Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Акумулаторен гайковерт

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Акумулаторен гайковерт

Първи по сериозни впечатления от индустриалния Райдер . Болт на джанта стегнат от него на втора степен и добавено на ръка - 50на 50 при развиването. В смисъл едната половина без да причука почти , другата с известно задържане. Но тези болтове не са ми критерии. Кормилни накрайници и шарнири на А класа с лекота, а си бяха стабилно стегнати че конуса трудно излезе. И най важния тест където очаквах провал. Гайки на карета едната я разконтрих другата не. И при двете с еднаква лекота ги разви по абсолютно идентичен начин , не е чукал повече от две секунди и тръгнаха. Същите тези карета преди малко повече от шест месеца ги стягах с електрическия Райдер(500Нм) който след три години не натоварена работа изгоря. Та засега съм повече от доволен. Другото е че не се пъна в кабели а и е компактен и се навира лесно тук там .

Коментар

В един що годе читав сервиз без въздух не може . Така че инвестицията в читав компресор е задължителна . Още на времето като работех в АС Москвич на всяко работно място имаше подведен въздух и пневмо - подготвителна група . Гайковерите ни бяха ГДРейски .
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Във един сервиз всичкия инструмент не е само гайковерт. Лично в моя имам доста които не стават на батерии , бояджийски пистолети , малки ъглови бормашини , за търкане на кит , за пробиване на отвори до 1.5 ламарина, скоби, дремели .... Имам и доста инструмент на батерии , но въздуха си трябва.

Изпратено от моят EVOLVEO StrongPhone Q6 LTE с помощта на Tapatalk
        Последно редактирано от New hope; 21-06-19, 06:08.
        Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
        New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Малко по-сериозно натоварване на гайковерта. Развиване на гайки стегнати на 1500 Nm. За 10 бр. гайки изтощи едната батерия. Не знам още дали е нормално, но мисля, че като за първо зареждане и разреждане на тази батерия е добре.
          Hyundai TERRACAN 2003 2.9 CRDi 150 автомат
          VW T4 Multivan 1993 2.4D AAB

Коментар

Пак омешахте и в тази тема щатите Калофер и Колорадо
            Къде сте виждали булмастиф да клати булонка
            Всеки инструмент си има място и предназначение
            Има и други добри акумулаторни , но засега Милуоки държи палмата
            Поздравления , колега Александров за инструмента
            А , свиквайте , че добрите инструменти не са по лев за два , но пък резултатите носят приходи и Ви икономисват от здравето
            Последно редактирано от jeko47; 29-06-19, 15:24. Причина: заради здравето
            Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
              А , свиквайте , че добрите инструменти не са по лев за два , но пък резултатите носят приходи и Ви икономисват от здравето
              Благодаря!
              Много точно определихте основната цел за придобиване на уреда! Човек докато е млад не се замисля за здравето!
              Hyundai TERRACAN 2003 2.9 CRDi 150 автомат
              VW T4 Multivan 1993 2.4D AAB

Коментар

Ето още едно любителско
                https://www.amazon.com/Lithium-Cordl.../dp/B07JYWPL2V
                до 210Nm (с ключ) + малко на ръка развива с няколко почуквания. 4ач батерия и 4 добри вложки за под 100$
                А тези простотии се правят от името на всички ни.
                Даника
                Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
                  Пак омешахте и в тази тема щатите Калофер и Колорадо
                  Къде сте виждали булмастиф да клати булонка
                  Всеки инструмент си има място и предназначение
                  Има и други добри акумулаторни , но засега Милуоки държи палмата
                  И аз не схващам защо трябва да има толкова мнения в посока "въздух срещу батерии". Батерийните имат 2 плюса:
                  1. Самодостатъчни са си (не им трябва нищо външно зада работят)
                  2. Нямаш кабели или маркучи, с които да се съобразяваш.

Всичко друго им е в минус - по-сложни, по-малко ремонтопригодни, често по-големи и тежки (заедно с батерията), с ограничено време на работа (ако не се мъкнат много батерии).

Аз си чеша крастата в цех и площадка върху него, където са ми автомобилите. Въздух има навсякъде. И въпреки това напоследък на въздух ми е само... пистолета за продухване. На въздух имам 2 гайковерта (китайски и FORCH), тресчотка (на същите, които правят гайковертите на FОRCH), в шлифовалки. Еми откак си купих батерийните гайковерт, винтоверт, ъглошлайф и перфоратор, другото предимно събира прах, освен за нещо за което изначално е ясно че батерийното ще се тормози - например ако имам много железа за рязане. Чат-пат ползвам гайковерта само, когато другото не успее - просто на 6 бара му дават 350Nm, пък аз го ползвам на 10 и понякога се справя "с една идея" по-лесно.

Явно поне при мен, в 99% от случаите посочените горе 2 точки са достатъчни за да събира прах останалото. Но никак няма да тръгна да си продавам компресора или инструментите на въздух, въпреки това.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Аз имам мерак за гайковерт на 220волта.
                    Ще се ползва в гаража два пъти в годината. като си сменям колелата.
                    Кой е разумния избор?
                    Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
                    ... turn on your A/С !

Коментар

Първоначално публикуван от mitkochanev Преглед на мнение
                      Кой е разумния избор?
                      Лидъл
                      Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
                      За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Кой е разумния избор?
                        Щом е гараж,там е добре да има някакъв компресор. Това "предполага" пневматични инструменти, като най добри за цена- качество.

Коментар

Аз пък си купих менте на DeWalt, от тези с които е наводнен Интернет за 80лв. с две батерии, с пълното съзнание че купувам менте. Пише че батерията е 24V, но при измерване е 20. уж 5Ah..
                          За проба - отви всички болтове на главата на Волво В50, гумите на Ивекото и др. Батерията държи - докога не знам, но определено работи. Мисля да взема още един и да го сложа в Мерца на жена ми, в случай че спука гума. Дресирана е да си смени гумата, но болтовете определено и се опъват - 46кила е..
                          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Кой е разумния избор?
                            Имам и такъв, но определено предпочитам или пневматичния или акумулаторния. Не се занимавай с глупости.
                            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                              Имам и такъв, но определено предпочитам или пневматичния или акумулаторния. Не се занимавай с глупости.
                              И защо? Акумулаторните инструменти са много хубаво нещо. Но когато ги ползваш често. Като ги оставиш 2-3-5 месеца без употреба, батерията ще е паднала или тотално умряла. Баш когато ти потрябват, няма да можеш да ги ползваш.

Така, че за рядка употреба, по-добре на 220V. Вярно, размотаваш едни кабели, но включваш и веднага тръгва на пълна мощност.

Иначе спор няма. Акумулаторните уреди дръпнаха много напред през последните години. И като батерии, и като електро-механика. Преди години не съм си и представял, че ще има ъглошлайф, перфоратор или гайковерт на батерии, които ще могат да се използват пълноценно.
                              Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Читава литиева батерия ще загуби най-много 15% от заряда си за 5 месеца. Реален случай - "забравена" за 2 години в неотопляем гараж литиева батерия беше поне на 50% заряд.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X