Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Прецизен настолен струг "Красный пролетарий".

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Прецизен настолен струг "Красный пролетарий".

Е то каква файда от център, ако ще се стяга с универсала? Нали това е целта - да се премахнат всякакви биения. А дори и най-прецизния универсал, перфектно монтиран, със зор се докарва до 2 стотни, които пък се случва да са повече от 2 при самото стягане на детайла в него.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

За въртенето на два центъра все още немога да схвана как искаш да го правиш, но в случай, че ползваш такава планка, е желателно да и пробиеш отвор, през който да минава болта завит на втулката. Този струг няма съединител и тръгва и спира от раз, по тази причина има опасност от превъртане на центъра в детайла. Що се отнася до масата аз ползвам алуминиева, която можеш да видиш в пост 371. За Т-образните канали, явно има два модела стругове. Едните без такива, а другите модел 3002 с канали. Снимката която показваш е с канали и дано да си от печелившите. За махането на кръртатия супорт използвай сила. Хвани с едната ръка планката притискаща ножа и дърпай нагоре, а с другата в върти супорта. Има централен чоп, който или е клеясъл или руснаците са го направили по дебел от необходимото и се набива прекалено.
      Последно редактирано от nola; 17-05-13, 10:16. Причина: допълнение
      [I][FONT=Comic Sans MS]NISSAN Terrano II R20 2.7TD '93[/FONT][/I]

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        Е то каква файда от център, ако ще се стяга с универсала? Нали това е целта - да се премахнат всякакви биения. А дори и най-прецизния универсал, перфектно монтиран, със зор се докарва до 2 стотни, които пък се случва да са повече от 2 при самото стягане на детайла в него.
        Спарки, явно не си схванал, че става въпрос за ползване на цанговия патронник. При него биенето трябва да е минимално, но въпреки това, аз съм скептично настроен за такава постановка, при условие, че може и без него.
        Последно редактирано от nola; 17-05-13, 10:35.

Коментар

Точно това се чудех и аз дали не трябва да има дупка на планката да се захваща за втулката.Просто се чудех как го е замислил братушката.За захващане на центъра на друго място освен директно в шпиндела никъде не съм споменавал.В книгите към струга има как се захваща детайла за работа м/у центрове,но точно частта с планката не е описана и начертана хубаво.Затова исках да я видя как изглежда за да мога да добия някаква идея.Моят струг е същият като на снимката която съм показал,просто аз си мислех,че говориш за алуминиевата маса.Колега nola кажи ти как захващаш детайла за да го работиш м/у центрове.

Коментар

Чак сега схващам, че руснаците искат да се развие фланеца на универсала и на негово място да се завие гайката от цанговия патрон. Това е безумие!!! Всяко развиване и завиване ще променя центовката на универсалния патрон. Не че не съм виждал и това, но е на струг Тоs Volman, който е предназначен за работа с огромни детайли. Там минималното биене е без значение.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              За да няма биене се слага мек център (стар търикатлък) , който при слагането си се престъргва и няма ама никакво биене.Това е за предпочитане когато не се прави серия детайли ,защото има 100 % сигурност.А и не се налага да се сваля всеки път универсала.
              "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
              Ат.Буров.

Коментар

Първоначално публикуван от pgv64 Преглед на мнение
                За да няма биене се слага мек център (стар търикатлък) , който при слагането си се престъргва и няма ама никакво биене.Това е за предпочитане когато не се прави серия детайли ,защото има 100 % сигурност.А и не се налага да се сваля всеки път универсала.
                Тарикатлъка си се ползва за всякакви захващания или фланци. Единствения начин да си сигурен че биенето е нула. Свалиш ли нещо от струга, никакви цанги и прочие няма да те спасят от някоя и друга стотна биене.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

То затова е хубав мекия център.При всяко стягате в челюстите на универсала го уточняваш и после си ти! Но не си играеш да сваляш и качваш целия универсал.А без да искам да обидя притежатилите на стругчето ще кажа, че от тези хоби играчки не може да се очаква някаква супер точност и прецизност. Така че да не се притесняват толкова.Въпреки че руската машинка е изработена доста стабилно все пак е за непрофесионални цели.И по важно е да си свършат някоя дребна и спешна работа и да не се притесняват толкова.Въпроса е да се кефат и да им е гот от факта че сами могат да направят нещо!
                  "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
                  Ат.Буров.

Коментар

Естествено че не очаквам голяма точност,но поне което зависи от мен за повишаване на точността да съм го направил.Иначе затова взимаме подобни стругчета за да не търсим за всяка втулчица или елементарно пристъргване професионални заварчици с големи стругове.

Коментар

Имам струг МК3002 но без т-образни канали. ,
                      Може ли да се направят, имали достатъчно месо по супорта и няма ли да пречи на някой и дрег захват.
                      Ако някой е правил подобни канали моля да сподели размири.

Коментар

Моите си ги правих сам, купих си само Т-фрезер. Не станха най-добрите, но и вършат работа. По-добрия вариант е да ти го направят на друга фреза.

Коментар

Здравейте колеги!Това е първото ми питане в този форум....Аз съм взел един струг от Арменската ССР,произведена е през 1960година. някой да ми каже за нея добра ли е или не. Търся човек който да огледа машината за дефекти,снимки ще кача като само да науча да работя с този сайт как се качват снимки

Коментар

Камаз, напиши първо от кой град си. Нямам предвид град в Армения, а тук в България. Може пък, да имаш някой градски.

Коментар

Днес снимах поредната си доработка на стругаНатиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0620.jpg
Прегледи:1
Размер:99.6 КБ
ID:5543984Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0618.jpg
Размер:81.4 КБ
ID:5543985Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0615.jpg
Размер:74.8 КБ
ID:5543986 Това е втори ножодържач, който аз ползвам за поставяне в него на нож за отрязване или такъв за резба.

Коментар

Първоначално публикуван от alehandro Преглед на мнение
                                Естествено че не очаквам голяма точност,но поне което зависи от мен за повишаване на точността да съм го направил.Иначе затова взимаме подобни стругчета за да не търсим за всяка втулчица или елементарно пристъргване професионални заварчици с големи стругове.
                                Колега,стругар и заварчик са две отделни професии.Аз съм стругар и не бих искал да ме търсят като заварчик.
                                А такъв струг си купих още преди повече от 4 години и в сравнение с всички хоби стругове този е най-добрия.Не защото е по-точен или по прецизно изработен,а защото е тежък.Естествено става само за дребни детайли.Лично аз смятам,че ако имате място по-добре си вземете един С8,сложете му инкрементални линийки и не ви трябват нищо друго-лично мое мнение.Колкото до биенето,спарки го е казал точно,ако не искаш биене не сваляш детайла от струга.Да не говорим,че струга все пак не е шлайф и повече от 8 клас на точност трудно се постига-пак мое мнение.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X