Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кое телоподаващо ще ми е достатъчно?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Кое телоподаващо ще ми е достатъчно?

На всички които си мислят,че могат да различът по звук бих организирал ”ушна ставка”.Обаче щракането на контактора и специфичният шум на трафа ще опорочат мероприятието.
    "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
    Mark Twain
    СтоЕнчA

Коментар

Първоначално публикуван от Shtaiga Преглед на мнение
      На всички които си мислят,че могат да различът по звук бих организирал ”ушна ставка”.Обаче щракането на контактора и специфичният шум на трафа ще опорочат мероприятието.
      Навит.

Коментар

Първоначално публикуван от Shtaiga Преглед на мнение
        Също,съм навит.Отсега на каса бира,че ще загубиш
        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
        Анатолий Пейчинов o8875о9815
        https://dvrbg.com/

Коментар

И от мен кег Каменица,но ще загубиш.Къде ще е теста!?
          Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Не ставаааа.На инвертора,като се абстрахираме от звука на самото заваряване,се чува само газовия клапан.При трансформаторните самият траф жужи на зъл стършел,контактора трака та се чува от поне 10м,а ако има хлабави връзки(а то има,гаранция) ламарините дрънчат юнашки.
            Та ако ще си купувам телоподавка ще е минимум ДЕЛ,ако има бюджет-Линкълн,ЕСАБ,Фрониус е според кинтите.Ако трябва да купувам за някой работник и няма изискване за мобилност само траф и нищо друго.
            Пп: Бе нещо ми липсва уелдъра.....
            Последно редактирано от Shtaiga; 21-04-17, 23:37. Причина: Неграмотен съм
            "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
            Mark Twain
            СтоЕнчA

Коментар

Ако се гони производителност, и се заварява в почти един режим-няма по-евтино и работещо решение от трансформаторната машина. Стига да си е качествена де.
              При мен постоянно сменят машините, всичките са грохнали от бачкане, и все някоя сдава багажа, та се налага да си ги менкаме... Сега съм с едно Редко 500 ампера, дърт трансформатор. Имам забележки към него, но имайки предвид що тел е минала между ролките му-машината е супер, ама супер читава.
              Нещо което не мога да кажа за също 500 амперовата машина, пак на Редко, но инвертор. Имаме поне 10-12 такива машини, и тези дни им сменят платките вътре. Гаранционно...

Отделно от това-инжинерния екип май е успял да убеди шефа, че трябва да инвестира в нова техника, та започват проби. Вчера идваха представители от Кемпи, с две машини, едната била най-новото, максимално високия клас... Иска се да заваряваме без пръски, че за чистенето им се губи много време, та пробвахме пулс. Ми-отврат за работа. Вярно, че не сме свикнали, но и когато свикнем-пак ще е гадно, това няма управляване на дъгата и ваната, баси...
              В понеделник ще идват от Фрониус, и те да си представят техниката, може да има и от други марки по-натам...
              Ма ако ни наложат да работим с пулс-голям зор. Всички ревем, и си искаме нормалната работа в нормален режим.

Абе викам аз на единия началник да ми дадат газова смес от аргон и 4% кислород, да вкарам машината в струен режим, та да видим дали ще има пръски, ама не ме чуват. Каквото и предложение за подобряване на работата да съм им дал-все не ме приемат сериозно. А аз не говоря празни приказки, ама са свикнали във фирата да работят главно "материали"...
              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Кольо при нас работим със смес Феролайн С 18 на Месер и при правилно настроена машина пръски по изделието няма . Аргон с до 4 % кислород го дават за неръждавейката .
                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Аргон с 4% кислород става и за черно.
                  ОБАЧЕ!!!!
                  Ако се ползва за повече от един слой и ламарината не е произведена в немски стоманодобивен завод - дава пукнатини.
                  Начина на дезоксидация на стоманата е много важен. (при производството и имам в предвид)
                  АИГ-Заваряване ООД
                  Заваръчни апарати "DEL"
                  http://www.aigwelding.com
                  0889 522 036

Коментар

Първоначално публикуван от aig Преглед на мнение
                    ламарината не е произведена в немски стоманодобивен завод
                    Къде я тази ламарина в България ? В последните няколко години работя основно с внос от Словакия и нямам никакви оплаквания . На нашите на лазера им карат и аз покрай тях се снабдявам с каквото ми потрябва . Ламарината предполагам е от завода в Кошице а той едвам насмогва с метали за Шкода и Деу .
                    Последно редактирано от sek.1; 22-04-17, 09:17.
                    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Дако внася такава. Официално не я дистрибутира, но...

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                        Кольо при нас работим със смес Феролайн С 18 на Месер и при правилно настроена машина пръски по изделието няма.
                        Ще ми се да видя как няма пръски при 180А примерно. Да, МНОГО по-малко са от при CO2, но досадата по чистенето си остава.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                          Какъв е инвертора и с какво е "по-капризен"?
                          Аз не се оплаквам от инвертора.Избрал съм мисля най-доброто от български производител.
                          По капризен е при настройките на ампеража и телоподаването.По често трябва да се въртят копчетата.
                          Сравнявам трифазен трансформатор GMK и инвертор ДЕЛ.И при двете машини пръски почти липсват.
                          При по обемни неща по често се работи с GMK-то защото с дългия шланг при него не засича.Вероятно по мощен механизъм.
                          ДЕЛ-а е малко по тих.
                          ........................
                          Иван Маринов
                          CRF 250 X
                          Не шансът определя съдбата на човека,а изборът!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                            Ще ми се да видя как няма пръски при 180А примерно. Да, МНОГО по-малко са от при CO2, но досадата по чистенето си остава.
                            Ние работим с токове над 250 Ампера. Гони се произодителност, та задаваме сериозни режими, и се работи с по-бързо движение на ръката.
                            И си пръска та се кине. Понякога пръскам със спрей против пръски, и проблема се решава, но мирише гадно, а и не е много добре да вдишвам продуктите от изгарянето ма спрея. А доста често лицето ми е на по-малко от педя от дъгата...
                            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                              Понякога пръскам със спрей против пръски, и проблема се решава, ......
                              За кой спрей иде реч? Разтвора, който се пръска с пулвелизатор или спрея в метален флакон под наляагне?
                              АИГ-Заваряване ООД
                              Заваръчни апарати "DEL"
                              http://www.aigwelding.com
                              0889 522 036

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                                ...
                                И си пръска та се кине...
                                Няма късо съединение,без пръски.Заваряването е точно това-късо съединение.Конкретно с подаването на телта,контролираш пльокването и в заваръчния шев.От там и специфичното пращене при заварка.Поредица от къси съединения,които се контролират от обмазка,защитен газ и тоя дето държи ръкохватката...
                                С коргон/или старгон/ и Дел образувам пръски единствено гравитачно и то с 4 м шланг при вертикал.Демек,капе на земята.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X