Объркал си се здраво по принцип. Ако се замислиш малко по-задълбочено, ще разбереш, че тук от време на време( защото им е писнало да повтарят едно и също на "прости потребители") пишат хора, които са купили машини за работа а не за да си ги имат. Аз съм от тия дето си купуват, за да си имат
. Когато взех моето китайче от Вито (вече ги няма на пазара) водеща беше цената. Същата машина при АИГ беше с 200 лева отгоре. Казах си като тебе - аз пък няма да храня тия форумни изедници

Какво се случи - идва машината, аз радостен вадя от кашона, монтирам шлангове, бутилки, манометри. Включвам в контакта и... ядец - никакъв звук. Даже не светнаха ламБичките по нея
. Звъня аз по телефона - така и така. Оттатък пауза. След малко - утре ще пратим да я вземат обратно. Идва на другия ден човек и взема машината. След два дни пристига същия човек и ми носи уж нова машина пак в кашон, пак в найлон и т.н. Вадя пред него, монтирам пак всичко, включваме - работи и даже заварява, но успяхме да пробваме само МИГ заваряването защото нямах електроди. Човека си замина, аз доволен събрах сергията.Реших да огледам машината по-подробно Бъркам аз навсякъде с фенерче в ръка и ми се вижда подозрително прашасала машинката. Накрая видях и люспите, които падат от заваръчния тел, когато минава през ролките и разбрах, че сами пратили работила повечко време машина. След няколко дни взех електроди и пробвах електрожена - дръжки! С 3.2 ралтата не върви като хората, с 4мм едвам мъца а това е заявения в описа таван на дебелината. Накрая се разбра, че не е желателно да работи с повече от 2.5мм. И цялата тая галимация идва с гордите надписи 200А Професионал. Да не говорим, че функциите против залепване на електрода и т.н. изобщо не работеха в действителност. Добре, че ръкохватката е с щипка а не на винт

След смяната на машината, така и не успях да се свържа повече с "търговеца". Все едно звънях в празна къща. Ай остани със здраве! И акъла и парите са си твои.

Коментар