Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кое телоподаващо ще ми е достатъчно?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Кое телоподаващо ще ми е достатъчно?

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
    Ееех, ако отделяхте и малко време за да настроите тъпоталковете си, за да не ни се налага да четем глупости, спам и тъпотии...
    Добре де махам го, все забравям

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
      Но като за аматьор - електродите палят с първото почукване и си горят стабилно и равномерно.
      А с второто ,третото и т.н. почуквания, палят ли ?Става дума за базичните ,рутиловите няма как да не палят!
      https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
      https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Анатоли, не съм спец заварчик, особено с електрожена. За мен също си е учудване. Имам сравнение с 220А (уж) пак китайски електрожен с комбинирано аргон. Там нещата са доста различни с базичните.
        Снимай клипче с базачен електрод как пали и работи,ако не е проблем.
        Предполагам знаеш че рутиловите обичайно са с минус на електрода,базачния обичайно с плюс на електрода,не всички са така,затова най точно си пише на кутията.
        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
        Анатолий Пейчинов o8875о9815
        https://dvrbg.com/

Коментар

Аз много се кефя на комбото 160 от АИГ. Когато дисплея ти е прецизен и показва реалните настройки,това много улеснява работата.Вече с работата съм запомнил оптималните настройки за масовите стандартни профили,дебелини и материали с които по-често работя и така много бързо пренастройвам в подходящ режим за следващата задача.А на мобилността на малката по габарит и лека 7-8кг машина не мога да се нарадвам!Дори +5кг ролка тел в нея пренасянето и позиционирането и е много лека задача.

Коментар

Първоначално публикуван от biol Преглед на мнение
            Гаранцията е много съществен фактор , когато става въпрос за китайска техника.
            А кажи как да си дам парите на фирма Рьоен, (дори не ми се търси в агенцията по вписванията има или не ) нямам идея издава ли касови бележки - много ми е интересна регистрацията.
            Но много неприятен факт е че дори не са намерили време да си измислят история.
            Поне аз никога не бих дал и стотинка на "търговец" който още от началото почва с лъжа.
            Ето го производителя https://youlimachine.en.alibaba.com/...367.0.0.UUSi0w
            До тук аз вече 4 Бг фирми вносители намерих
            По никакъв начин не можеш да си сигурен че еднакво изглеждащи машини излизат от един и същи завод/производител/гараж. Дори обратното е по-вероятно. Много пъти съм споменавал - еднакво изглеждащи дори отвътре машини се представят по коренно различен начин като надеждност, пък и изобщо. Всеки ги настройва както му е кеф (ако ги настройва изобщо), и можеш да намериш машина с еднакви вътрешности да се продава за между 140 и 250А. Затова е важен конкретния търговец и сервиза му.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
              Снимай клипче с базачен електрод как пали и работи,ако не е проблем.
              Предполагам знаеш че рутиловите обичайно са с минус на електрода,базачния обичайно с плюс на електрода,не всички са така,затова най точно си пише на кутията.
              През седмицата ще опитам, но не обещавам, че съм малко далече в момента

Коментар

Малко романтично отклонение.
                Поздрав за всички колеги:

www.youtube.com/watch?v=aB5Bj9yaBHM

На руски е, но не ми се занимава да го превеждам сега.
                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Иии така, малко по-детайлно ревю ще опитам да направя.. незнам кога, но ще опита. Днеск направих 10-тина шева и с телоподващото. Работи много стабилно, ползвах чист въглерод. Стоманена тръба с дебелина на стената 4мм с тел 0.8 на 180А прави пълен провар. Малко е шантава настройката докато хванеш с каква скорост да подава телта на каква мощност, но ще му хвана цаката.
                  Чакам да си заредя бутилката все още, тъй като е оказа че и бил изтекъл лиценза бла.бла.бла... и трябвало бла.бла.бла и ако не успея да я заредя ще си взема нова. В този ред на миси ако някой има 10кг излишна, годна за ползване, офертите са добре дошли

Коментар

...ползвах чист въглерод...
                    На бас че не е чист. Замърсен е с над 70% кислород.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      На бас че не е чист. Замърсен е с над 70% кислород.
                      Добре де, изразих се некоректно.
                      Извинете ме!!!

Исках да кажа че не съм използвал смес с аргон.

Коментар

Въпрос какво налягане да настроя редуцир вентила ?
                        Моментно ползвам такъв за бира и на скалата няма л/м а само налягане от 0-6 бара.
                        Някъде намерих някакво отношение за този клапан че при 10psi - 11l/m
                        При 20psi - 14l/m
                        При 30psi - 18.4l/m

Което мезнам колко е достоверно.

Таа да не му дойде на телоподаващото в повече налягането което получава от вентила се опасявам..

Коментар

То не е въпроса в манометъра само трябва и самият редуцир да е пригоден да работи в л/м. Моето мнение е, че въобще не ти трябва манометър аз никога не съм имал на телчарката. Газ се пуска минимално леко да полъхва от дюзата, ако е на открито и има вятър може повече да се пусне.

Коментар

8-10литра е повече от достатъчно за токове около 120-150А. За по-ниските може и под 8 литра. Иначе колегата е прав - газът трябва леко да ти "шепне".
                            Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                            Из "Златния телец"

Коментар

Оки. Говорех и с колеги по темата с много повече опит от мен и в общи линии, разбрах че не е дерт да работя за момент с този вентил докато си намеря точния за целта

Коментар

....точния за целта ...
                                Първата ми телчарка беше с един вентил ...10 на 3 см ... няма манометър , няма визия за потока на газта.
                                Колкото си навъртиш - според каквото , толкова . Доста читав м/у другото.
                                Дойде си с бутилката - 0.5 л .Еднократна! Не искат да я зареждат.
                                Особенна резба . Наложи се намеса на стругари ...
                                Сега си има преходЧе за НОРМАЛНА бутилка, нямам идея какво налягане дава , разбирам , че трябва да сменям бутилка по звука на заварката.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X