и трябва да се "примирим" само теглото и диаметъра на тялото.

Коментар

Първоначално публикуван от metalgiar Преглед на мнение
                Аз пак ще препоръчам спарки,твърдо съм за българското защото парите остават в България а и както писах от две години всичката техника на фирмата се прави в България и прекрати всякакви взаимотношения със китайския завод.
                Поради тази причина си купих Sparky 1200 ce plus, а и заради наличието на резервни части. Ползвах го около 4 години по около десетина пъти в годината, повече за шлайфане, абсолютно за любителски цели. Взех я с голям запас от мощност за да я ползвам дълги години, но уви. Миналата седмица издаде странен шум. Реших, че е необходимо да се сменят лагерите и я занесох в оторизиран сервиз на Спарки. Оказа се ротор, статор и лагери на стойност около 90лв., само за частите. Четките според мен бяха като нови.
                Надявам се да ме посъветвате за някой марка и модел, на който да разчитам дълги години.
                За сега съм се спрял на GWS 15-125 CIE Bosch и DEWALT D28136.
                Тежки и обемисти са, но се надявам да изкарат доста по дълго време. Предполагам, че и 1000вата ще ми върши работа, но кой да бъде моделът, на който може да се разчита. Психологическата ми граница е около 250лв.

Коментар

Темата е вече 10 страници,ама и аз да кажа.

Ако е ъглошлайф МАКИТА да е!

Работих в една фирма която се занимаваше с железа.Сутрин ги включват в 8 и вечер ги спираха в 16.Почиваха само в обидната почивка.Не знам къде им беше "душата" ама много яки машинки.
                  Suzuki Vitara 1,6 (8v)- къса,автомат !!!
                  костeнурков спринт.... и в гората !!!!

Коментар

До скоро ползвах Спарки купуван в далечната 93 или 94 година 820 вата ф 125 на диска .Последните три години е на гурбет в ДЕ на строителната площадка всеки ден .Неясно вече колко метра плочки е рязал и на неизвестно количество диамантени дискове .Условията са такива почти всяка седмица завършвам баня или на месец три ако са по-малки или две ако са по големи . Режа и дървени летви 24 мм на 42 мм . За тази експлотация съм заменял само четки и преди месец задния лагер на ротора .Грижата за машинката се свежда до редовно почукване на празен ход за издухване на праха . В момента когато се наложи ремонта за лагера не бях сигурен че ще успея да го намеря и извадих резерва . Също спарки обаче 720 в . Осетих разликата в работа и на двата . Пробвах го с короните за сухо рязане на отвори в плочки и се случи така че пръсна две плочки поради луфтове в редуктора . Останах крайно разочарован защото съм свикнал да разчитам на техниката и когато имам и най -малки проблеми предпочитам да се осигуря предварително .Уточнявам че и двата преди началото на гурбета бяха сериозно ревизирани в сервиз в Горна Оряховица . В момента единият го ползвам по предначение ,а другия го дадох за временно ползване на един БГ студент в съседният град .За осигуровка си закупих обаче една макита . Бях се зарекъл че в даден момент някое мое СПАРКИ умре на негово място идва "японче". За момента макита е в ролята на застраховка ,обаче по първи впечатления е в пъти по-добра от Спаркито .Трябва обаче да се отчете факта разликата в годината на придобиване , мощността и допълнителните екстри . Това е Макитата GA5040CZ1 SJS 125 mm / 1400 Watt . Купувам различно от Спарки защото мога без проблеми да ревизирам тук в ДЕ и пък не предвиждам скоро да се прибирам до БГ пък и още по-малко заради ремонт на машини .
                    По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Вече дълго време се занимавам и с продажба на машини и от опит бих казал че в този ценови клас ъглошлайфите на Бош и Макита са много здрави машини. Освен това имат много изчистен дизайн и сравнително леко тегло (за разлика от Девалт-а).

Коментар

Аз работя с 2 Девалта и съм безкрайно доволен. Няма такива животни. И 2 Спарко съм наредил де + 1 Райдър ако съвсем се бъгнат нещата.
                        За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от andrei.petrov Преглед на мнение
                          Вече дълго време се занимавам и с продажба на машини и от опит бих казал че в този ценови клас ъглошлайфите на Бош и Макита са много здрави машини. Освен това имат много изчистен дизайн и сравнително леко тегло (за разлика от Девалт-а).
                          За Макита - да.Аз от Боша съм много разочарован.Работил съм със стари бош-ове и нямат нищо общо с новите...Преди няколко години взех от Киров зелен БОш за 140лв и изгоря на втората година при минимално ползване.Ползвах го за шлайфане на лодката си за 2 дни годишно и тук там някоя дребна работа.Общо взето повечето време си почиваше.На работа също умря един бош син в ръцете ми.Изглеждаше нов на външен вид.Но имаме Хилтита на работа,които не си знаят работните години и тормоза и работят без грешка.Работим от сутрин до вечер с тях доста хора и не се предават.Там обаче цените май са доста по-сериозни...Занестникът на моя бош сега е еедно Спарки за 120лв,което съм го тормозил 5 пъти повече от боша и не се предава + че сега поддържам 2 лодки със спаркито.Като цена-качество мисля,че тези спаркита се нареждат на първо място.Също и Метабо ми харесват доста не само шлайфовете а и винтовертите им са бетон.

Коментар

Първоначално публикуван от alexalex69 Преглед на мнение
                            Това е Макитата GA5040CZ1 SJS 125 mm / 1400 Watt .
                            Това мисля е най-добрата машинка споменавана в темата и на перфектна цена. В България, с тези параметри е около 400лв.

Коментар

За Спарки само хубави думи. Части има всякакви, ако не ми се занимава, сервиза е до нас, действат бързо. Машинката работи на страх. Много шумна, показва силата . Електрониката за оборотите е махната, че даде фира, ама и без това не ми е трябвала. Бивша обектова.

Коментар

Първоначално публикуван от Лъчезар Преглед на мнение
                                Това мисля е най-добрата машинка споменавана в темата и на перфектна цена. В България, с тези параметри е около 400лв.
                                И за мен е изненада прекалено голямата разлика в цената . За тези които си мислят че СПАРКИ са върха на сладоледа , явно не са работили с различно . Да си призная и аз до скоро имах положителни чувства ама вече разбирам колко съм бил заблуден и колко много мъка съм приживял . ДА с две ръце гласувам за СПАРКИ за любителски цели ,обаче когато става реч за професионална употреба трябва нещо по-добро .
                                По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X