Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Прецизен настолен струг "Красный пролетарий".

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Прецизен настолен струг "Красный пролетарий".

Предполагам вече са се пообрали от "склада" или по-точно полумазата където ги държат ! КОгато вземах моя взех от най-горните съндъци другите когато видях помещението беше ясно , че при всеки дъжд са под вода и така близо 18 години !

Друго според мен е голям проблем , че патроника във все чудесията отзад се вдига ( отделя ) от паралелите . след всяко преправяне на фрезичка трябва да ви е повече от ясно , че няма да е точно всичко и ще има битка за "докарване" на някаква точност
    Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

Бягайте далече от тая марка стругове.
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Ми аз взех пред последния струг предварително се бях оговорил и като отидох там сандака беше на един мотокар разковаха го пред мен и всичко беше овито с нялон и ония чичка вика зимай го тоо че има оште един но тои е отворен кашона и така аз клавнах и шах!!!

Та аз сам нов в форума влизам и чета 12 страници само се хвалят от струга само един колега беше писал че е имал проблем с мотора никои непише направих примерно един штуцер и сичко е 6!!!

А моят хубавец след пускането му веднага хванах една трьба за да видя как стьрже и хоп тои мята с 4 десети!!!

След това пуснах една стружка вьншно на самият патрони пак сьштата работа и така това нешто се поовтори и на това което даржи патроника и пак бие!

Хванах патрона които се слага за фрезоване тои влиза в цангата и тои бие!!!

Хванах нагода които даржи камька за точене от зад на цангата и тои мята!!!

Според мен руснака е направил цангата та я е сцепил!!!

Моля и други колеги които притежават такав хубавец да проверят точноста му и да споделят дали има биене!!!

Само аз ли сам кьсметлията!!!

И колеги които разбират да споделят вазмойно ли е друго да причини биенето!!!

А като сваля патроника и пусна лека стружка на самата Цанга не бие!!! и от вьтрешната страна на цангата пускам стружка и пак не бие !!!

Но като вакарам некои от нагодете в цангата примерно центар и пусна струга и бие!!!

Коментар

Това са всички стойности на които трябва да отговаря един български струг към 1980 година а и всеки друг струг ако гониме някъква точност на работа. Тези стойности са практически непостижими при руските машини и по тази причина навремето почти целия износ на ЗММ отиваше натам. Като цяло руските металорежещи машини особено марката "Красний пролетарий" са доста проблемни исключение са произвежданите в прибалтийските републики но там не са руснаци. Данните са за един от най масовите български стругове СУ 400.
          Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от Galcho Преглед на мнение
            Аз мога да се оплача не да се похваля като всички други че се сдобих с този звяр!!!

Парво патувах 1000 км за да стигна до несебар в най големият сняг!!!
            Второ като се прибрах разопаковах забелязах че мотора изобшто несе варти изчистих от раждата и се завартя след подаването му на ток изпуши като кумин!!!

И като се изключи че всичко беше потанало в рьжда и ми бяха необходими 4 дни да се изчисти и раздвижи всичко!!!

Клуча за пускане сьшто бе изгнил от рьжда!!!

След смяната на ключа и пренавиването на двигателя евала струга трьгна но:

сложих една алуминиева трьби4ка за да видя пробно как стьрже и видимо трьбичката меташе!!!

След застьргването и останових че биенето е с 4 десети

и какво му е прецизното на този струг!!!

След малко оглед се останови че целият шпиндел мята и е престарган нешто на една страна заштото в лагерите луфт нямя!!

И досега прецизното стуг4е ми стапи на 1800 лв и се оказва че на него мога да правя само дьрвени канели
            Всеки път, като има забележки по стругчето, се чувствам виновен, защото аз го посочих за употреба.

Все пак машинките са съхранявани в не особено подходящи условия край морето повече от 20!! години.

Надявам се, от тук нататък стругът да работи все по-добре.

Както и да се подобри правописът ти.

Коментар

Много се извинявам за правописьт но от мальк ме мьчи

Госпожицата по бьлгарски ми пишеше 6 за 10 страка пипер

Според мен нетрябва да се чусвтваш виновен за ништо нито хората от фирма АНАДА които според мен и те имат някаква доза вина!

Според мен на всеки му е ясно 4е ако всичко по стругчетата си беше на 100 процента здраво цената нямаше да е такава но все пак хората купили си от парвите стругчета можеха да драснат по един ред мнение за работата и точчноста на стругчетата!

Дано на всички други стругчетата да са си 6 и само моят да е бил брак като нов!!!

Тази вечер ште нося шпиндела на един майсотр да го змери и евентуално за мостра да ми направи нов след като всичко стане ште пиша до каде сьм стигнал или сьм се предал и щте си правя само дьрвени канели, вретена и тлачници за пьржоли

Коментар

Нищо, тука ще те научим. Първо - буква 4 няма. Това е цифра, при това - арабска цифра.

Коментар

Незнам от къде си и как си си взимал оценките по български, ама явно струг не си виждал.
                  Този струг неможе и няма как да работи като големите, поради простата причина, че му се вдига предното седло. Всички останали кусури са си горница.
                  Прочети моите мнения по темата и ще откриеш даже със снимки колко кусури съм му намерил, а за доработките дето не са описани трябва да направя вече едно видео щото не ми се обяснява вече.
                  Въпреки това аз не съжалявам за тази си придобивка.

П.П. ако съм искал бърза и мошна кола, нямаше да си копувам ЗАЗ.
                  Последно редактирано от nola; 09-02-10, 17:35. Причина: грешка
                  [I][FONT=Comic Sans MS]NISSAN Terrano II R20 2.7TD '93[/FONT][/I]

Коментар

Госпожицата по бьлгарски ми пишеше 6 за 10 страка пипер

Според мен нетрябва да се чусвтваш виновен за ништо нито хората от фирма АНАДА които според мен и те имат някаква доза вина!

Според мен на всеки му е ясно 4е ако всичко по стругчетата си беше на 100 процента здраво цената нямаше да е такава но все пак хората купили си от парвите стругчета можеха да драснат по един ред мнение за работата и точчноста на стругчетата!

Дано на всички други стругчетата да са си 6 и само моят да е бил брак като нов!!!

Тази вечер ште нося шпиндела на един майсотр да го змери и евентуално за мостра да ми направи нов след като всичко стане ште пиша до каде сьм стигнал или сьм се предал и щте си правя само дьрвени канели, вретена и тлачници за пьржоли
                    Колега така като гледам от снимките конктрукцията на машината най вероятно бие фланеца на който е хванат универсала . Мястото на биенето можеш да го определиш с индикатор с магнитна стойка . По принцип фланците на универсалите се застъргват за всеки нов универсал и се бележат на мястото на първата сглобка . Универсала ти трябва да се стяга към фланеца с три болта виж дали някъде по фланеца и универсала няма белези най често 0 но руснаците може и нещо друго да са сложили болтовете са на равно растояние така че превърти универсала да видим къкво ще се получи. Не знам дали някъде го пише в упътванията но универсала обикновенно е консервиран стабилно с грес преди монтажа му трябва да се разглоби целия да се исчисти идеално от греста и да се сглоби абсолютно сух без никъкви смазващи вещества . В противен случай стружките и ръждата от обработваните матеряли го блокират за отрицателно време.
                    Последно редактирано от sek.1; 09-02-10, 21:01.

Коментар

sek.1 Пусни и фигурите към описанието за проверките за точност че да се придобива по ясна представа за леймърите като мен.

Коментар

Първоначално публикуван от furry Преглед на мнение
                        sek.1 Пусни и фигурите към описанието за проверките за точност че да се придобива по ясна представа за леймърите като мен.
                        Колеги стругчет на галчо наистена има проблем (бие) патронника е поставян и в трите положения (на дупките) не става има друг проблем той ще обясни по добре.

Коментар

Нямаше нешто което несьм пробвал и пак си бие!!!
                          Тази вечер дадох шпиндела и фланеца на един маистор и тои ште каже какьв е реда!!!

А за стругчето и неговите доработки и дефекти които си открил си мисля че щте са безполезни ако патроника ти бие с 4 десети дори и самият струг е безполезен с такова отклонение!!!

Дори и като фреза като бие на една и сьшта страна само един от режештите заби ште е под наи голямо натоварване а срещтуположният изобщто няма да работи!

Струг съм виждал несъм работил никога и за това реших да си взема нещто малко за да неми заема много място!

Коментар

Междо другото на универсала има нула написана. Но това какво ще рече? на къде трябва да се обърне тая нула?

Коментар

А около тази цена има доста варианти към които съм се насичил лично аз

Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

Първоначално публикуван от furry Преглед на мнение
                                Междо другото на универсала има нула написана. Но това какво ще рече? на къде трябва да се обърне тая нула?
                                Когато се монтира нов универсал към фланец то на фланеца се застъргва по размера на вътрешния диаметър на универсала берт с допуск около 0.02 мм в плюс така че универсала да влезе плътно с леко почукване . Мястото на първата сглобка срещу нулата на универсала се набива нула на фланеца и при всяко последващо разглобяване се сглобява на същото място това гарантира че в последствие няма да се появи биене. То и универсал много рядко се отцепва от фланеца на моя струг не съм го отцепвал повече от 10 години и на трите ми универсала работя основно с охлаждане и борьола явно отнася със себе си по голямата част от стружките и ръждата и не зацапва спиралата на универсала. Днес ще нащракам снимки за онагледяване на видовете универсали и къкво представлява монтажния берт на фланеца.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X