Кратък тест на готовият продукт.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Какво успях да "издялам" на струг и фреза.
Свий
X
-
Определено се усеща липсата на CNC частта на тая машинка...
Коментар
-
Здравейте, нуждая се от помощ. Понеже виждам, че има можещи и знаещи хора тук, а стругарите до който се допитвам се отказват позорно да се заемат със задачата.
Задачата е изработка на diesel fire rings( пръстени от неръждавейка) за уплътнение на цилиндрова глава.
Материал инокс321/316
диаметър външен 84.4
диаметър вътрешен 79.6
Височина 2.37
Горе долу това е чертежа(съжалявам ако има грешки не съм професионалист), целите са, гладкост на изработката и точност. Човека, който събира мотора ми иска точност на височината с връхчетата 0.005мм защото те ще се вкопаят в алуминиевата глава осигуряващи херметичност.
Ако някой се заеме да пише тук, на лични.
Последно редактирано от loshdancho; 10-10-20, 17:56.
Коментар
-
Няма кой да ти го направи на струг това. А майстора е дал абсурдни и безсмислени допуски, които никой не може да изпълни даже до близка до смисленост цена. Това хич без да споменаваме че и главата няма кой да фрезова с такава точност. 2-3 градуса в температурата нагоре-надолу и точността отече, даже всичко друдо да е идеално.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Майстора ти едниствено е познал, че материала трябва да е неръждавейка.Иначе така го правят хората и вадят някакви коне.
- Харесвани 1
Коментар
-
Залитането по космически материали и технологии на места където няма никакъв смисъл, никога не съм го разбирал.Ако ще се изработва разпръсквач за дюза, разбирам да има такива изисквания, съответно и материалът не е Ст45, съответно и цената е такава, но за един уплътнителен пръстен да се гонят хилядни?Първото, което ми прави впечатление е, че няма никакви допуски 82мм точно, грапавост също не е упомената, първо заради това ще се откаже всеки сериозен стругар, като въобще не зачекваме безумните допуски, на също толкова безумните зъбчета, дето дори не са упоменати в плюс ли са или в минус.
-
Ще се отказват зер. Все едно да искаш от някой готвач за закуска да ти отреже филия хляб точно 25,4 милиметра дебела и да я намаже с точно 2,54 милиметра краве масло...Първоначално публикуван от loshdancho Преглед на мнениеТака ми го иска и за това всички се отказват...And if all others accepted the lie, then the lie passed into history and became truth.
Коментар
-
Майстора ти не е в час - тази точност дето я иска е абсолютно безсмислена за целите му.
В този случай му казваш да си ги осигури той , пък ти ще мериш точността
Варианта е да ти иска повече пари защото ги е осигурил той.
Фиат Купе
Опел Фронтера В
Мицубиши Паджеро Пинин
Коментар
-
При тая дебелина и диаметър, това "тенеке" ще е като живо. За да има поне някакъв смислеш шанс това да се получи, ще трябва да се прави и крепеж за обработването му...
Редакция:
Надявам се, че авторът на темата не е продал металообработващите си машини. Много е притихнал последно време...
Коментар
-
Не съм,чета и попивам информация за микроните.
Като гледам вътрешния размер,явно става въпрос за турбогъзарска Лада.Размерите по височина са абсурдни,но дори да се спазят,няма кой да направи четири еднакви по дълбочина до микрон канала в блока.Има други решения по темата.Последно редактирано от petroffbg; 12-10-20, 06:25.
-
Ладовите мотори нямат такива нужди, пък и да имаха рядко някой залита по такива екзотики, една медна гарнитура и проблема е решен вовеки.
Според мен иде реч за някое начипено и назобано ТДИ дето не си ще гарнитурите.Там и степента на сгъстяване е сериозна и сериозни охлюви им слагат и смисъл от цялата работа има, но и мен не ме кефи решението от "чертежа".
-
-
От дебелостенна тръба стягаш в универсала работиш вътрешен диаметър ; вънншен диаметър ; челото . Режеш и после се почва ходенето по мъките с височината . Най добре укрепваш и на шлайфа . Тая заигравка няма сила в тоя свят която да ме накара да я работя та правилно всички колеги са му отказали .Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнениеПри тая дебелина и диаметър, това "тенеке" ще е като живо. За да има поне някакъв смислеш шанс това да се получи, ще трябва да се прави и крепеж за обработването му...
Последно редактирано от sek.1; 12-10-20, 03:12.Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Пожелавам ви успех само да намерите дебелостенна тръба от този тип неръждавейка.Миналата седмица правих преходен холендър за помпа за преточване на вино.Търсеше се шестограм 38/41 и нагоре и дебелостенна тръба от каква да е неръждавейка, близка до 1 цол.Стругаря вдигна ръце на втория ден и ме прати да ги търся.Обиколих всички възможни складове из Бургас и областта - курец.Накрая с 1000 телефона успях да намеря подходяща тръба и с много молби се споразумяхме да ми отрежат парче един метър, нищо че пак ми беше излишно повече от половината.Шестограм никъде не се намери, нито дебелостенна тръба с по-голям диаметър, от която да изработим гайка за секторен ключ, накрая си стиснахме ръцете на бронз
-
По принцип става и от плътно . В София не е да няма неръждавейка какъвто ти душа сака профил . https://cms.intermetal.bg/storage/up....6.10.2020.pdfПоследно редактирано от sek.1; 13-10-20, 03:38.
Активност за темата
Свий
Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.
Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Както и не виждам "зъбчета" по тях.
Коментар