Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Беседа за проблемите и трудностите при заваряване.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Беседа за проблемите и трудностите при заваряване.

добре де,чугуна като го заварих,не се пука изобщо.
    електродите са ихтимански и са доста добри,поне до сега,което съм заварял не е давало дефкт..

Коментар

Първоначално публикуван от sparow Преглед на мнение
      ...
      електродите са ихтимански и са доста добри...
      Доста добри.
      Как става тая работа при пет пъти по ниска цена от Есап, Бьолер, Кастолин?
      Влез в каталога на Есап и избери електрода с най-голямо съдържание на никел спрямо желязо.

Коментар

става въпрос като цена,верно,че са най-евтини,но у наше село такъв е избора..
        ако е за отговорна заварка ясно кое ще се избере ,а тука е просто да държи..

Коментар

Снимай го тоя детаил и ще го мислим.
          За сив чугун ли говорим?

Коментар

незнам какъв е,стойката на бормашината е чугунена,сцепеното е едно такова на топченца и зрънца като захар ,а гайката е обикновена стоманена,

Коментар

Първоначално публикуван от sparow Преглед на мнение
              незнам какъв е,стойката на бормашината е чугунена,сцепеното е едно такова на топченца и зрънца като захар ,а гайката е обикновена стоманена,
              Ломът на белия чугун е бял, на сивия тъмносив.

Коментар

"Студено заваряване на чугун
                Повечето от ремонтите на чугун се извършват ръчно електродъгово и
                напоследък най-често се използва техниката на студено заваряване, като
                обикновено се следва следната процедура:
                • Заварява се с тесни и къси шевове (20-30мм) без напречни вълнообразни
                движения, в зависимост от дебелината
                • Заварява се с електроди с малък диаметър и с малка сила на тока
                • Температурата при изпълнение на междинните слоеве трябва да бъде подддържана непрекъснато под 100 С.
                • Непосредствено след заваряването се проковава със закръглен инструмент "
                П.С.Може да помогне
                Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

това го спазих,ако се работи на висок ток електрода става бял и му пада обмазката,.
                  единственото,е че бяха електродите 3.25 тъй като 2мм. бяха свършили....
                  това даже да се изчука д ас енамали напрежението,пак не е гаранция ,че шева нява да се напука,утре ще снимам,но заварката е станала здраов,тъй като точно в тая част дигахме машината,първо с лебедка после на ръка...

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                    Доста добри.
                    Как става тая работа при пет пъти по ниска цена от Есап, Бьолер, Кастолин?
                    Влез в каталога на Есап и избери електрода с най-голямо съдържание на никел спрямо желязо.
                    Това беше . Сега разликата не е голяма . Преди около 2 години ми се наложи да ремонтирам пукната отливка с тегло над 1 тон , дебелина 25-300 мм. , която има раб. налягане 215 атм. Естествено заложих на Есаб електроди за заваряване на "горещо" с цена на кг. 55лв (ако не ме лъже паметта). Оказа се че ихтиманските са близо - някъде около 48 лв/кг.( но не рискувах с тях де ).
                    При базичните електроди разликата е малко по-голяма : Около 12лв./кутия Ихтиман срещу 22 лв ОК.48.00 .
                    Та като се вземе предвид че братята - шведи се радват на най-висока заплата в Европа , то май тукашната пропорция в цената
                    не се връзва . Е , връзва се при шведкините по морето , ма там освен цената на гларусите , роля играят и други фактори , които повдигат имиджа
                    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

това е,на първата снимка в дупката се слага гайката

Коментар

Снимките са далеч от правилната подготовка за заваряване на чугун. Нищо чудно че се пука заварката. Повече чистота е необходимо. Стомана с чугун ще стане най-лесно с неръждаеми електроди. Успех!

Около 12лв./кутия Ихтиман срещу 22 лв ОК.48.00

Къде са тия цени? ако не е тайна.
                        in weld we trust

0878782224

Коментар

Че даже и боята стои. По добре с чугунени електроди.
                          Ако гайката е малка е много финна работата - иска опитен заварчик и електроди 2,5. Аз бих заварил гайката на стоманена планка и после планката за корпуса - по лесно ще стане.

Коментар

Първоначално публикуван от i_dragg Преглед на мнение

Около 12лв./кутия Ихтиман срещу 22 лв ОК.48.00

Къде са тия цени? ако не е тайна.
                            За по-голяма яснота : Норд ( на Ихтиман ) : около 3.50 /кг.
                            ОК.48.00 : около 5.20 /кг.

Казвам "около" , защото търговската отстъпка зависи от количеството. Цените са без ДДС и естествено не са на кварталния магазин за железария . Няма да цитирам координати ( да не ме погнат за реклама ) , макар че Ихтиман всеки го знае къде е .
                            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Те в железариите такива от скъпите не продават. Питал съм. Благодаря за инфото.
                              in weld we trust

0878782224

Коментар

От няколко дена сме на един обект зад съдебната палата... та там заравявам в една шахта едни тръби 3" корена с аргона втори шев а електрожена (много странно ме гледат другите заварчици по обекта като ме гледат че съм на 20-тина години)... ама реших да пробвам на една заварка и 2-та шева с аргона... и помен нямаше от шупли... значи най вероятно е от метала предните проблеми които описвах с шуплите , не толкова от газтта (макар, че с кофтито газ беше адска работа де) А там сега проблемами е друг... някой знае ли, простоинформативно... дали има соларни очила а не маска че кадето се завирам в .... аз главата немога да си завра, камо ли маската... а не ми се бачка само със стъклото от маска, като го държа в тази теснотия, а и аргона ползвам там и няма как да го държа стъклото просто та ми беше чудно дали има соларни очила... намирахме соларни маски с затъмнение 5, ама то в малко а и не са соларни де... а ако ще е да е
                                Моите снимки...
                                https://www.facebook.com/Photography.by.Ivanko
                                https://500px.com/ivankoo

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X