Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Прецизен настолен струг "Красный пролетарий".

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Прецизен настолен струг "Красный пролетарий".

Готов Съм вече не бие струглето!

Та доиде един маистор който каза че требва да се хване гривна външно и после да се стържат но пак даде 1 десета отколонение!!!

И след това както каза колегата vgrig

хванах една флашка в задната част на челюстите и престъргах с една бор штанга която ми бе подарена днес!!!!

И след проверка биенето е 1 стотна което мисля че е напълно нормално и спирам до тук !!!

Коментар

Ето и бор штангата която ми бе подарена!!!

Колега sek.1 какво ште кажеш за този нож добри ли са и евентуално от кад емогат да бадат закупени резервни ножчета за нея!!!

Коментар

Штях да забравя ето я и снимката!!!
        Прикачени файлове

Коментар

Той има една кофа пластинки,може срещу некой друга бира да ти подари
          Колега дай да го видиме тоя струг,толкова време го правиш,да беше дал тея пари за нещо С5 ,което е в пъти по голямо,удобно и вечно..

Коментар

E то само от снимката не ми се вярва да се разбере каква е пластината.И тази щанга е обратна,по -рядко се ползва

Коментар

Първоначално публикуван от Galcho Преглед на мнение
              Штях да забравя ето я и снимката!!!
              Снимай я цялата де . Пластините са стандартни и за ножовете и за щангите но има поне 50 вида с различни форми и размери. Тоя модел щанги със сменяеми твърдосплавни пластини се появиха сравнително скоро тези които аз съм виждал са на фирма Бугет която е търговска марка на Практикер. Ако искаш мога да ти дам координати на човек занимаващ се с търговия на инструменти за металообработващи машини на доста тънки цени намира се в Габрово и работи с куриери има и такива ножове (щанги) и пластини за тях. Моите са по голями и груби аз съм си ги правил. Лошото на тънките щанги е че вибрират и за да не отбиват трябва да подаваш по малко. Щом биенето се е оказало от челюстите значи братушките са събрали универсала от заводския брак.
              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Те универсалите не са руски ами чешки ли полски ли нещо тъкова. Явно в тоя случай не руските братя са виновни

Коментар

Ако е полски може чехите правеха най качествените универсали от бившия соц. лагер.

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                    чехите правеха най качествените универсали от бившия соц. лагер.
                    И не само универсали. Имат страхотна техническа култура тия гадове. Затова и си запазиха голяма част от производството. Имат си и доволно традиции още от преди войната.

Абе, друга порода са си.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      И не само универсали. Имат страхотна техническа култура тия гадове. Затова и си запазиха голяма част от производството. Имат си и доволно традиции още от преди войната.

Абе, друга порода са си.
                      Така е те са на една граница с германците и по същество са по близки до тях. От бившия соц. лагер те правеха най добрата техника марките ТОЗ и Пореба в машиностроенето са легендарни. Малко в страни от темата дори когато се работи по едни чертежи чешкото е по добро танковете Т 72 се произвеждаха по руска документация в Чехоксловакия реално една машина но като отвориш капаците на чешкия има само прах и иначе проблемната хидравлична система работи перфектно на руския под капаците има доволно количество истекло масло и моторно и хидравлично. На тяхната машина видях за първи път сглобка на хидравлични възли метал в метал две повърхности идеално шлайфани няма Опръстени няма гарнитури няма и течове.

Коментар

Две клипчета за луфтовете на стругчето http://www.vbox7.com/play:5afa183d http://vbox7.com/play:bd05a68e
                        [I][FONT=Comic Sans MS]NISSAN Terrano II R20 2.7TD '93[/FONT][/I]

Коментар

http://www.toolsandmods.com/mini-lathe-mods.html а това е статия за тези, които искат да си купят сруг Енхел. Човека го е разглобил центровал и променил основно.

Коментар

nola че 0.1мм биене не е ли много? Това е 1 десета! не трябва ли да е 0.01? една стотна???

Коментар

много е, ама това е положението. Всъшност на стандартните стугове може да се центрова предното седло, за да успоредно на паралелите. Тук това е невъзможно, тъй като то е закрепено за вертикалната стойка за фреза и неможе да се върти около оста си (на предното седло), а се измества около оста за закрепване на вертикалната стойка, т.е. почти нищо. В случая това е струг и фреза с големи компромиси, но на мен за сега това ми е достатъчно.
                              Доброто решение е нормален струг и отделно фреза, но това речение е в пъти по-скъпо от тази машинка. Когато не работиш всеки ден и не печелиш пари(много) от работата си, трябва да си готов на компромиси

Коментар

Сега ще ме накараш да се ядосвам че съм си го купил. то верно че мина повече от година а аз още не съм го пробвал ама пак ме е яд!
                                Някой от вас приятели не продава ли някоя Ц8-а в добро състояние за човешки пари? (Пък ако може да намери и бус направо...6).

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X