Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кое телоподаващо ще ми е достатъчно?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Кое телоподаващо ще ми е достатъчно?

Първоначално публикуван от Rachido4x4 Преглед на мнение
    Предишното ЦО си го бях направил така ... и вида на черния гумен маркуч много ме издразни .
    Това продължи само два дни де .
    От как една бутилка газ си замина в атмосферата няма сила в този свят която да ме накара пак да сложа ПВЦ маркуч . Някоя пръска го беше пробила отворчето беше по малко от карфица .
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
      От как една бутилка газ си замина в атмосферата няма сила в този свят която да ме накара пак да сложа ПВЦ маркуч . Някоя пръска го беше пробила отворчето беше по малко от карфица .
      Тук е бил виновен мързелът..

П.П. Мен пък никакви доводи вече не могат да ме накарат да оставя отворен кран на бутилка с газ след свършване на заваряването.
      Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
      Из "Златния телец"

Коментар

То не е проблема в това, че бутилката е изтекла...
        Проблема е че винаги се случва в момента в който най-много ти трябва.
        .....А денят е петък привечер или е събота и няма къде да заредиш.....
        АИГ-Заваряване ООД
        Заваръчни апарати "DEL"
        http://www.aigwelding.com
        0889 522 036

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение

П.П. Мен пък никакви доводи вече не могат да ме накарат да оставя отворен кран на бутилка с газ след свършване на заваряването.
          А до сега кое те карало да го правиш?
          Ако всичко е направено както трябва няма причини газа да изтече от бутилката. Всички скоби и връзки по маркуча трябва да са стегнати добре и газ след редуцир вентила няма как да изтече дори и да бъде забравен отворен след работа.Налягането след редуцира е под атмосфера.Така че, използването и на бързи връзки е напълно безопасно.
          От съображение за сигурност, аз съблюдавам и още едно златно правило -винаги развивам крана на бутилката до упор!
          ПВЦ маркуч е подходящ при ВИГ апарати-там пръски няма.При използването на гумен маркуч обаче е задължително да се постави филтър преди входа на апарата.
          https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
          https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
            ... При използването на гумен маркуч обаче е задължително да се постави филтър преди входа на апарата.
            А това защо? Или важи само за ВИГ апарати? От 95-та година досега винаги съм ползвал гумени маркучи и никога не съм поставял филтър преди газовия клапан. Пу-пу-пу, да не ми е уроки! Сигурно съм голям късметлия, но не съм брал ядове и с най-измислените телоподаващи !
            Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
            Из "Златния телец"

Коментар

А това защо? Или важи само за ВИГ апарати? От 95-та година досега винаги съм ползвал гумени маркучи и никога не съм поставял филтър преди газовия клапан. Пу-пу-пу, да не ми е уроки! Сигурно съм голям късметлия, но не съм брал ядове и с най-измислените телоподаващи !
              Не,не важи само за ВИГ апарти.Всички телоподаващите на Вики Б пък и други апарати се продават с филтър към маркуча ,независимо че маркучите не са гумени.Рядко се случва ,но има бутилки с мръсна газ или нечистотии в бутилката ,които могат да запушат магнитния клапан.Освен това по време на движението си в гумен маркуч газта един вид го разгражда и отделя миниатюрни частици ,затова се препоръчва или маркуча да е найлонов (силиконов) или точно преди клапана да има филтър.
              За разлика от теб аз съм брал ядове със запушени клапани, затова предпочитам наличие на филтър към апарата.

Коментар

И аз съм за филтъра.Преди години няколко бутилки заминаха скоропостижно докато установим проблема.Заседнало парченце на вентила и пропуска съвсем слабо,но пък постоянно.Проверихме всички свръзки и нищо.Докато не ми хрумна да натопя дюзата в чаша вода и започнаха да излизат мехурчета.И до ден днешен периодично ги проверявам така.

Коментар

Поблема се установява много лесно.Ако след приключване на заварката газта не спре след няколко секунди ,а продължава да изтича през дюзата, това е сигурен знак че вентила не затваря.

Коментар

....За разлика от теб аз съм брал ядове със запушени клапани, затова предпочитам наличие на филтър към апарата.
                    И аз съм брал ядове . Включително и с клапани на АГУ на няколко автомобила , хем там пък тЪрбите са медни , че и филтър имат преди електромагнитния клапан
                    ... та поради горната причина при мен филтри се слагат на всяка заваръчна машина ( ако няма ), веднага след закупуването и . Независимо от вида на подкачения маркуч .
                    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Машините на АИГ си имат филтър на щуцера.

Коментар

+1

Коментар

Поблема се установява много лесно.Ако след приключване на заварката газта не спре след няколко секунди ,а продължава да изтича през дюзата, това е сигурен знак че вентила не затваря.
                          Не винаги се чува,обаче.

Коментар

Вие в Сахара ли работите ?
                            Почиствайте си работните места !
                            Поне по една метла на седмица ....

Коментар

Първоначално публикуван от Rachido4x4 Преглед на мнение
                              Вие в Сахара ли работите ?
                              Почиствайте си работните места !
                              Поне по една метла на седмица ....
                              Тва па кво общо има с движението на газта по телоподавката

Коментар

Проверката е много лесна. Когато затвориш бутилката, високото налягане остава. Ако има проблем с течове, то налягането спада сравнително бързо (зависи от теча)
                                АИГ-Заваряване ООД
                                Заваръчни апарати "DEL"
                                http://www.aigwelding.com
                                0889 522 036

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X