Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Компресор

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Компресор

имам един дето гние,свален е от работещ хладилник,но не съм сигурен дали е много в ред се пак стои 3години на вън.ако проявяваш интерес твой само да го махна,че вече се събраха какви ли не неща и ми пречат.

Коментар

Абе има си и много сериозни компресори за халдилни инсталации!

Говорим примерно за хладилна инсталация за помещение 20-на квадрата

Там са едни големи компресори...
      ПроС гАзар... 0883 353 299 Ивайло

Коментар

И аз си мисля , че колегата има прдвид компресор за външен мотор , иначе от хледилник си имам и си помпя гумите с него . Все пак благодаря за предложението .
        0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Да компресора е със външен двигател и въпреки внушителните си размери май работния му обем не е голям .Двигателя липсва и не знам на какви обороти работи .Притесненията ми са за мазането , картера е херметичен ( да му слагам ли отдушник ? ) , маслото в картера ще осигури ли достатъчно смазване ( при работа с въздух а не с фреон ) ? Тези дни ще направя снимки

Коментар

На скоро ми попадна един ел-двигател,4кв. 1400об.смятах да го слагам с една помпа,но изпадна по икономичен/2.2/ и понеже моя компресор не може да ми осигури нужния дебит за бойдисване,а и му трябват още няколко подобрения.смятам да правя нов.
            за целна търся 2броя Зилови или ЮМЗ-компресори,дори да не такива,задължително с водно или добро въздушно охлаждане и двуцилиндрови.
            бутилката ще е от бойлер 100литра,престостата ще е от стария компресор или такъв от камион.
            идеята е двата компресора да станат един чрез стругар и подходящ сдвоител който той ще изработи.всичко е в главата ми остава само намирането на двата агрегата.не е все още наложително,защото ми изпадна един двуглав ,комплектен и ако успея да го спазаря за под 150лв. ще е добре.и отпада горната концепция.скоро естествено ще има и снимков матрял.оставам ви да се чудите как ще стане.

Коментар

Защо да ги сдвоява стругар ? Двигателя с двойна шайба стои между двата компресора и с отделни ремъци ги задвижва .изходите им през отделни клапани влизат влизат в бутилката .

Коментар

това го мислех,но някак си се получава ,че не ми харесва,а така е доста по практично и естетическо.все пак обичам да изпипвам нещата.

Коментар

Здравейте колеги в така се случи че в момета и аз сглобявам компресор.. намерих това в интернет и смятам че може да е полезно на някой http://atyrau.cn/?page_id=190. Моят основен проблем е ремъчната предавка при 3000 об. на ел. мотора компресора тръгна да се разхожда из помещението, естествено и маслото тръгна. Отностно пресостат ползвал съм от климатик когато си правих компресор за аерографа няма грижи.

Коментар

колега по добре кажи какви обороти си докарал на главата,защото всъщност това е важното а относно вибрациите препоръчвам ти да сложиш тампони на мотора и главата а ако можеш да отделиш ресивера от консрукцията ще е още по тихо и с по малко вибрации

Коментар

Първоначално публикуван от plamkata Преглед на мнение
                      Да компресора е със външен двигател и въпреки внушителните си размери май работния му обем не е голям .Двигателя липсва и не знам на какви обороти работи .Притесненията ми са за мазането , картера е херметичен ( да му слагам ли отдушник ? ) , маслото в картера ще осигури ли достатъчно смазване ( при работа с въздух а не с фреон ) ? Тези дни ще направя снимки
                      Дебита на този тип двуцилиндрови бутални компресори хич не е малък картера е херметизиран защото работи в затворена система. Искаш не искаш трябва да му пробиеш одушник и ако няма някъкво око за следене на нивото на маслото трябва да му направиш нивомерна пробка малко под средата на картера. Сглобявъл съм компресор с подобен агрегат от полска хладилна вана за съхранение на мляко на око дебита му беше колкото на зиловия компресор.
                      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Добра вечер колеги моля за малко помощ.Имам следния двигател (компресор) мисля,че е от икарус.Смятам да си направя компресор и понеже не е вързан кам бутилка както се вижда от снимката от едния отвор духа а от другия смуче.Може ли да ми кажете как се вързва само от отвора които духа или има и друга врътка и има ли значение на коя страна се върти ел. мотора.Също така ако може да ми кажете с какъв расмер шайби (ролки)да го задвижа, като електро мотора с който располагам е монофазен и е мисля 1.1кв или 1.5кв не помня.Всички останали неща са ми ясни и са налице като клапани и пресостат манометри и тн.СПЕШНО Е МНОГО МНОГО МЛАГОДАРЯ
                        Прикачени файлове

Коментар

.
                          Колег моля за помощ имам следния компресор(двигател)мисля,че е от икарус.На снимката по долу се вижда.Мисля да си направя компресор.Вапроса ми е понеже не е вързан към бутилка а самия компресор има два отвора както се вижда на снимката.От единия отвор дуга а от другия смуче.Вапроса е как се свързва дирекно за духащият отвор или по друк начин?Другото питане ми е с какъв размер ремъчни шайби да го задвижа като располагам с ел.мотор 1.1кв или1.5кв не помня колко е точно.Също така има ли значение в коя посока се варти ел.мотора?Другите неща като пресостати и клапани са налице и са ми ясни горе долу.Икак да разбера дали самото налягане което преви компресора и дебита е достатачен за да пулни бутилката с 8 или 10 атмосфери?СПЕШНО Е МНОГО МНОГО БЛАГОДАРЯ!!
                          Прикачени файлове

Коментар

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...t=42895&page=7 На тази страница има доста снимки и обяснения как и защо.
                            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

колега sek,знаеш ли нещо за компресорите от камион желез,предполагам си ги чувал,много са дърти,седлови влекачи най-често,четох в един полски форум че дават 440литра/мин. ,но си искат маслена помпа за мазането,икарусовия също не е лош.
                              ето темата- има какво да се види.
                              http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic831212-0.html

Коментар

Първоначално публикуван от sparow Преглед на мнение
                                ... камион желез...
                                ЙЕЛЧ!!! (Jelcz)
                                "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 10 потребители онлайн. 0 потребители и 10 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X