Желязото е в бокса само че бокса пострада малко: оказа се че цялата инсталация е подменена без пакетните ключове. Утре ще и вържа жиците да видя как е.
Препоръчайте ми стругарски отрезен нож със сменяема пластина,имам проблем със рязането и заточването на ножове за това искам да е със пластина.
Ако със стандартен нож(правилно заточен) имаш проблем,то и със такъв със сменяема пластина няма да можеш да работиш.Най-вероятно имаш луфтове във напречното подаване на супорта,и от там рязко "захапва" и троши ножките.
Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...
Ако със стандартен нож(правилно заточен) имаш проблем,то и със такъв със сменяема пластина няма да можеш да работиш.Най-вероятно имаш луфтове във напречното подаване на супорта,и от там рязко "захапва" и троши ножките.
Аз си го купих точно защото и аз не исках да точа. Работех си и преди да си оправя напречната шейна. Родих се - вчера рязах тръба фи55x11.5, без разширения на един пас (макар и с ръчно подаване). Ножа е с ширина на среза 3мм реже до фи 60мм (или 65 беше,. не знам). Някъде из форума се бях и изфукал какъе в точно, но понеже не е например Sandvik или друга известна марка, макар че е много качествен, всичко за него се продава на официална магазинска цена. Самия държач е евтин, но продаваха пластините само на кутийка от 10 броя и хич не бяха евтини.
Ще се опитам да изровя поста...
Последно редактирано от sparkybg; 24-11-16, 21:23.
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Мисля че напречното ми подаване е добре,проблема е че не мога да заточвам ножа,как ли не пробвах но резултата е противоречив и за това искам да е с пластина за да си спестя главоболието.
Налага се заточване, да. Имам и такова. Имам и същото, но с пластина, на върха на която се "нанизва" малка сменяема пластинка. Ама след покупката на оня от снимката си стоят в шкафа.
По битаци и разни магазини от сорта понякога излизат отрезни на Sandvik на не лоши цени.
Общо взето с 99.9% от времето работя с въпросния отрезен, един държач на Sandvik за триъгълни пластини (ползвам пак на Sandvik), и една борщанга ма Iscar. Имам и български държачи и други борщанги, ама тия ги отвяват с много. Истинско удоволствие е да се работи.
Ей го държача за триъгълни пластини, заедно с любимата ми пластина на Sandvik. На това му пускаш 2мм стружка, 2 десети подаване и не ги усеща. Няма и грам отбиване:
Пластината:
Като я вкараш в режим, ей такъв финиш докарва:
Снимката на борщангата се мъдри някъде из форума, ама не мога да я намеря. Сравнена с български син нож със сменяема пластина, при едни и същи условия може да копае поне двойно повече на всеки пас, рабити и в двете посоки (ляво и дясно подаване), и се гъне от напрежението сигурно поне 3 пъти по-малко.
Аз и друг път съм казвал - лигльо съм и това ми е просто хоби. Но до сега нямам купен марков инструмент за струга и фрезата, за който да съм съжалявал после. Тъкмо напротив.
Последно редактирано от sparkybg; 24-11-16, 23:49.
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар