Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да обсъдим заваръчните ИНВЕРТОРИ ...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Да обсъдим заваръчните ИНВЕРТОРИ ...

В настройките двата режима нямат нищо общо,тока за мма и цо се задава от два различни потенциометри,нищо че управляват едно и също токоподаващо у-во.
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

Вчера ми пристигна поредното ново,ВИКИ-200-А-КОМБО.
      Настоявах да ми изпратят нов апарат, за да се види дали пак напрежението при мен е проблема.
      Вчера, за почти цял ден заваряване и днес почти не съм спирал ,няма абсолютно никакви проблеми (да не чуе дявола) машинката се държи чудесно .
      Главно се работеше по джипката , като също така се наложи, направата на една водна риза с дебелина на ламарината 4мм.
      Теглил съм шевове по 40 см без прекъсване на около 200 ампера , червената лампа въобще не е светвала.
      Остава да видим как ще е занапред; За сега нямам отговор на ситуацията, къде се крие разковничето!
      Поздрави;

Коментар

С каква тел заваряваш на 200 ампера?

Коментар

И аз искам да знам.На 0.8 повече 130-140 се топи в дюзата.
          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
            И аз искам да знам.На 0.8 повече 130-140 се топи в дюзата.
            Защото телоподаващите ви механизми не могат да вдигнат достатъчна скорост. Бачка си се с 0.8 на 200А на общо основание с моето телоподаващо. Шланг MB15AK - възможно най-стандартното. Да, пръска повече, но се заварява съвсем спокойно, ако човек се примири с повечето чистене след това. Ама телоподаващия ми механизъм тежи към 2 кила и кусур и мотора му е 80 ватов, с 30мм ролки.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Спарки,скороста обикновенно е максимум 1/3 от възможността,тоест има 2/3 запас,а и едва ли вики са сложили различни мотори пък и ценово комбото при мен беше по скъпо,макар че последното е относително,имал дал.....Скороста при мен е на около 3 ,амперите около 80 и финно вече регулирам с едната ръка примерно ако тока не е наред,при тея стойности с 0.8 тел е добре в малки граници,нагоре вече тела бута ръкохватката,при увеличаване на тока, топи рано и т.н
              Последно редактирано от Roninn; 13-09-13, 07:22.

Коментар

...i едва ли вики са сложили различни мотори
                Сложили са. Доста по-мънички от моя (и от Дел впрочем, като изключим най-малката им машина, ама там пак е капсулован). Надали повече от 15-20 вата. Не са и капсуловани, поне от снимките, които съм гледал.

пък и ценово комбото при мен беше по скъпо,макар че последното е относително,имал дал.....Скороста при мен е на около 3 ,амперите около 80 и финно вече регулирам с едната ръка примерно ако тока не е наред,при тея стойности с 0.8 тел е добре в малки граници,нагоре вече тела бута ръкохватката,при увеличаване на тока, топи рано и т.н
                Еми, аз ти казвам че с мойто се заварява с 0.8 на 200 без да топи тела в ръкохватката и без да бута раъкохватката. Заварява се и на около 140-160 с 0.6, вече в капков (не струйно-капков ами глобуларен) режим.Не знам, може да е заради начина на регулация на твоята машина - имаш 2 копчета за тока (за ММА и МИГ) и едно за скорост на телоподаване. При мен се регулира волтажа, индуктивността и скоростта на подаване, от която пряко зависи ампеража (класически настройки за MIG/MAG машина).

За съжаление на село работя сам, иначе бих ти направил клипче. Разликата между 0.8 и 1мм тел е че с 0.8 пръска повече на високи амперажи. При това пръска повече (или по-скоро с по-големи капки), когато се работи коргон(80% аргон/20% СО2). Когато с чисто CO2 разликата е с една идея по-малка.

Не казвам че е правилно да се работи с 0.8 на 200А - казвам само че е възможно, и заварката си става. Просто чистенето след това е малко повече. Аз винаги имам и 0.6 и 0.8 и 1.0 тел. Когато иде реч за финни заварки или за повече от 1-2 заварки от по 4-5 сантиметра, слагам телта, дето е най-подходяща за работата, която ще върша.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от isa00 Преглед на мнение
                  ....Теглил съм шевове по 40 см без прекъсване на около 200 ампера. .....
                  .... къде се крие разковничето!
                  Разковничето се крие зад едни ампер-клещи с които да измериш реалния ток с който заваряваш.
                  АИГ-Заваряване ООД
                  Заваръчни апарати "DEL"
                  http://www.aigwelding.com
                  0889 522 036

Коментар

Първоначално публикуван от aig Преглед на мнение
                    Разковничето се крие зад едни ампер-клещи с които да измериш реалния ток с който заваряваш.
                    Да, ама такива дето не се лъжат от пиковете струват колкото машината. Според едни, дето аз имам, ВИГ-a ми вдига 400 и кусур ампера. А уж са True RMS, и там прочие шарени надписи. Шънт + осцилоскоп си трябва, иначе е загубена работа.

Коментар

Аз пък току-що напънах едно 200 амперово Вики на мах . Не е комбо де , а МИГ/МАГ , но на 200А не само че заварява , ами със старгон пръскането е толкова , колкото и при работа на 130А . Т.е. : почти никакви пръски. Тел 0.8.
                      Обаче скоростно нагря "човката" на шланга ,хем е 250 амперов.
                      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

В работата имам 200А харко.Понеже е трансформаторно и няма дисплей да показва тока не знам колко е ,но колегата постоянно заварява на 7 или 8 т.е най-високите степени с тел 0.8 и по принцип няма проблеми.Аз не съм имал нужда до сега на повече от 5 или 6,ама той си знае и не му се мешам....

ПП.Телоподаващото е постоянно в режим на късо съединение....
                        "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
                        Mark Twain
                        СтоЕнчA

Коментар

Първоначално публикуван от Shtaiga Преглед на мнение
                          ПП.Телоподаващото е постоянно в режим на късо съединение....
                          Я пак?

Коментар

Имам в предвид,че не минава в струен режим...
                            Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

Еми, аз ти казвам че с мойто се заварява с 0.8 на 200 без да топи тела в ръкохватката и без да бута раъкохватката. Заварява се и на около 140-160 с 0.6, вече в капков (не струйно-капков ами глобуларен) режим.Не знам, може да е заради начина на регулация на твоята машина - имаш 2 копчета за тока (за ММА и МИГ) и едно за скорост на телоподаване. При мен се регулира волтажа, индуктивността и скоростта на подаване, от която пряко зависи ампеража (класически настройки за MIG/MAG машина).
                            Сега по-ясно ли се изразих?
                            Последно редактирано от Shtaiga; 13-09-13, 19:11.
                            "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
                            Mark Twain
                            СтоЕнчA

Коментар

Ясно.

Тя в струен режим на по-малко от към 250 ампера и по-тънка тел от единица не може да мине и без друго. Най-много глобуларен - гледаш си как тела се топи във въздуха и капе върху заварката. И в детайла отива няколко пъти повече жега от нормалното. На монофазна машина може да се докара нещо като струен на алуминий, ама пак е на ръба.

Коментар

Усеща се че при 200 ампера си иска по дебела тел , макар че и с 0,8 пак става. Спарки е прав че пръските са повече ,топчетата са по големи от нормалното.
                                Нарочно нагласих Викито на 200 за да се види как е , за да няма изненади. Не съм знаел че при увеличаване на ампеража ,увеличаваш и дебелината на телта,ще го имам напредвид за в бъдеще. Нали затова е форума ;Евала;
                                Колега ; АИГ; съмняваш се че е възможно да са намалени параметрите на апарата за да работи .По принцип всичко е възможно
                                но не съм усетил разлика в заваряването отпреди и сега, пробвах го на 4-5 мм желязо топи го като електрожен,
                                Тази сила която дава апарата напълно ме устройва, не че, ако ми се отдаде възможност, няма да го премеря реално колко е

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X