Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Акумулаторен гайковерт

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Тъкмо щях да кажа че втория деволт го има под 400 лв.Както каза спарки,ако имаш макита батерии и зарядни,не вземай девалт,и обратно....

    Макита модел 1000
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

    Коментар


    • Благодаря за отговорите, sparkybg и Roninn, както и за споделените сайтове и информация! Относно Makita и батериите - имам 5-6 машини на тази марка и съм много доволен, но винтоверта ми е единствената на батерии и е доста стар (около 10 годишен), а батериите са NiMh, което на практика обезсмисля закупуването на всякакви съвместими с тях джаджи. Мислих да си купя само батерии (и все още не съм се отказал), но така или иначе от време на време ми се налага да ползвам и ударно навиване/развиване та реших да се подсиля за празниците
      Спрях се на DeWalt-а, защото виждам, че имат по-голяма гама от Makita и за сходни пари параметрите на машините са малко по-високи (въртящ момент, ампераж на батериите, обороти), а конкретно на този гайковерт, защото е със съвместима батерия с винтоверт, който в момента е намален:
      https://tashev-galving.com/promo/253...-11-06-12-2020.
      Така за около 770 лв ще имам и двете машини с прилични параметри и Li-Ion две батерии. Ще проверя по-подробно в сайтовете, които sparkybg е споделил, но на първо гледане не виждам огромна разлика - винтоверта е 200 евро в Германия, а гайковерта е 160 евро, което прави към 720 лв без доставката, но пък не мога да разчитам на гаранция....
      Millwaukee съм ползвал в Щатите и наистина са силна марка, но не знам нищо за дистрибуцията и сервиза им в Бг. Иначе за гамата им няма две мнения- в САЩ държат много на това да имат удобен инструмент за всяка ситуация и то с голям живот на батериите (виждали сте на какви места строят къщи!), та няма да се учудя не такламит, ами и дърводелски молив на батерии да имат

      Коментар


      • Първоначално публикуван от chefi_met Преглед на мнение
        ...та няма да се учудя не такламит, ами и дърводелски молив на батерии да имат [/B]
        Молив нямат, ама имат дърводелски чук на батерии.
        https://www.milwaukeetool.eu/en-eu/m...nailer/c12-pn/

        Гаранцията е европейска - регистрираш си машините в сайта им. Имат и тукашен сервиз, даже май два. Ударникът за преработка на оная машинка си го купих от тук.

        И да, случва се машини да са най-евтини тук. За съжаление сравнително рядко. Вчера гледах перфоратори - в Германия 700 кинта, тук над 1000. За един и същ модел.
        Макита и ДеВалт също имат пистолети за силикон. На Макита е съизмерим с тоя на Милуоки. На ДеВалт не знам, понеже не пише какво е усилието. Всъщност точно тоя пистолет с първата батерия си ги купих от тук.

        M18 FPP2C2-502X (ударна бормашина/винтоверт 135Nm + гайковерт 300Nm + 2 батерии 5Ah + зарядно + куфар) в Германия е 1000лв, тук е 1435лв.

        M18 FPP2E2-502P (същото, но с 610Nm гайковерт и по-сериозен куфар) в Германия е 1030лв, тук е 1300.


        Сега е точното време за пазаруване на такива неща (както и покрай всеки по-голям празник, свързан с пазаруване). Има страхотни оферти. Макар че и в останалото време оферти също не липсват.

        И да, Makita и DeWalt са по-традиционни за нашия пазар, но с това има и минуси - има страшно много ментета, особено на DeWalt.

        Но и Milwaukee отдавна не е екзотика - имат си нарочен европейски сайт и цялата им моделна гама за европа си има свои номера, нищо че машините (и частите им) са 1:1 с американските. Имат 2 системи за батерии - на 12 и на 18V и всиките им машини ги ползват.

        Разбирай - изборът си е чисто твой. Няма да имаш проблем с нито една от трите марки, и поне с Milwaukee няма да имаш проблем и с гаранцията, или поне не би трябвало да имаш, независимо дали ги купуваш от Германия или тук.

        Като напишеш някой модел в idealo.de ти показва списък със сайтове, накои специализирани за инструменти. Може и из тях да разцъкаш - понякога има доста приятни промоции, без да е задължително да са официален комплект машини.

        Когато си купувах тая машинка, дето тунинговах, цената беше смешна - 80 лири. Болезнен е набора батерии първоначално. После само за тяло на машина излизат изключително добри предложения, почти постоянно.

        ПП: Цитирания комплект е с 2Ah батерия. Двата комплекта на Milwaukee са с 5Ah. Разликата е съществена. Винтоверта на Milwaukee в горните комплекти е 135Nm, DeWalt-а е 70. 2Ah батерия за сериозен гайковерт според мен е недостатъчна, за винтоверт става, но когато ще се ползва за бормашина, ще свършва бързичко.

        ПП: Комплект на DeWalt с 90Nm винтоверт/ударна бормашина с 2x5Ah батерии и зарядно е 700 кинта в Германия. Та гледай параметри и сравнявай реално. На мен пак ми потекоха лигите.
        Последно редактирано от sparkybg; 01-12-20, 11:21.
        Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

        Коментар


        • "ПП: Цитирания комплект е с 2Ah батерия. Двата комплекта на Milwaukee са с 5Ah. Разликата е съществена. Винтоверта на Milwaukee в горните комплекти е 135Nm, DeWalt-а е 70. 2Ah батерия за сериозен гайковерт според мен е недостатъчна, за винтоверт става, но когато ще се ползва за бормашина, ще свършва бързичко."
          ...и аз забелязах този факт едва след като публикувах коментара си...определено ще се ориентирам в посока 5Ah батерии! И пак благодаря за коментара, ще пиша като взема решение или направо да се похваля


          Коментар


          • Ако имаш чуденки по Milwaukee мога да помагам - като собственик имам поглед върху нещата. А за DeWalt и Makita Roninn е много в час.

            Тъй че като се накумиш - сподели, независимо какъв е избора. Ще ти се обърне внимание ако има нещо. Нормалните цени на трите марки са доста изравнени спрямо възможностите, тъй че остава да дебнеш кой-какво предлага на прИмоция и да преценяваш колко реално е прИмоцията. С никое от трите няма да съжаляваш.
            Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

            Коментар


            • Никел батериите на макита които имаш,смятай че нямаш нищо,тоест започваш от нулата....при тази ситуация,избора ти е деволта 796 и 899 комплект с батерии 5 амперчасовите и 115 зарядното.

              Противно на спарки,ще кажа че сервиза на милуоки е като нло,всички са чували,но никой не ги е виждал.За успокоение,и сервиза на деволт го нямаше преди 3-4 години,но сега е навсякъде.

              Хвани едно болтче произволно от винтоверт или друга машина на макита или деволт,и ще видиш че го има с каталожен номер и наличност по бг сайтовете и сервизите,погледни ташев ,погледни тулсбокс,погледни томика войнишки и да не ги изброявам всички,това са реални магазини,влизаш и след 5 минути излизаш с нещото което ти трябва.

              Пробвай с милуоки да видим ,иначе милуоки са много ок , особено с импактите за които питаш...в бг са нова марка и все още сервизната мрежа е зле.

              Дали макита или деволт,ти си преценяваш,деволт имат яки батерии,държат,по евтини с една идея от макита,като цяло от деволт съм по доволен,не че не съм доволен от макита ,но се стремя да взема от двете марки по доброто.Например,всички перфоратори са макита,без значение дали са на ток или батерии...всички винтоверти са на деволт ,импактите също деволт за сериозна работа.

              Хвърлил съм око на няколко милуокита,но трета линия батерии ми идва прекалено ...


              Аааа,която и от трите марки да избереш,да знаеш че не се развалят от работа,а от аборигенски изпълнения,от мързел и ей сега само за малко...

              Не съм изключение,скоро опуках един четков импакт макита,нов...само да не слезна от един стълб и да взема правилния...счупих малкия 165 нютона макита.
              Последно редактирано от Roninn; 01-12-20, 15:55.
              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
              Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
              Анатолий Пейчинов o8875о9815
              https://dvrbg.com/

              Коментар


              • Пак ви благодаря, момчета! След допълнителните ви коментари се поразрових по-сериозно и разгледах онлайн (сайтовете на Спарки вършат работа!),набелязах си по един-два модела от трите марки и отидох до няколко магазина на дистрибутори, за да видя как изглеждат физически машинките, а и да сверя цените.

                Мисля, че определено Макита отпадат от класацията, колкото и да съм им фен, машините им са с по-слаби параметри (ако сравняваме в един и същи ценови клас), доста по-големи и по-тежки, а цените на по-силните машини (говоря за >400 Nm при гайковертите) са значително по-високи от тези на Деволт и сравними с Милуоки!

                Деволт наистина са с широка гама от продукти, явно вече и подобрена сервизна мрежа и определено на всички места ми ги препоръчаха пред Макита и поне на три места ми казаха, че Макита изостават значително пред конкуренцията си. Но при цените, на които се продават в момента тук, мога да си купя Милуоки от Германия, а за тях и двата дистрибутора при които ходих изказаха само суперлативи. Дали защото са по-отскоро в Бг и се опитват да се наложат или защото са на по-високи цени от Деволт и печалбата е по-голяма не знам, но и на двете места хвалят батериите, издръжливостта и новите им технологии. А и наистина са доста компактни, например успях да държа едновременно Milwaukee FUEL M18 FMTIWF12 ( https://www.milwaukeetool.eu/en-eu/m.../m18-fmtiwf12/) и DeWALT DCF894N (https://www.screwfix.com/p/dewalt-dc...nch-bare/442hp) - абсолютно сравними като габарити, тегло и удобство, но Милуокито е 610 Nm, а Деволта - 447 Nm! Същото е и при винтоввертите: Milwaukee M18 FPD2 (https://www.milwaukeetool.eu/en-eu/m...rill/m18-fpd2/) е 135 Nm, a еквивалента му при DeWalt DCD995M2 (https://www.powertoolsuk.co.uk/dewal...ication_tabbed) е 80 Nm.

                При Милуоки не ми хареса единствено пластмасата от която са изработени - изглежда много китайско-евтина, това което бях виждал преди повече от 15г в САЩ бяха много пипнати инструменти, но доколкото разбрах те все още си ползват друг завод (в Мексико), докато всичко за Европа е от Китай. Дано само отвътре са същите!

                Та спрял съм се на това: https://www.gotools.de/gt-specials/g...e_121203_12201
                Мисля, че цената е поне 50% под тази, на която се предлагат тук (без да броя подаръците ) -тук само гайковерта струва толкова!

                Искам само да попитам как се процедира с доставките през Габко, защото от сайта им не ми стана много ясно - процент от цената, плюс комисионна и кога трябва да ги посоча като доставчик?

                Благодаря отново!

                Коментар


                • Процент от цената е ако ти го пазаруват те. А нормалното е - пазаруваш си ги и ги плаща ти, като посочваш адреса на Гъбко в UK или Германия за получател. Трябва ти само регистрация в сайта на Гъбко за да си имаш ID, което се слага в адреса за да знаят че е твоето.

                  И после.... чакаш да дойдат, срещу 2-3 лева за кило. Пак - 2/3 от машинките ми са поръчани по тоя начин, половината от UK, другата половина от Германия, както и един болюк дуги неща, от връзка за челник за 2 евро до двигател за джипката за 700 лири. Нула засечки.

                  ПП: Ако си от София мога да ти ги поръчам. После ще дойдеш с мен до Гъбко да си ги вземеш.

                  ППП: И пак - завода в Мексико си е завод в Мексико. И за америка и за европа идват неща и от двата. 2 от машините ми съм ги отварял от любопитство - то няма какво да им се строши. И на снимки изглеждат еднакво, нищо че се броят различни моделите. Покрай тунинга на едната доста се поровичках за части. Частта, дето ми трябваше си я купих от сервиз тук, с поръчка за около седмица.
                  Последно редактирано от sparkybg; 04-12-20, 15:20.
                  Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

                  Коментар


                  • Благодаря Спарки, мисля че се справих! Сега чакам и ще пиша след 1-2 седмици

                    Коментар


                    • Колега,920 лв.с ддс ти идва комплекта на девалт със
                      950 нютоновия гайковерт ,куфар,две 5 амперчасовите батерии зарядно и 796 винтоверта.С бг гаранция

                      Това са
                      450 евро без отстъпките към нас.
                      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                      Анатолий Пейчинов o8875о9815
                      https://dvrbg.com/

                      Коментар


                      • Ронин, в София където и да обикалях 950Нм-вия гайковерт за под 750лв не го намерих (с батерии и зарядно), да не говоря че на места достига 920 лв, а отделно за винтоверта (796, който споменаваш) цените започваха от 320лв (само за тяло) и стигат до 420лв. По-ниска цена от 1050лв за двете машини с 2 батерии и зарядно не намерих, а никъде не ми предложиха комплектна цена... за Милуоки да не говорим- цените са х 1.5-2 от тези в Германия! Знам че текат заплати, наеми, пазара е друг и т.н. ама....всеки в крайна сметка си гледа джоба.
                        Ако някъде бях срещнал такава комплектна цена (920лв,) със сигурност щях да се замисля, въпреки че онлайн вероятно ще ги намеря с някой лев по-надолу. Не само заради Бг гаранцията, но и все пак да подкрепя местния бизнес, обслужването в обекта, отделеното време и др., а и все пак и на мен ми е по-лесно-взимаш и бягаш, но това е което намерих и за това реших да изгубя един ден в онлайн търсене.
                        Благодаря за информацията и дано някой друг поне се възползва от офертата.

                        Коментар


                        • На мен ми е нужен винтоверт ,,, няма да се ползва често и професионално единия вариант е лидалски другия като гледам е Einhell май еинхела е по добре.
                          В хоуммакса има промоция на боди Einhell TE-CD 18/48 Li-i-Solo PXC има и батерии това подходящ модел ли е дали е безчетков ?



                          Коментар


                          • А в практикер има винтоверт и флекс с 2 батерии на 220 лева.
                            Два вида са единия от брошурата другия не еднаква цена едните са по червени ?

                            Коментар


                            • Не ми се ще да отварям нова тема за един такъв въпрос: Доколко е фатално да се ползват обикновени вложки за импактен винтоверт?
                              Ако става въпрос за някаква съвсем инцидентна и аматьорска употреба като в годината 2 пъти да си сменя гумите, примерно.
                              Задължително ли е да купя нещо такова или е ОК да си ползвам нормалните вложки от гедоре-то?
                              Враг усраине

                              Коментар


                              • сто
                                сто коментира
                                Редактиране на коментар
                                Че какво да му стане на винтоверта, най-много да се строшат вложките и да узрееш за качествени, ма не е много сигурно че въобще ще се случи. Зависи какво ти е "гедорето"

                              • Esper
                                Esper коментира
                                Редактиране на коментар
                                нЕкакво, нищо корекомско.
                                Не ме е грижа за винтоверта, питам колко е фатално за "камъните".
                                "Куче влачи рейс" но то и употребата е такава.
                                ОК, ще си карам с това, което имам.
                                Както казах, употребата е далеч от профи и дори не е интензивна.
                                Това от линка бих го купил щото онова, което имам е хекстостенни вложки а аз НЕ ХАРЕСВАМ такива.
                                Бих купил комплект шестостенни, този модел от линка но в момента го няма.
                                Явно няма да е сега. Следващият път

                            • Аз си ползвам обикновените вложки, но и при мен употребата е от дъж на вятър...иначе моя дойде в комплект с 3-4 импактни вложки (17-19-21 примерно).
                              В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X