Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кое телоподаващо ще ми е достатъчно?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Кое телоподаващо ще ми е достатъчно?

Ми, имам комбинирана инверторна "китаюга", която купих съвсем целенасочено по две причини - не падат бушоните в гаражите на блока, когато се работи с нея и се ползва веднъж на три месеца. От придобитите впечатления мога да кажа, че и двата начина на заваряване работят прилично, като телоподаващото е по-доброто за мен, защото не съм голям майстор на ММА-то. Иначе при ММА работи безгрижно с 2.5мм електроди а с 3.25 паленето е малко по-трудно и често залепват в началото. 4мм не съм пробвал защото нямам под ръка. Винкел 50/50 си заварява без проблем, както и 60мм тръби със стена 5-6мм. В края на детайла даже издухва материала при по-силен ампераж. За моите познания и умения е една удачна покупка.

П.П. Щях да пропусна - има еврошланг и клапан за газ. Кабелите за ММА са малко късички, но на мен не ми пречи.
    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
    Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
      Ми, имам комбинирана инверторна "китаюга", която купих съвсем целенасочено по две причини - не падат бушоните в гаражите на блока, когато се работи с нея и се ползва веднъж на три месеца. От придобитите впечатления мога да кажа, че и двата начина на заваряване работят прилично, като телоподаващото е по-доброто за мен, защото не съм голям майстор на ММА-то. Иначе при ММА работи безгрижно с 2.5мм електроди а с 3.25 паленето е малко по-трудно и често залепват в началото. 4мм не съм пробвал защото нямам под ръка. Винкел 50/50 си заварява без проблем, както и 60мм тръби със стена 5-6мм. В края на детайла даже издухва материала при по-силен ампераж. За моите познания и умения е една удачна покупка.

П.П. Щях да пропусна - има еврошланг и клапан за газ. Кабелите за ММА са малко късички, но на мен не ми пречи.
      Може ли нещо модел и евент. Характеристики.
      Аз се оглежда за нещо от сорта на 220-250А , че да ги докара до реално 150-180. Поне мойта логика е такава де.

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
        Може ли нещо модел и евент. Характеристики.
        Аз се оглежда за нещо от сорта на 220-250А , че да ги докара до реално 150-180. Поне мойта логика е такава де.
        Сигурен съм, че много хора тук имат китайски машини, но не споделят нищо. Срам ли ги е? И аз съм се ориентирал към апарат от Драгозов, но изчаквам нещо(което не зависи от мен). Дано не закъснея.
        "Няма как да обясниш нещо на човек, с когото ви делят два вагона книги!" Тодор Колев

Коментар

Първоначално публикуван от dido uzunov Преглед на мнение
          Сигурен съм, че много хора тук имат китайски машини, но не споделят нищо. Срам ли ги е?
          Еми аз имам китайска машина. Ама не е в бюджета. По-скоро е в бюджет, двоен на споменатия. Работи добре, неубиваема е, има здрав телоподаващ механизъм и евро конектор. Идва си с Binzel шланг. Не е комбинирана, а само телоподаващо. Не ми е проблем да я преработя в комбинирана, но си имам отделна машина РЕДЗ + ВИГ и не ми е нужно.

- комбинираните телоподаващи + електрожен имат ли съществени недостатъци от само телопадаващи ?
          Ако говорим за направен читаво инвертор, нямат.
          - разликата м/у машините с еврошланг и тези без, чисто конструктивно отвътре има ли ?
          Пряка причина за конструктивни разлики няма. Но липсата на еврошланг в общия случай говори за орязване до крайност. В общия случай това значи доста по малък телоподаващ механизъм, често пластмасов (пластмасовостта сама по себе си не е проблем, проблема е че хем е малка и кекава, хем пластмасова), често евтин шланг, и много често силова част, да речем, работеща на ръба във високите режими.

И да знам, че хубавото и евтиното са на различни щандове, но все пак да обопщим
          Обобщено, ако добавиш още 200-300лв към бюджета ще имаш значително по-голям избор, и това после ще ти се изплати. (не е задължително в пари).
          Последно редактирано от sparkybg; 04-05-17, 10:20.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Повече от 600 няма да отделя, не и на този етап. Знам че за още пари ще си взема по-добра машина.

Все повече започвам да се колебая дали да е комбинирано илу само телоподаващо...

Изпратено от моят SM-N910C с помощта на Tapatalk

Коментар

Повече от 600 няма да отделя, не и на този етап. Знам че за още пари ще си взема по-добра машина.

Все повече започвам да се колебая дали да е комбинирано илу само телоподаващо...

Изпратено от моят SM-N910C с помощта на Tapatalk
              Аз съм доволен точно от комбинираното и заради наличието на електрожена, който също позволява работа в обикновен гараж на жилищна кооперация. Пернишката саксия гаси тока още при почукването с електрода.
              Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
              Из "Златния телец"

Коментар

Пернишката саксия освен друго яде и контакти и щепсели за закуска, обед и вечеря.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                  Аз съм доволен точно от комбинираното и заради наличието на електрожена, който също позволява работа в обикновен гараж на жилищна кооперация. Пернишката саксия гаси тока още при почукването с електрода.
                  Ти си реално единствения който дава лична информация. Чакам по-късно малко инфо от Данчо (дел) и ще видим. Получих и много полезана информация от колегата Драгозов. Така се получи, че в една седмица кра-кра то се нагълта със стружки и умря, а старата телчарка предаде. Реално ползвам уреда не по-често от 2 пъти в седмицата за по 30 мин макс. Но все пак искам да направя разумно изхарчване на пари доколкото е възможно.

Поздрави !
                  п.п. говорих с разно хасковски продавачи с по 2 години гаранция и сервиз след гаранцията уж. Всеки от тях беше категоричен да не си купувам комбинирано, а единия ми препоръча дори да си взема с вграден шланг за 400гущера 200А, че било с много хубави транзистори вътре. Колкото повече се интересувам, толкова повече се обърквам. Нямам реално никаква представа какво да взема. Комбинирано, само телоподаващо или ....

Коментар

Българско комбинирано си търси,ако нямаш електрожен.Ако имаш,не е нужно.
                    Предимството на комбо машината е че, като
                    свърши газта ,продължаваш да работиш с електроди,ако нямаш,първата железария и пак си ти.Недостатък е като се повреди машината,губиш и двете.

Можеш ли да заделиш 850 лв.
                    Последно редактирано от Roninn; 04-05-17, 17:49.
                    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                    Анатолий Пейчинов o8875о9815
                    https://dvrbg.com/

Коментар

имам комбинирано на Дел 160 А. Изкърпих на един форд транзит рамата къде на тел къде на електрод за сега пее безгрижно.Ново мисля беше 640 лв.

Коментар

...а единия ми препоръча дори да си взема с вграден шланг за 400гущера 200А, че било с много хубави транзистори вътре.
                        Мда другите са руски транзистори. Баси смешника!

Една машина не е само сбора от частите си. Често други неща имат дори по-голямо значение от това дали транзисторите са Тошиба или Хитачи. Затова и не веднъж съм споменавал - хасковска машина през 2 седмици е в сервиза, същата (даже и като сбор части) от Данчо не си и помисля за сервиз въобще.

Пак - казват ти че комбинираното не става, защото това, което те продават не става. А не става, защото купуват с вагони най-евтиното от няколко доставчика, и което мине-мине. Надценката е достатъчна за да покрие и калпавите партиди/модели. Разчита се и на това че масово ги купуват хора, дето ги използват по 2 пъти в годината. Попадал съм на машини дето и в завода за проба не са пускани.

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение

Можеш ли да заделиш 850 лв.
                          За сега определно не... Какво имаш предвид. Мисля че се спрях на комбомашината от аргомаркет-а. А и освен всичко има 4 години гаранция, което не е без значение.

Коментар

За сега определно не... Какво имаш предвид. Мисля че се спрях на комбомашината от аргомаркет-а. А и освен всичко има 4 години гаранция, което не е без значение.
                            А, да си дойдем на думата, 4г. са си 4г.
                            "Няма как да обясниш нещо на човек, с когото ви делят два вагона книги!" Тодор Колев

Коментар

Първоначално публикуван от dido uzunov Преглед на мнение
                              А, да си дойдем на думата, 4г. са си 4г.
                              Именно, а и говорих с колегата Драгозов по телефона и определено е чове който застава зад това което продава.

Коментар

И аз ползвам инверторен китаец,но само телоподавощо. Добре работи,особенно като се има в предвид че струваше 360 лв. Както писа Спарки, шланга е гола вода и е около 2 м само ,телоподаващия механизъм е пластмасов,вече преживя един ремонт (благодара на Асен за което).Иначе заварява перфектно до 10 мм черно.
                                Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X