Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да обсъдим заваръчните ИНВЕРТОРИ ...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Да обсъдим заваръчните ИНВЕРТОРИ ...

Първоначално публикуван от piron45 Преглед на мнение
    Ако ще купуваш нова машина ти препоръчвам ARC200. Китайска , но много добро изпълнение и нямам никакви ядове с него. Работи безупречно при всякакво натоварване.
    Доброто изпълнение е в зависимост от кого я купиш. Едно и също се прави от сума производители - накои работят, други дефектират, щото ги е сглобавал тамошния Манго с кви да е части, и ги е настроил едно към гьотере. Има производители дето даже не ги пускат за тест преди да излязат от завода.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Моят е от Аргомаркет с гаранция. Хубавото е че предлагат и сервизиране при проблеми. По думите на шефа им са продали доста от този модел и нямат върнати с проблеми. Пък и гаранцията им е 3г.

Коментар

Първоначално публикуван от dimitar_77 Преглед на мнение
        Здравейте, понеже нищо не разбирам от инверторни електрожени, искам да попитам дали този става за любителска работа, като основно ще се ползват 2,5мм базични електроди? До сега ползвах telwin , но вчера ,,изпуши,, и сега съм раздвоен: да си купя нов, нискобюджетен, или да дам пари за ремонт на telwin-а?
        Този Телвин би трябвало да има гаранционно и след гаранционно обслужване а пък в Хасково би трябвало и сервизи да си имате!Предполагам ще могат да ти го оправят, естествено зависи на каква цена ще е ремонта ,за да си прецениш дали ще го ремонтираш или ще купиш нов!
        А относно купуването на нов определено е по добре да е с гаранция а пък гледам че ниско бюджетни с гаранция се въдят вече доста ,примерно можеш да погледнеш тук http://xn--e1aaadljfugtv.naedro.eu/ !
        На мен напоследък ми прави впечатление Esab – Buddy –маркова машина на добра цена ,естествено произведена в Китай !Остава пък и някой да сподели впечатления за тях !?Натиснете снимката за да я уголемите

Име:buddy-arc200.jpg
Прегледи:1
Размер:14.7 КБ
ID:5493396
        https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
        https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Точно хасковските търговци нямат нито сервиз нито дори адрес на фирмата При техните машини всичко е в ръцете на Господ бог ; Алах ; Буда ; Вишна или в който вярваш
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от piron45 Преглед на мнение
            Моят е от Аргомаркет с гаранция. Хубавото е че предлагат и сервизиране при проблеми. По думите на шефа им са продали доста от този модел и нямат върнати с проблеми. Пък и гаранцията им е 3г.
            Това имах предвид - не купувайте от битаците и от "фирми" с неизвестен адрес и недаващи гаранция за нищо. Машината като схемно решение може и да е същата като читавите, но като изпълнение обикновено не е. Попадал съм на машини дето още с първото пускане не искат да тръгнат въобще. Значи и в "завода" никой не ги е пробвал или настройвал. Да, може да попаднете на читава и да си работи, но може и да гризнете дръвцето.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Има нещо друго, на битака няма ДДС и е по-евтинко. Машините са внесени и обявени като части на митницата. Така продажбата без ДДС, платежен документ и гаранция дава ценово предимство поне едни 25-30% на "търговеца" без адрес. Не могат и да го проверят, защото не знаят къде си държи стоката. Ако "фирмата" има само телефон е ясна работата.

Коментар

При покупка от битаците ,действително че вероятността да изгориш е много висока !Но пък аз от пазара си купувам предимно плодове и зеленчуци!

А относно хасковските фирми там нещата са малко по добре ,не знам колко са тези фирми но поне две от тях имат сайтове с телефони за връзка ,гледам че вече единия поема гаранционно и следгаранционно обслужване на някои от машините които се продават в сайта ,другия пък не поема гаранция но при евентуален проблем с неработеща машина я подменя, има сервиз и резервни части за машините.
                Нямам намерение да правя никаква реклама на никой просто споделям (от личен опит) как стоят нещата !

Коментар

Въпроса е как точно поема гаранция като не издава фискален бон? Без фискал КЗП ще ти кажат да пиеш една вода, защото нямаш никакви права. И откога един мобилен телефон е гаранция, утре ще го смени. Правят го непрекъснато и със сайтовете си. На пазара се купуват чушки.

Коментар

И аз това се чудех каква гаранция след като нямаш фискален бон и надлежно попълнена гаранционна карта ? Не знаеш дори в кой град се намира търговеца .

Коментар

А наличието на касова бележка и гаранционна карта дава ли Ви пълната сигурност че ще ви зачитат гаранцията?
                      На мен НЕ ,имал съм и такива случай и то не един-два ,шикалкавене и оправдаване с различни причини за не признаване на гаранцията !
                      Така че монетата винаги има две страни!
                      Последно редактирано от welderargon; 17-06-13, 06:08.

Коментар

Има съществена разлика . С надлежно попълнена гаранционна карта и фискален бон можеш да си търсиш правата чрез КЗП и съда . Без фискален бон не можеш да докажеш от кой и къде си купил машината . Касовата бележка и фактурата съдържат ред атрибути идентифициращи стопанския субект .

Коментар

При евтините китайски инвертори, интересното настъпва след като изтече гаранцията. Създава се дилемата......."нов ли да си купя или да се набутвам още за стария".

Коментар

Обещах на колегата pansim малко снимки от новите машини на Gys. Конкретно съм снимал Gysmi 160P и Gysmi 160E:

Коментар

Кондензатори на 85 градуса, изходна индуктивност - нула... типично за орязана до крайност машина от нисък клас.

Пълен мост ли е поне, или двутранзисторен forward?

Коментар

Орязани яко, не случайно съм снимал пв-то.....19%. Демек ако ти трябва да работиш с 4 мм взимаш модела 200. Едно време вкарвахме едни китайски Kende, там беше същото. Гръмките надписи 160, 200 са само за окото.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X