Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Прецизен настолен струг "Красный пролетарий".

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Прецизен настолен струг "Красный пролетарий".

Забравих снимката
    Прикачени файлове

Коментар

Galcho, този детайл е доста сложен за нашата машинка. Ще ти трябва и делителна масичка. Дано се справиш всепак. За алуминий питай в Стилмед, те са представители на Етем-Гърция, а там правят прътов матерял. До сега не съм пазарувал такъв от тях но мога да питам. За резбите не бери грижа стига да са над 10мм. Проблема с алуминия е обратен - завит метал в него понякога е невъзможно да се развие.
      [I][FONT=Comic Sans MS]NISSAN Terrano II R20 2.7TD '93[/FONT][/I]

Коментар

Зашто да ми трябва делителна???

А стил мет на дали ште ми обарнат внимание за нешто толкоз малко!!!

Но в крайна сметка ако ненамеря Алумин ште е от метал. А дупките на штуцерите които ште се завиват трябва да са 10 мм вътрешно.

Коментар

Миналата седмица си купих парче дурал Ф110 дълго около 75 мм. Мисля да правя ремъчна шайба за компресора.
          Няма никакъв проблем да ти продадат - нали си плащаш? Това специално излезна около 25 лева. На мен не ми трябва толкова много, но не знам дали ще може да ти отрежем чак 25мм. Трябва да измеря.
          Иначе предполагам, че всеки търговец на черни и цветни метали има.
          Аз по принцип пазарувам от едно място в Дружба 1 в София, ама не се сещам сега как се казваше фирмата - Пловдивска е.
          Другия вариант са вторични суровини, ама аз така и не можах да намеря някакво читаво място около мен...
          Suzuki GSXR
          VW Touareg
          Mitsubishi Pajero II

Коментар

Първоначално публикуван от Galcho Преглед на мнение
            Зашто да ми трябва делителна???

А стил мет на дали ште ми обарнат внимание за нешто толкоз малко!!!

Но в крайна сметка ако ненамеря Алумин ште е от метал. А дупките на штуцерите които ште се завиват трябва да са 10 мм вътрешно.
            Освен безобразната граматика:
            -фирмата не е нито стил мет, нито Стилмед, а Стилмет.
            -повсеместно под "метал" тук подразбират стомана,
            -"женска" резба с вътрешен диаметър 10 мм. не говори нищо.

Складовете, търгуващи с алуминий ще ви отрежат всякакво парче. Но в повечето случаи то няма да е твърд алуминий, годен за обработка. Там - внимание!

Коментар

Първоначално публикуван от Veselinv Преглед на мнение
              Миналата седмица си купих парче дурал Ф110 дълго около 75 мм. Мисля да правя ремъчна шайба за компресора.
              Няма никакъв проблем да ти продадат - нали си плащаш? Това специално излезна около 25 лева. На мен не ми трябва толкова много, но не знам дали ще може да ти отрежем чак 25мм. Трябва да измеря.
              Иначе предполагам, че всеки търговец на черни и цветни метали има.
              Аз по принцип пазарувам от едно място в Дружба 1 в София, ама не се сещам сега как се казваше фирмата - Пловдивска е.
              Другия вариант са вторични суровини, ама аз така и не можах да намеря някакво читаво място около мен...
              Ангел Стоилов-96 АД .
              0888543685 Валери

Коментар

Мдам... другия вариант - Кльокнер Металснаб на Военна Рампа - имат доста по-богат асортимент, казваш че искаш дурал и те ти продават дурал - купувах преди някакъв прът, защото ми трябваше да си направя нестандартни тройници за антифриза за една кола - лошото беше, че трябваше да си купя цял прът 2 ли, та 3 метра ли беше...

Малко оффтопик - така и не намерих при никого медна тръба ф4,75мм за спирачки, пък само на едно място имат и ми я продават на 7 лв метъра (при все, че 6-цата газаджийска с облицовка я взимам на около 3... )
                ПроС гАзар... 0883 353 299 Ивайло

Коментар

Новите ми приспособления към машинката която притежавам (стопор ограничител, държач на индикатора). Използвани са металните скоби за закрепване на плота над абрихта. Доработката е елементарна и определено си заслужава.
                  Прикачени файлове

Коментар

Вече и аз мога да се похваля нешто не само да се оплаквам днес ми се наложи да нарежа резба на стругчето и като за първи път стана идеално сам се ориентирах как да наредя забните колела и да нарежа резбата а и стругчето си сварши работата както трябва!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Galcho Преглед на мнение
                      Вече и аз мога да се похваля нешто не само да се оплаквам днес ми се наложи да нарежа резба на стругчето и като за първи път стана идеално сам се ориентирах как да наредя забните колела и да нарежа резбата а и стругчето си сварши работата както трябва!!!

Дай снимки да видим какво си правил и как си се справил (не че се съмнявам в теб) но да се види.

Коментар

• От: Прецизен настолен струг "Красный пролетарий".

Да раздвижим и тази позамряла тема. Явно и собствениците на струго-ферата са позамряли. Днес на мен ми дойде музата да снимам малко с фотоапарата и ето малко снимки.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PICT0004.jpg
Прегледи:1
Размер:149.0 КБ
ID:5226001Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PICT0011.jpg
Размер:155.8 КБ
ID:5226005Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PICT0005.jpg
Размер:153.6 КБ
ID:5226002Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PICT0003.jpg
Размер:125.4 КБ
ID:5226000 това е допълнителната вертикална маса за струга. Слагането и махането е по-лесно от преправянето на струга във фреза и обратното. Единствения проблем е с захрепването на детайла (всичко пада и се мести), но 100% щастие няма.

Ето и обикновенната китайска бормашина и последните доработки по нея.Сега се вдига и смъква по-лесно и затягането и не поврежда вертикалната тръбаНатиснете снимката за да я уголемите

Име:PICT0010.jpg
Размер:128.5 КБ
ID:5226008Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PICT0009.jpg
Размер:109.4 КБ
ID:5226007Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PICT0008.jpg
Размер:130.3 КБ
ID:5226006Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PICT0012.jpg
Размер:78.0 КБ
ID:5226009Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PICT0013.jpg
Размер:80.8 КБ
ID:5226010а това е ремъчната шайба на струга. Малко остана да хвръкне и се наложи да и бодна един болт с гайка и един чоп да всеки случайНатиснете снимката за да я уголемите

Име:PICT0007.jpg
Размер:156.1 КБ
ID:5226004Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PICT0006.jpg
Размер:156.6 КБ
ID:5226003

Коментар

Tъй като стругчетата вече са разпродадени някои да знае къде се продават такива или подобни?Трябва ми стругче с компактнни размери за дребни нужди, тъй като мястото ми е ограничено. Може да не е от същата марка.

Коментар

http://polymeta.bg/?page=newmach&cat=4&pid=37
                            Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

Взех трудното решение да се разделя с моя Красний пролетарий, така че вече му търся нов собственик.
                              Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
                              Дий Снайдер

Коментар

Първоначално публикуван от CJ_ Преглед на мнение
                                някой тук от форума има ли впечатления от тая фирма- полимета??? на страницата им има фрезмашини около 10 хилки някои има ли впечатления от тях??? Смисъл да е купил и да има конкретни впечатления от машината и каква подръжка оказват или само отбиват номера?
                                Тоя краснъ пролетарии като го гледам по-скоро гаргите да плашиш с него

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X