Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тема за Плазмено рязане, машини, технологии, техники и т.н.

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение

    Ама друго е важно . Ако горелката е с високочестотна запалка - на обучението казаха ли ти за бъговете в компа ? И респ. начините за предотвратяване . Щото там е слабото място на драйвъра.
    В Редко ми казаха, че горелката която те предлагат е много по доброто решение, дори от гледна точка на консуматива. Може и да е търговски похват тъй като ми предлагат горелка на Чебора за 700 кинта ( като май забравих да им спомена, че плазмата ми е монофазн китаец на 70А, ако въобще има значение).
    Ами, май май по пропуснаха тези подробности. Сега чувам за тези бъгове. Идея си нямам как се предотвратяват. Онзи ден ми заби следенето, не знам дали е от това, ама взе да влачи горелката по листа. А съм я приготвил машината уж за листов разкрой. Ще е тегаво ама да видим.И да общо взето от към мощност на рязане не е толкова зле. Пробвах я на 28А - 1мм си пада. Не е чак толкова зле при положение, че засега планирам най много 5мм черно.
    В Редко подхвърлиха нещо, че тяхната горелка е с екранизация и била идеялния избор но дали е така... Та идеята ми е да скачам ли на по скъпа горелка (дето е по скъпа от самата плазма) или и тази може да се справи с по чепати детайли. Машината има за цел да вади някой лев така че ако найстина Чебората си струва я взимам. И отделно това следене май не е много изпипано. С тея тънкажи ще се вижда зор.

    Коментар


    • Горелка може да си поръчаш и от навън. От eBay например. Цените са по-причтни. 700 кинта за горелка бих дал ако ще си ги върна през работа с машината за не повече от седмица и ако наистина ще ми решат проблеми. Ама се съмнявам. Поиграй си първо, преди да се мяташ. Има си тънкости с тия плазми.
      Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

      Коментар


      • Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
        За "инсталацията" няма никакъв проблем.
        Инсталацията (нормална, не индустриална) в общия случай е с кабели не повече от 2.5 "квадрата", като 4 се пускат само за печката и бойлера, и то ако поръчалият я си е поискал. И определено с малко "късмет" се случва и за 50А да е проблемна.

        Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

        Коментар


        • Първоначално публикуван от KPD30 Преглед на мнение
          В Редко ми казаха, че горелката която те предлагат е много по доброто решение, дори от гледна точка на консуматива.
          Не им вярвай . И изобщо недей да бързаш с тази горелка , ще си хвърлиш парите на вятъра.

          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

          Коментар


          • Инсталацията е с 1 фаза вярно. Но 16 квадрата кабел захранват помещението, отделно 2.5 квадрата са ми само на лампите (лед пурички). Иначе под 6 квадрата кабел няма вътре 😊 Тъпото е, че за лазерно рязане с тоя Хебър дето го имахме тънкости се прихванаха. Ама тепърва навлизам в плазменото рязане и се чувствам като ученичка 😁 Например тоя цинк дето го режа главно не ми харесва черното по среза дето се получава. Ако съм на лазера знам тряскаш му азота и газ, ама на плазмата азот мога ли да и пусна... Както и да е проба грешка само да няма някой взив, че лошо. Иначе за шланг ясно че ме къпят, ама тая ръкохватка грам не ми е удобна на масата. Едно, че както е хваната под ъгъл и тоя шланг пречи и място все не мога да му намеря, друго, че захвата за горелката на тая машина си е за машинен шланг. И като прави някой движения я гледам как леко мърда, а от там е ясно, че всичко отива по дяволите. Като цяло съм запланувал повтаряемост и листов разкрой та затова мисля за такъв тип шланг. Ясно е че ще иде време и матерял докато я усетя машината, но гледам и малко по удобно да си го направя в случая. Не знам за седмица дали ще я избия, но поръчката ще е постоянна всеки месец и в добри количества. Това ми е идеята иначе качеството е ясно, че ще иска усет и настройване яко. Абе вървим напред пъка да видим до къде ще стигнем. Поздрави! 😁

            Коментар


            • Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

              Инсталацията (нормална, не индустриална) в общия случай е с кабели не повече от 2.5 "квадрата", като 4 се пускат само за печката и бойлера, и то ако поръчалият я си е поискал. И определено с малко "късмет" се случва и за 50А да е проблемна.
              Спарки и шест квадрата не са гаранция ако кабела е над 250 метра, при условие че, всичко напред е грамотно ( а как да знаеш). Това за медни проводници. Ако е до 100 метра може и квадрат и половина с максимум 50 ампера,монофазно.

              Ама..., та така и производителите всичко изсмукват до стотинка.

              Днес се обзаведох с една машинка към раздела, ама снимки "утре" щото почвам от -1.
              В наши дни Вазов щеше да напише " Под Егото", а Алеко само "До Чикаго".
              В. Иванов

              Коментар


              • Тези в редко ги питах за подаващи ролки за телоподаващо, а те ми викат ако съм имал проблем с ролката да занеса машината да я прегледат, че може ло да не било от ролката. Пък тя машината още е в процес на създаване .......
                0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

                Коментар


                • Към втората седмица на януари очаквам пратка с плазмени горелки - машинни и ръчни.
                  Цените ще са много смислени. Консуматива също.
                  АИГ-Заваряване ООД
                  Производител на заваръчни апарати "DEL"
                  http://www.aigwelding.com
                  0889 522 036

                  Коментар


                  • Горелка мога да ви предложа - по долу на снимката 100А - цена 150лв.Консумативи за нея - в Редко.Също така е добре след това да помислите за антиколижън проспособление, на лифтера по Z ,защото ще следва "счупих горелката какво да правя".Също така THC контрола трябва да работи,за да не повредите горелката.Ако не може да подкарате този на Сергей, мога ви доставя и такъв.Цената като за участник във форума е 400лв.
                    И накрая,този компресор който цитирате по нагоре, е за помпене на гуми,не може да се справи със задачата, за която сте го предвидили.



                    Станьо,имаш съобщение ,трябва и аз по често да си ги гледам.
                    Посетете сайта ми : http://mashini-plazmeno-riazane.com

                    Коментар


                    • Първо - Благодаря на всички за съпорта! Офертата за горелката е супер. Като цяло следенето го подкарвам, ама нещо не мога да го схвана. Ок има някакво време за бездействие, но след като се активира май нещата не отиват много на хубаво. Ту следи нормално, ту вдига горелката нагоре по време на рязане, а понякога даже не иска да обере някоя друга кривина на листа. Сто настройки правя на един и същи детайл и все същите проблеми. Да не говорим че трудно излизат 2 едни и същи детайла, а и това палене дет го прави във въздуха направо ме вбесява. Той на 1 лист разкрой, половината ще иде брак така. Като го изключа горе долу нещата се закрепят, но тънкажите са си криви по дефолт и без следене не става. Ами иска си занимавка, ако има как колега stivemaster един телефон да драснеш да се чуем за да се разберем какво да взема. Пак Благодаря! Поздрави!

                      Коментар


                      • Странно - ти къде искаш да пали, ако не във въздуха ? Според мен, проблема ти е в малкия дебит на въздуха и в горелката .Ако горелката не върти добре въздуха - не концентрира енергията в достатъчно малка точка,а се получава много по голямо петно.Така не успява бързо да пробива и да реже.

                        0887480232 - Стефан
                        Последно редактирано от stivemaster; 13-12-19, 23:00.
                        Посетете сайта ми : http://mashini-plazmeno-riazane.com

                        Коментар


                        • Аз ти казах,че ще имаш яд с тоя китаец...Не е по различен ит Роена дет иам само дет е уж70А...Аз затова заложих на топ плазма,по-скъпа от масата и то с не малко, но повярвай ми изплаща се многократно! Консуматива просто не се хаби! Режа много по 10-12-14 мм фланци и се износват минимално!Рязах и 20мм!Реже си ги като масло!Бавно е да но е само 45А монофазна все пак...Ти с това ако отрежеш 10мм и то с такъв сряз ще се прекръстя!...За паленето намали дебита на въздуха малко докато почне да пали!Мани кво пише в инстукцията.С Роена по инструкция дават 4,5-5 бара въздух, но с това налягане много ттудно пали дъга.На 2,5 бара някъде е перфектно нямам обяснение защо...Иначе масата като цяло пак казвам ме изуми с точността си особено за тоя пари...Ето 2мм без THC 1:1 с оригиналната гарнитура(някои диаметри нарочно са по голями)...А ти какви 25-26А за 1-1,5мм хаха...Тия тря ги режеш с 10А на фийд 1500 ама не птепоръчвам голями скорости,щот става неточна машината...Аз режа бавно,но стават супер.

                          https://youtu.be/6olacESd9JA

                          Коментар


                          • За Много Години на всички! Станьо уби ме бе човек. Твоята реже много яко. Да и аз искам Хаипертерм-че ама всичко беше въпрос на финансови решения... Както и да е да на 2.5 режа налягане вече за да може да ми пали. Не издухва много шлаката отдолу ама поне пали. Това високо честотно палене и мен ме дразни, бъгва ми доста компа, но този проблем ако не съм го решил на 100 процента поне го притъпих. Източника далеч, направих му решетка на Фуко, отделно и на компа и за сега сработи. За сега...
                            А консуматива ми е много проблем и не знам да не минавам на друг източник щото от тия 400 пробива уж държи на няма и 50-100. А пилотната дъга ми е на 90 волта и напрежението също. Не знам какво ми го хаби толкова тоя консуматив...
                            Да масата е точна вярно е но не ме кефи цялата система с главата. На тея лагерни водачи не знам при теб, ама при мен въпреки, че масата ми е спъната на 100 места, тая горелка се тресе като желе. И този проблем вече е решен с релси и танкетни лагери. Сега нищо там не мърда, а освен това се движи и много по леко въпреки по тежката конструкция. Мотора по Z осезаемо стана по тих. На клипа гледам, че твоята май не опипва при всеки контур, или се лъжа. Има ли варянт да не опипва на всеки контур, защото тогава въпреки, че реже по бавно поне от това ще се спести време. Друго което съм забелязал са крайните изключватели-малко ги няма. 3D принтера ми има, а струва 350лв... Особено на Z-та е ужас, в момента и тях ги мисля. Както и да е ще кача снимка на 10мм и една реклама сега, а тези дни като наснимам и главата ще кача и нея. Поздрави!
                            Последно редактирано от KPD30; 09-01-20, 17:08.

                            Коментар


                            • Колега как е машината?Справя ли се?Особенно това ТНС?

                              Коментар


                              • От две години съм с въпросния рутер от Разград. Доста съм нарязал с него и съм доволен. Имам желание да направя някакви подобрения на количката по оста Х. Малко е на принципа на Калашников т.е големи луфтове в механиката и от там безпроблемната работа при всякакви условия. Масата е 1500х3000. Досега все нямаше време ама в момента има и ще мисля нещо по въпроса с количката. Та ако някой има идея как да се подобрят нещата, моля да сподели! Като начало мисля да сменя носещата греда с прецизна такава.
                                Последно редактирано от Sasho74; 19-04-20, 23:31.
                                Когато човек говори истината - не се налага да лъже!

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X