Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Прецизен настолен струг "Красный пролетарий".

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Прецизен настолен струг "Красный пролетарий".

Днес центровах патроника да не бие намерих индикатор и с него леко по леко го насторих да не бие и стегнах към фланеца здраво и одарих 3 точки с електоржена та така фланеца и патроника са хванати здраво и нема мардане!!!

Но като хвана нещто на универсала и пак има биене!!!

Опитах се да шлайфам челустите с едно крагло камаче което го хваштам там дето се лови ножа и пускам струга на наи бързито му обороти да се варти и подавам камъчето леко да влиза в разтворените челюсти да ги шлайфна!

Но уви сега от пред челюстите са изшлайфани от пред повече от колкото от зад и акто сложа да хвана нешто те го стискат в задната част!!!

ТА КАК СЕ ШЛАЙФАТ НАЙ ТОЧНО!!!

Коментар

Стискаш в задната част на флашките, на последния зъб нещо кръгло с ф 30-40мм. После с видия за отвор изправяш биенето докато не зачисти всички челюсти. Накрая ги сваляш и на шмиргела махаш останалото зъбче. Да знаеш че челюстите "омекват" при тая процедура, но биенето изчезва.
      0888543685 Валери

Коментар

Без въртеливо движение на абразивния камък и то с високи обороти няма шлайфане.
        Може и да се пробва с видия на най-ниските обороти ако не са много закалени челюстите.

Но така и така стана дума за шлайфане на струг.
        Преди години видях при един майстор фабрично направен шлайф който се закрепва за супорта. Представляваше двигателче (вероятно колекторно) и ос на която е закрепен шлайф камъка. Движението се предаваше с ремък. С това чудо успяхме да шлайфаме шийките на разпределителния вал на Капитена.
        Та мисълта ми е, има ли смисъл да се пробва да се реализира тази идея?
        Аз го виждам с новите колекторни двигатели за пералня.Сравнително малки, но високооборотни и мощни.
        Какви са слабите страни?
        Мисля че едната от тях е, че може би ще натежи на супорта на Хоби струг. Другото е този абразивен прах ,който ще отива по паралелите. Някакви други мнения?

Коментар

Трябва ти турбинка с цанга и възможност за закрепване на държач. Спарки предлагат такива с регулиране на оборотите.
          Доста играчка е и трябва да се подбере подходящо камъче.

Коментар

Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
            Аз го виждам с новите колекторни двигатели за пералня.Сравнително малки, но високооборотни и мощни.
            Имаш ли идея колко високооборотни са?
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Цанко Преглед на мнение
              Трябва ти турбинка с цанга и възможност за закрепване на държач. Спарки предлагат такива с регулиране на оборотите.
              Доста играчка е и трябва да се подбере подходящо камъче.
              Едно време си правих такава от пневматично шлайфче. Загрепих я лесно с една тръба заварена на плоча за държача, но за челюстите с нож става доста по- бързо и точно. Само че на по-високи обороти трябва. На ниски отбива и не реже.
              0888543685 Валери

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                Имаш ли идея колко високооборотни са?
                10 000 - 15 000 до колкото знам до към 20 000 стигат.
                Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
                  10 000 - 15 000 до колкото знам до към 20 000 стигат.
                  Хих!!! Утепали са се за CNC фрезичка.

Вече знам какво да търся.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Хих!!! Утепали са се за CNC фрезичка.

Вече знам какво да търся.
                    Aко търсиш и малки СВД-та , ще ти подаря 600мм-ви.. ако си правиш машинка.....имам 2..на времето събирах едно стругче и още се разнасят чарколяци в цеха.
                    0888543685 Валери

Коментар

Първоначално публикуван от vgrig Преглед на мнение
                      Aко търсиш и малки СВД-та , ще ти подаря 600мм-ви.. ако си правиш машинка.....имам 2..на времето събирах едно стругче и още се разнасят чарколяци в цеха.
                      Принципно имам идея да си правя машинка. А и другат аидея ми е вместо DREMEL да ползвам такова, и да му вържа едно дистанционно жило. Просто онова много бръмчи на високи обороти.

Какво е СВД?

Коментар

съчмено-винтова двойка

Коментар

Принципно имам идея да си правя машинка. А и другат аидея ми е вместо DREMEL да ползвам такова, и да му вържа едно дистанционно жило. Просто онова много бръмчи на високи обороти.

Какво е СВД?
                          Видях че цифрова фрезичка искаш да сглобиш, затова ти казах за двойките. Двигателя на инструмента си е същия правотоков,като на осите, но по як и системата го управлява.
                          0888543685 Валери

Коментар

Първоначално публикуван от vgrig Преглед на мнение
                            Видях че цифрова фрезичка искаш да сглобиш, затова ти казах за двойките. Двигателя на инструмента си е същия правотоков,като на осите, но по як и системата го управлява.
                            Осите ми ще са със стъпкови. Имам 3 броя яки такива от маргариткови принтери. За вертикалата имам едни малко по-малки. Винтово-съчмена двойка имам само за вертикалата.

Машинката ще е малка, за фини детайли от пластмаса, алуминий и прочие.

...макар че като гледах ония клипчета, човека си е направил такава и за по-сериозни метали.

Колко дълги викаш са тия винтово-съчмени двойки? С каква стъпка на резбата и какъв диаметър?

Коментар

Първоначално публикуван от Galcho Преглед на мнение

ТА КАК СЕ ШЛАЙФАТ НАЙ ТОЧНО!!!
                              Тая с шлайфането е умряла работа дори и да успееш да ги шлайфаш долу горе точно после почват да испускат . За да не се износват челюстите не трябва да се допуска превъртане на детайл в тях . Това става обикновенно при нарязване на резба с износена плашка когато детайла е малък и е хванат само в предната част на челюстите. На служебния ми С 11 универсала е на поне 20 години и е като нов но никога не съм допускал да ми превърти детайл имам още десетина различни по размер и предназначение универсали и те са на много години но като се работи внимателно няма проблеми. При тебе случая е друг я прати някоя снимка на това универсалче да видя в работата дали не се търкалят из боклуците някои челюсти неговия размер.
                              Последно редактирано от sek.1; 10-03-10, 06:07.
                              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Осите ми ще са със стъпкови. Имам 3 броя яки такива от маргариткови принтери. За вертикалата имам едни малко по-малки. Винтово-съчмена двойка имам само за вертикалата.

Машинката ще е малка, за фини детайли от пластмаса, алуминий и прочие.

...макар че като гледах ония клипчета, човека си е направил такава и за по-сериозни метали.

Колко дълги викаш са тия винтово-съчмени двойки? С каква стъпка на резбата и какъв диаметър?
                                От Х ос на СT201, резната на 2.. на теб по-малка ти трябва.
                                0888543685 Валери

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X