Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дайте съвет за компресор.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Дайте съвет за компресор.

Ingersol Rand от "Бош Киров". Световна марка. Има съвсем малки.
    Ако някому трябва за съвсем дребни цели - компресор от хладилник върши работа. Работи безшумно и си пълни бутилката...

Коментар

Някъде тука не съм сигурен къде.участника от форума -Leam беше пуснал как е направил компресор от такъв за хладилник и работел много тихо ,цената за направа е ниска и върши работа за разни малки дейности.Ето темата http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=6889
      Но според мене ако ви трябва сериозен дебит или купешки или Зил-ов или от Ифа.----
      Последно редактирано от sparow; 10-10-08, 21:32. Причина: добавяне на линк

Коментар

абе не е лоша тая машинка ама аз все си мисля че колкото по малко заваряваме в/у ресивера толкова по добре,ама най-добре ако не целим мобилност компресорната глава и елмотора да са на отделна рамас гумени тампони ,по малко вибрации по малко шум по-малко дефекти е и по сложно и повече място ама няма как.аз и в друга тема съм го писал ама с мойте семпли писания не ми се търси та може и да се повтарям но най-малките компресори- ресивер до 50 лит.обикновенно са директно коплирани т.е мотора и главата на едно-еднократна употреба части за него няма,въздухът е ама много горещ абе само за помпене на гуми и някой гаиковер в гаража.по големите от 100лит.ресивер и окло 250лит.на изхода са около 1000 лв.до ....... кой от какъвто има нужда.относно съвета на симеон аббак и инг.ранд са много много близки роднини така че хубаво вижте разликите в машината и цената и ако не ви трябва за захранване на производствена машина аббак е за сервиза главите са 100% еднакви

Коментар

Първоначално публикуван от bogi Преглед на мнение
          относно съвета на симеон аббак и инг.ранд са много много близки роднини
          Мнооооого си прав.
          В Европа бутални компресори се произвеждат само в Италия, независимо от марката.
          Когато човек говори истината - не се налага да лъже!

Коментар

Първоначално публикуван от Sasho74 Преглед на мнение
            Мнооооого си прав.
            В Европа бутални компресори се произвеждат само в Италия, независимо от марката.
            Аз съм с глава OMA - Италия и вече половин година всичко е шест.От личните ми впечатления препоръчвам марката.Дебита е 310-320 лт.м.
            Не знам с какво захранвате пясъкоструйките за 50 лв. но ме съмнява с по-малък дебит да работи качествено.Някъде назад има и тема как си сглобявах моя компресор.
            DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

наистина ако си купиш глава и си сглобиш коппресор по-изгодно няма цената и е на 30% от стойността на компресора,за пясъкоструйченце само дебита има зачение проблемите идват като боядисваш или като искаш да ползваш нещо различно от гайковерт или малък прав шлаиф,затова извън сверата на нашите гаражи живеят винтовите компресори за пясъкоструйща и какво ли не.абе моят съвет е всеки да си купува какъвто реши компресор само ако има друга възможност избягвайте тези дето излизат от пуканките "зайо байо"/директно коплирани малки дрънчащи компресорчета/щото са безполезен икономически абсурд

Коментар

От: Дайте съвет за компресор.

Някой може ли да каже колко е дебита на компресор от ИФА в минута, щото при 8 кубични метра на час, аз го изкарах около 130 литра в минута

Коментар

Да,там някъде.Но това в най добрия случайй-иначе около 100литра.

Коментар

На един среден пистолет за боядисване му дават около 200 литра в минута. Предстои ми да си превя компресор и това значи, че от ИФА не става, трябва да слагам зилов агрегат.

Коментар

Слагай поне зилов агрегат . Ифовия освен че му е малък дебита си е кекаво направен . Докато е нов що годе добре държи до към 8 атмосфери но много бързо издухва и освен че не качва налягане почва да "плюе" и много масло.
                      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Да ъпна малко темата!!!
                        Трябва ми компресор за домашно ползване.
                        Искам да си закупя някакъв от .......маркетите.
                        Има най-различни, но не знам кой да е по-малкият боклук.
                        Ценови клас максимум 250-280лв. Бутилката да е най-много 50литра, но предпочитам по-малка.
                        Ще се ползва за продухване на части, филтри и др.. не ми е нужен дебит, няма да боядисвам.

Не искам правен или домашен. Тези с най-лесната поддръжка печелят...

Коментар

Лятото бях пред същата дилема, но първо разгледах разни втора употреба.И твърдо реших да си взема нов.Избрах си Метабо, 25 литра бутилка за 299 лв. но в магазина ми го намалиха на 264 лв. при това без да се пазаря.Ползвах го да продухам водата на вкопана в земята напоителна система, да напомпя разширителен съд на хидрофор, а напролет смятам и да боядисвам.За моите нужди се справя отлично.Аз се спрях на варианта нов защото има 3 г. гаранция.

Коментар

Първоначално публикуван от BRANCO Преглед на мнение
                            Лятото бях пред същата дилема, но първо разгледах разни втора употреба.И твърдо реших да си взема нов.Избрах си Метабо, 25 литра бутилка за 299 лв. но в магазина ми го намалиха на 264 лв. при това без да се пазаря.Ползвах го да продухам водата на вкопана в земята напоителна система, да напомпя разширителен съд на хидрофор, а напролет смятам и да боядисвам.За моите нужди се справя отлично.Аз се спрях на варианта нов защото има 3 г. гаранция.
                            Благодаря, за него пише, че е с произход Германия, има ли нещо немско в него или е с дръпнати очи.

Коментар

Иване, за това, което ти трябва, върши работа всякакъв китайски компресор с 24 литров ресивър. Ползвам такъв за преносим доста време и досега не се е издънил. Маркатата не се сещам, но със сигурност е Хуйпилчай.
                              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Аз си закупих блек и декер, 8 атмосвери, 250 л/ч, 50 литра. Доволен съм.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X