Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Беседа за проблемите и трудностите при заваряване.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Беседа за проблемите и трудностите при заваряване.

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
    Чак със всякаква или с каква да е техника не може да станат чудеса ... това като го гледам е шев от автоматизираната установка с машините на Кемпи .... на ръка трудно ще се постигне такъв шев пък дори и с техника като Кемпи ....но и за автоматизирана заварка пак си трябва майсторлък настройки на машината и т.н
    Не виждам роботизирана установка. Това на картинката мисля е само за шевовете на резервоара. Приех че това, дето съм посочил, е правено на ръка, но явно може и да не съм прав.

ПП:Оффф, сега виждам че това е големия отвор с фланеца за нагревателя и другите щуротии. Наистина май е машинно.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
      Бе и аз така си знам, ама не мога да убедя шефовете да вземат паста. А съм чувал, че и с обикновена грес става. Но не съм пробвал.
      Пробвал съм с грес с двигателно с диферинциално масло много пуши и бързо изгаря. Най добрия заместител при липса на съответния препарат е WD 40 ако го имаш под ръка.
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
        Пробвал съм с грес с двигателно с диферинциално масло много пуши и бързо изгаря. Най добрия заместител при липса на съответния препарат е WD 40 ако го имаш под ръка.
        Много първобитно ,мога да си представя миризмата от изпаренията на грес и масло ..предпочитам да дам от джоба си 8-10лв.отклкото да дишам изпарения на изгоряло масло то не стига че се диша пушилката по време на заваряване ами и допълнително ... изгорели масла ...
        Работил съм с тази пасата http://www.elektrik90.com/index.php?itemID=45&group=1
        - добра е и не е скъпа ,продължителността на използването и е в зависимост от интензивността на работата в най-лошия случай една кутия ще изкара около месец ..
        ..има и други пасти тази на Бинцел е малко по евтина http://www.elektrik90.com/index.php?itemID=46&group=1
        Последно редактирано от welderargon; 24-06-09, 16:08.
        https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
        https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

В момента съм точно с тази на Биндзел купих я от магазина на Харко привършвам трета 15 килограмова ролка тел а още не съм похарчил половината от пастата .Хубавото на пастата е че не свършва от веднъж като спрея и вероятноста да ми се наложи да импровизирам с подръчни смазочни матеряли е никъква.

Коментар

Първоначално публикуван от panaya Преглед на мнение
            Колега,малко по-надолу има тема МЕТОД И УСТРОЙСТВО ЗА РЕДУЦИРАНЕ НА ПРЪСКИ ,със сигурност ще Ви бъде интересна.Още повече,че въпросните устройства работят и във вашия град.
            То устройството си е много хубаво но въпроса е как Кольо ще убеди шевовете си да внедрят такова нещо ...щом не им се дават 10лв.за паста не знам как ще стане закупуването и внедряване на устройството... но всеки си шета на акъла .....не всички ръководители на фирми са заинтересовани като теб ..
            https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
            https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Ох, откъде да започна... Хайде от пастата и спрея. В момента ползваме Tectane, на Den Braven. На етикета му преди пишеше, че е възможен канцерогенен ефект, нямало достатъчно тестове. Сега вече не пише, явно са се усетили за антирекламата. А паста съм ползвал на Abicor Binzel, и съм доволен. Но ще работим с каквото има.
              За работното време разбрах, няма да се дърля. Но все пак няма да работя извънредно, в КТ чл. 143 гласи: "Извънредният труд е забранен" Нямам намерение да нарушавам закона А комисията по вредностите мина вчера, нали сме нов цех, не може без това. Но отсега знам какво ще е заключението-"Няма вредности"
              На снимката съм снимал фланец(4мм) заварен към мантел(2.5мм) на Harco-то, ръчно. От мен Kemppi-тата са на стенда за кръгов шев, а там аз нямам работа, Всъщност имам, но не обичам да работя там. За него не трябва да си заварчик, а просто оператор. Не е за мен...
              Същото Kemppi Има и на машината за надлъжен шев на мантелите, на него заваряме с импулси, и съм малко разочарован. Очаквах повече от една от най-модерните технологии в MIG-MAG заваряването, а и от един от водещите производители на заваръчна тенхика. Но колкото-толкова. Получава се каквото се изисква. Ето и снимка на табелката с данните:

А ако си купите такъв бойлер, да знаете, че аз съм заварявал фланците и муфите които стърчат настрани от мантела:

TESY

Чак сега прочетох темата за устройството против пръски. То било в нашата фирма. А аз да не знам! Това защото може би е в другият цех, не знам. Утре ще разпитам
              Последно редактирано от Кольо; 24-06-09, 21:08.
              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Перфектен е, като на автомат, даже по хубав!
                Ползвате ли някакви манипулатори, да ви въртят детаилите?

Коментар

Този:

Но това е за заваряване на муфа, или фланец към долно или горно дъно. Там също истински заварчик няма работа. Обикновен оператор. А в случая даже "наблюдател" на заваръчния процес. Не може да си настрои даже машината да работи като хората. Що дюзи попиля... Даже вчера, след поредната смяна на дюза му казах, че ако аз му бях работодател, щях да го изгоня от фирмата.
                  Ама то си е цигане...

Коментар

А на снимката заварката е правена изцяло ръчно. Бойлера се поставя да легне, на стойка естествено, и заварявам всичко което би изпускало вода. Следва проба с въздух и сапунка, и е голяма рядкост моя заварка да протече

А вчера ми предложиха повишение, много ме били харесали как съм организирал колегите, та да си свършим заданието за деня. Ама се чудя дали да приема. Най-малкото ще ми отнемат свободата. А аз много я обичам...

Коментар

• До: Беседа за проблемите и трудностите при заваряване.

Правил ли си е някой манипулатор?

Коментар

Какво значи да съм правил?

Май и теб те е хванала бирата

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                          ...

Май и теб те е хванала бирата
                          Абе ти си мислиш само за бойлерите.
                          За гаража някакво манипулаторче бе братко. Нали трябва и малко часпром-весел дом.

Коментар

Чак със всякаква или с каква да е техника не може да станат чудеса ... това като го гледам е шев от автоматизираната установка с машините на Кемпи .... на ръка трудно ще се постигне такъв шев пък дори и с техника като Кемпи ....но и за автоматизирана заварка пак си трябва майсторлък настройки на машината и т.н
                            Тцъ, на ръка е правен.... С много голям ток и доста изправена ръкохватка. Има огромна ЗТВ и доста си личат прекъсванията и леко неравномерно движение на ръката. Не, че аз бих го направил по-добре, но мога да намеря кусури ....
                            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                            Неизвестен мъдрец

Коментар

+1
                              Когато заготовките са подготвени добре, (без голям луфт и шлака между детайлите) тогава дали на автоматизирана установка или на ръка могат да се направят качественни шевове с добър външен вид,
                              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00988.JPG
Прегледи:1
Размер:246.0 КБ
ID:5113125Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00995.jpg
Размер:83.4 КБ
ID:5113126 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00996.jpg
Прегледи:2
Размер:60.8 КБ
ID:5113127
                              но ако са подготвени, като тази заготовка може да те забили глава.
                              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00991.jpg
Размер:79.5 КБ
ID:5113116Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00997.jpg
Размер:45.4 КБ
ID:5113117Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00994.jpg
Размер:78.5 КБ
ID:5113121
                              [COLOR=black][B]"...Едно е да ти се иска, друго е да можеш, а пък трето и четвърто - да го направиш. "[/B][/COLOR]
                              [COLOR=black][B]"Мъжки времена" Н.Хайтов[/B][/COLOR]

Коментар

Малко в страни от темата вече два бойлера ваше производство ми се скапват (протичат) накъде около края на втората година и един огромен склад в София беше пълен с върнати по същите причини като при мен на къкво се дължи това това и рентабилно ли е да има толкова много рекламаций ? Тука в една друга тема http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...t=14809&page=5 съм си описал патилата с единя бойлер втория протече миналата седмица в работата и още не сме го свалили.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X