Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дайте съвет за компресор.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Дайте съвет за компресор.

Нещо не ме кефи идеята за компресор и мотор в едно тяло!
    При другите фирми това са нискобюджетни решения .....
    Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Мда, виж за това не се сетих. Не е добре. Или трябва после да пазаруваш от същата фирма части, ако продават, или да сменяш всичко, освен бутилката.

Сега за бутилката - в гаража, където го ползвам, някога, ако ми потрябва, ще си монтирам стационарна бутилка, достатъчно голяма за нуждите ми. Сега търся някаква преносимост, защото работя и на двете ми села, а пък нямам камион и кран на разположение.

Тоест, трябва да е нещо, дето ще мога да вдигна и натоваря сам, тоест предела е, да речем 35-40 кила, и да е сравнително компактно, затова са и 25-те литра - по-малко става вече неприемливо като параметри, а по-голямо - като обем.

Резака, който съм поръчал, иска 120л/мин. и е с ПВ 60% при максималната си мощност.

Пясъкоструйка, ако купувам някога, ще е от тия смешните за 50-ина лева, колкото да мога да върша дребни неща. За сериозни - козата си сака пръч. Пък и нямам нужните условия.
      Тая пясъкоструйка изисква 180л/мин.

Замислям се за варианта да си закупя готов агрегат и отделно бутилка. Ако някога ми потрябва повече - още един агрегат от същия вид.

Абе до ден-два ще го измисля. Трябва и да звънна тук-там. Да видя. Щото на снимка всичко изглежда лъскаво и розово.

Благодаря на всички отзовали се. Като си реша "нуждата" ще постна и какво е решението.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ако си тръгнал към вариант "агрегат" си вземи такъв дето го влачат Виетнамки е ще ти трябва и камион ама все пак.
        Има си собствен дизелов двигател с правотоков агрегат може да заваряваш с 8ца електрод и има бутилка с компресор до около 10-15бара.Мисля ,че тука в няшия Нефт и газ преди разпродадоха за смешните 5-600лв. (:
        Сега един такъв агрегат струва 5000. ):

Коментар

във главница имаше фабрика за компресори трябва да знаеш обаче точно къкъв ти трябва
          ТЛК 90 120кв Дайхатсу Ф20 Няма да пия повече .....ама и по малко няма да пия...

Коментар

60 л. бутилка от газова уредба дали ще стане за балона на компресор.
            Спорът ражда истината, а нуждата - изобретението!

Ако тръгнеш след муха, непременно ще стигнеш до лйно! /партийна поговорка/

Коментар

Първоначално публикуван от meha1971 Преглед на мнение
              във главница имаше фабрика за компресори трябва да знаеш обаче точно къкъв ти трябва
              200л/м. 25л. бутилка, 2 конски сили двигател (или може би 1.5 киловата се води, не знам).

По възможност с отделен двигател, а не моноблок.

"главница" не знам къде е и нищо не ми говори. Може ли да уточниш моля?
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от vanka.ta Преглед на мнение
                60 л. бутилка от газова уредба дали ще стане за балона на компресор.
                Еми защо да не стане и там налягането май не е малко, стига бутилката да е наред и да се запушат хубаво отворите които няма да се ползват (ако има такива)
                Моите снимки...
                https://www.facebook.com/Photography.by.Ivanko
                https://500px.com/ivankoo

Коментар

Според мене е по добре да е с ремъчно задвижване ,иначе стандартното задвижване на повечето евтини купешки компресори не ми вдъхва много доверие.
                  Ето го моето компресор-ченце
                  Утре ако има време ще спретна една отделна темичка как съм го направил и какво съм ползвал.
                  Не се чудете ако забележите ,че му няма колелото -в ремонт е.хахах
                  Прикачени файлове

Коментар

Ето ти линк http://www.powertools.euromarket-group.com/?cid=22

Ако си харесаш нещо, обадисе. Сашо - 0887257837. За колеги ще направим специални цени. Току що се правих на писар в една друга тема за пневмоинструменти, и съм уморен. Иначе с удоволствие бих ти дал повече информация за буталните компресори. Конкретно с това и други подобни се занимавам от доста време вече. Факт е че и аз имам самоделен компресор от ЮМЗ. Навремето преди да се занимавам с компресори, го правих с голямо желание и мерак. Слуша ме и до днес, но се ползва инцидентно.
                    Ако решиш да си зглобяваш сам компресор, обезателно реши проблема с охлаждането на компресорния елемент. Добре охладения компресор прави в пъти по-малко конденз от прегретия, а и се износва по-малко.
                    Другото нещо е не заварявай по бутилката /освен ако нямаш рентген наблизо за да проследиш шева/ . Променяш структурата на метала и е много опасно. Който не е патил ще се усмихне тук, но аз съм виждал подобни самоинициативи и резултата не е приятен. Неслучайно всички бутилки за згъстен въздух се водят като надзорни съоражения.

Освен цели компресори имаме и само компресорни гави както и пресостати възвратни клапани и други.

Ако решиш се обади. както и всеки друг ако има нужда

Успех
                    Когато човек говори истината - не се налага да лъже!

Коментар

Първоначално публикуван от Sasho74 Преглед на мнение
                      Ето ти линк http://www.powertools.euromarket-group.com/?cid=22

Ако си харесаш нещо, обадисе. Сашо - 0887257837. За колеги ще направим специални цени. Току що се правих на писар в една друга тема за пневмоинструменти, и съм уморен. Иначе с удоволствие бих ти дал повече информация за буталните компресори. Конкретно с това и други подобни се занимавам от доста време вече. Факт е че и аз имам самоделен компресор от ЮМЗ. Навремето преди да се занимавам с компресори, го правих с голямо желание и мерак. Слуша ме и до днес, но се ползва инцидентно.
                      Ако решиш да си зглобяваш сам компресор, обезателно реши проблема с охлаждането на компресорния елемент. Добре охладения компресор прави в пъти по-малко конденз от прегретия, а и се износва по-малко.

Другото нещо е не заварявай по бутилката /освен ако нямаш рентген наблизо за да проследиш шева/ . Променяш структурата на метала и е много опасно. Който не е патил ще се усмихне тук, но аз съм виждал подобни самоинициативи и резултата не е приятен. Неслучайно всички бутилки за згъстен въздух се водят като надзорни съоражения.

Освен цели компресори имаме и само компресорни гави както и пресостати възвратни клапани и други.

Ако решиш се обади. както и всеки друг ако има нужда

Успех
                      Еми най-малкия влиза точно в мойта категория. Прати ми някаква ориентировъчна цена моля. Може и на лично съобщение или на sparky@omegatim.com

И аз съм на мнение че по бутилката не бива да се заварява, без да си съвсем наясно точно какво правиш.

Коментар

Спарки с теб като че ли вървим по една и съща "наклонена плоскост" по едно и също време. В момента и аз се оглеждам за компресор.

Сашо74, имаш ЛС.
                        О899 2б2 1З2

Коментар

Познавам доста хора с къде по мощни двуцилиндрови компресори които правят по 20-30бара.Техния захват е като моя заварени за бутилката два винкела и на тях лежи всичко.
                          Не съм чувал да е имало инциденти с подобно захващане.Но никого не карам да си прави компресор точно по начина на снимката по горе ,всеки решава сам за себе си.!

Коментар

Първоначално публикуван от sparow Преглед на мнение
                            Познавам доста хора с къде по мощни двуцилиндрови компресори които правят по 20-30бара.Техния захват е като моя заварени за бутилката два винкела и на тях лежи всичко.
                            Не съм чувал да е имало инциденти с подобно захващане.Но никого не карам да си прави компресор точно по начина на снимката по горе ,всеки решава сам за себе си.!
                            Не казвам нищо. Казвам че по дефиниция е неправилно, без да си наясно точно с технологията. Инциденти стават рядко, но това все пак е фактор. Напълно е възможно в твоя, я и в други случай, да няма никакви последствия върху здравината на бутилката.

Коментар

Първоначално публикуван от iiiopo Преглед на мнение
                              Спарки с теб като че ли вървим по една и съща "наклонена плоскост" по едно и също време. В момента и аз се оглеждам за компресор.

Сашо74, имаш ЛС.
                              И ти ли, Бруте!?!?!?!?!

При мен лошото е че резака е на път вече... И ще дойде до 3 дни, демек в понеделник. А като имам играчка, с която не мога да си поиграя, никак не ме бива да седя и да чакам...

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                                И ти ли, Бруте!?!?!?!?!

При мен лошото е че резака е на път вече... И ще дойде до 3 дни, демек в понеделник. А като имам играчка, с която не мога да си поиграя, никак не ме бива да седя и да чакам...
                                Като пристигне ще ти се обадя някой ден да позяпам как си "играеш". Може пък и да ми дадеш едно "кръгче".
                                О899 2б2 1З2

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X