Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тема за моите заварки (съвети, критика и тн)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Тема за моите заварки (съвети, критика и тн)

Аз бих си направил прорези в тръбите, както на първите ти снимки. Така ще можеш да тренираш и започване, и свършване на шева без да издухваш краищата на детайлите. И все пак това е МЛМ по въпроса!
    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
    Из "Златния телец"

Коментар

Не са тръби а П-профили, но това не е важно. В интерес на истината заварката става доста добре когато има разстояние точно колкото тънкия диск от флекса. Та може да изхабя няколко диска. Ако утре не бях на работа щях да си имам интересна занимавка
      I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Пробвай не с наваряване , а със заваряване на детайли,наклона ще го усетиш като ъгъл в който ти гони шлаката от ваната и се получава равномерен шеф,не бързай,това обаче е лесно на дебел материал,прегрееш ли вдигни леко и продължи.Научи се да заваряваш дебелостенни елементи с тънките е трудно ,аз съм тръбар и съдове за високо налягане/работех по заводски ремонти преди години /изхабил доста капки за очи и много електроди ,това от учебниците е добре ,но на практика нещата са малко по-други ,особено при заварка на тънко и дебело .Пробите за тест на тръба 3мм. се дават с дистанция между тръбите около 2мм ,заварката трябва да е с провар и отвътре трябва да стане визуално почти като отвън и шлаката поне отвън пада като пуснеш детайла на земята.Това е грубия тест ,ти се научи да правиш равномерни шевове на ширина и разливане и се старай поне на дебел материал да не допускаш шупли ,това е язва в плътността и не е допустима ,въпреки че не тече.Най вече свикни с равномерни шевове ,постигнеш ли ги шлаката ще се надига да пада сама ,когато изстине!Тренирай хоризонтали и ако ги овладееш те чакат вертикали и таван,там нещата са особени в началото.Не е лесно и не става за седмица с нито един заваръчен апарат или метод,може би само пецкане с телоподаващо ,но само пецкане не и заварка.Успех!
        Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

На мен ми се струва,че попрескачаш учебника....Като начало започни от "заваръчен шеФ"....И не сменяй електродите,тия са баш за асмалък....

Коментар

На кутията си пише 50-70 А , тези електроди са тънки за учене (ваната е много малка и не може да усетиш какво става), Вземи 2,5мм и пробвай на винкели 3-4мм дебелина с различен ток, ако има пръски около ваната тока е голям, в началото не прави шевове по дълги от 2-3 см, понеже материала се загрява и всичко се променя .
            0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Аз имам оригиналния учебник. В понеделник мога да го донеса към София, драсни ЛС.
              Кольо Динев

Коментар

И днес си поиграх малко. Електроди 2 и 2.5мм - ток 70-90А
                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:uploadfromtaptalk1442675701716.jpg
Прегледи:1
Размер:48.3 КБ
ID:5681659Натиснете снимката за да я уголемите

Име:uploadfromtaptalk1442675708746.jpg
Размер:52.5 КБ
ID:5681660Натиснете снимката за да я уголемите

Име:uploadfromtaptalk1442675708746.jpg
Размер:52.5 КБ
ID:5681660Натиснете снимката за да я уголемите

Име:uploadfromtaptalk1442675719564.jpg
Размер:88.6 КБ
ID:5681661Натиснете снимката за да я уголемите

Име:uploadfromtaptalk1442675728081.jpg
Размер:91.0 КБ
ID:5681662Натиснете снимката за да я уголемите

Име:uploadfromtaptalk1442675742875.jpg
Размер:101.8 КБ
ID:5681663Натиснете снимката за да я уголемите

Име:uploadfromtaptalk1442675753195.jpg
Размер:93.9 КБ
ID:5681664Натиснете снимката за да я уголемите

Име:uploadfromtaptalk1442675762852.jpg
Размер:67.0 КБ
ID:5681665Натиснете снимката за да я уголемите

Име:uploadfromtaptalk1442675770807.jpg
Размер:88.5 КБ
ID:5681666 на едната снимка се вижда и как се е отделила шлаката след като я побутнах лекичко.

Коментар

Мисля ,можеш да вдигнеш тока още малко,снимай от другата страна
                  Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                  Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                  Анатолий Пейчинов o8875о9815
                  https://dvrbg.com/

Коментар

Няма как да снимам, че вече не съм в работилницата. От другата страна на места провара е пълен, на места обаче не е..

Коментар

Вземи флекса и тръкни шева. Така ще видиш какво си сътворил .
                      Виден столичен ихтиолог

Коментар

Почваш да задобряваш!
                        Малко теглиш ръкохватката и затова шева е с променлива ширина.След като разпалиш електрода,просто го остави да гори под тежеста на ръкохватката,като само придържаш и поддържаш ъгъла.Леко увеличи тока,докато получиш почти равен с детайла шев,ако почне да пропада-намали.
                        Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Благодаря за съветите и насоките. Бат'Марто не шлайфам шева за да видите как се е получил, как се е разлял, че като го тръкна с флекса и си става равно парче желязо. Иначе като го зашлайфам няма язви. С практиката ще хвана и необходимия ток за да стане хубав провар. Взех си и едни ръкавици уж за заварчици. Сега мога спокойно да си придържам електрода.
                          Усещам се, че не водя равномерно електрода. Усетих и при по -дълъг шев как материала се нагрява и деформира съответно ми се свива прореза който си правя с флекса.
                          Как е по-правилно ако правя примерно 40см шев. Да го точковам през 5-10см и да ги заварявам през един че да се нагрява равномерно и да не прегрявам материала?

Коментар

Първоначално публикуван от mmtrance Преглед на мнение
                            Благодаря за съветите и насоките. Бат'Марто не шлайфам шева за да видите как се е получил, как се е разлял, че като го тръкна с флекса и си става равно парче желязо. Иначе като го зашлайфам няма язви. С практиката ще хвана и необходимия ток за да стане хубав провар. Взех си и едни ръкавици уж за заварчици. Сега мога спокойно да си придържам електрода.
                            Усещам се, че не водя равномерно електрода. Усетих и при по -дълъг шев как материала се нагрява и деформира съответно ми се свива прореза който си правя с флекса.
                            Как е по-правилно ако правя примерно 40см шев. Да го точковам през 5-10см и да ги заварявам през един че да се нагрява равномерно и да не прегрявам материала?
                            Да де,важното е да видиш дали си заварил или ,,наплюл'' Нищо не пречи след като снимаш да шлайфаш, да видиш сам какво си направил. Успех.
                            Виден столичен ихтиолог

Коментар

След като снимам понякога шлайфам точно с тази цел. Е не е като да не е имало дупчици и понякога още има. Но аз съм упорит. Сега си спомням първия път когато хванах да заварявам. Почвам едни ръждиви железа, шия шия, "шева" изглеждаже идеално... докато не чукнах и не падна шлаката и от долу се показа грозната действителност.
                              Но с времето и практикиването ще се науча.
                              Очаквам още и съвети и критики. И отговор за дългите шевове, а и по принцип как се избягват деформациите или поне как се свеждат до минимум.

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                                Вземи флекса и тръкни шева. Така ще видиш какво си сътворил .
                                Викаш,като изгладиш хипотенузата ще оправиш катетите...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X