Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тема за моите заварки (съвети, критика и тн)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Тема за моите заварки (съвети, критика и тн)

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Какво е преназначението на двойните стени? Индикация за авария ако тече през тънката тръба?
    Аз го наричам ''обогрев'' ,а иначе по външния кожух се подава топла вода с определена температура. Вътре в самата тръба се движи шоколад или пълнеж ,който за да не замръзне или кристализира ,е необходимо да се подгрява. Също така всички вътрешни заварки ,с цел хигиена и гладкост ,се правят със ''загазяване'' .

Коментар

Първоначално публикуван от DAROGA Преглед на мнение
      Аз го наричам ''обогрев'' ,а иначе по външния кожух се подава топла вода с определена температура. Вътре в самата тръба се движи шоколад или пълнеж ,който за да не замръзне или кристализира ,е необходимо да се подгрява. Също така всички вътрешни заварки ,с цел хигиена и гладкост ,се правят със ''загазяване'' .
      Аз само не мога да разбера каква е идеята на това да ни убедиш че тия заварки и тая работа не ти е професия ,а я практикуваш между - шлосерство , В и К , монтажни задачи?!
      https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
      https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
        Аз само не мога да разбера каква е идеята на това да ни убедиш че тия заварки и тая работа не ти е професия ,а я практикуваш между - шлосерство , В и К , монтажни задачи?!
        Аз не разбирам къде виждаш от моя страна цел да убеждавам някой с нещо ?! Просто , когато извършваш някаква дейност процентно в пъти по-малко от останали неща ,това не е основното ти занимание . Моля да ме извиниш ,че качих снимки без твоето позволение .Няма да се повтори .
        Последно редактирано от DAROGA; 25-03-16, 06:53. Причина: правопис

Коментар

Ти аргончика не го слушай, пущай си снимките на воля. На мен пък ми е любопитно, тези дето "уж" им и е работа, знания показват... Абе един път не показаха нещо...

Коментар

Гледам снимките и мога да кажа, че това е добре свършена професионална работа. Стиковане, заварка и прочее. Фланците, така ориентирани /завъртяни/ съм виждал само на няколко места.....На майстора и на монтажника ЕВАЛА. Ако ви се занимава с тая професия и имате интерес мога да ви предложа добра работа при мен.

ПП.....какъв газ е ползвано за обратна защита?

Коментар

Добро изпълнение!
              Отопляемите тръбопроводи са най-трудоемките и скъпи. Като добавиш и изолация с обшивка се получава, че реално за 6 м тръба си вложил материали и труд като за 18 и повече метра. После клиентите се цупят на цената....

Приложение намират при транспортирането на продукти, които трябва да се поддържат при определена температура. Това най-често са високо вискозни продукти като шоколад, глюкоза, мазнина, различни кремове, пчелен мед и др. При евентуално охлаждане продукта прави тапа в тръбопровода с произтичащите последствия от това. За такива продукти, дори помпите които ги транспортират са с обогрев.

На същият принцип се изграждат и топлообменниците "тръба в тръба"

П.П. Понеже колега gogo77 повдигна въпроса за фланците та се загледах - теоритично са неправилно разположени. Правилото е да няма отвори с основните равнини. Т.е. за конкретния случай фланците трябва да са завъртяни на 22,5 градуса (8 отвора).

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:big_toploobmenik_21.jpg
Прегледи:1
Размер:107.8 КБ
ID:5707763
              Последно редактирано от stojan_defender-a; 25-03-16, 08:45.
              о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Изометрията може да е към някой съд, на който са заварени така прилежащите фланци....или е за кран /помпа, клапа, компенсатор/ с опеделена посока на обслужващата "врътка" . Иначе така ориентирани създават леко неудобство при стиковане на коляно от другата страна на тръбата /за инак изградените ми навици/.
                Газта ми е по-интересна, щото гледам се заварява 304L към 316L
                Последно редактирано от gogo77; 25-03-16, 09:28.

Коментар

Затова и написах теоритично - не се знае ориентацията и мястото на монтаж.
                  Написах и как е правилно да се разполагат по принцип.. Така са разположени и на всички възли, които можеш да присъедини - помпи, кранове, разходомери и т.н. (https://www.google.bg/url?sa=i&rct=j...58986256365886)
                  о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от DAROGA Преглед на мнение
                    Аз не разбирам къде виждаш от моя страна цел да убеждавам някой с нещо ?! Просто , когато извършваш някаква дейност процентно в пъти по-малко от останали неща ,това не е основното ти занимание .
                    Не разбирам кое те кара да приемаш коментара ми като критика ?!При така добре изглеждащи заварки и при така добре свършена работа това не може да бъде нищо друго освен професионално изпълнение. Няма или поне аз не съм виждал водопроводчик да заварява така !А именно това обясни в предните си постове ,или ако нещо не съм разбрал , моля да бъда извинен, за което!Ако шлосерството , В и К и монтажните задачи са ти основни дейности а заваряването е второстепенно , то аз си мисля че си си объркал професията- дано пак да не ме разбереш погрешно !
                    Последно редактирано от welderargon; 26-03-16, 02:30.

Коментар

Първоначално публикуван от dido7 Преглед на мнение
                      На мен пък ми е любопитно, тези дето "уж" им и е работа, знания показват... Абе един път не показаха нещо...
                      Не си ти човека на когото трябва да показвам и да доказвам нещо!На когото и където е трябвало аз съм се доказал !Така че пий си ракията ,наслаждавай се на перфектните снимки и на професионалната работа на колегата! НО не се занимавай с неща който не са ти работа ! Щото сте доста такива тука !

Коментар

Все повече простотия пишеш...

Коментар

Да-а, както винаги, след втората страница в темата започна якото мерене на патици !
                          Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                          Из "Златния телец"

Коментар

Много е досадно четенето на ЕГО-простотии. Опитвайте се да се въздържате, поне малко от малко.
                            Поствайте си снимки и си ги коментирайте. А кой бил профи и кой не бил... Аз съм най-професионалния професионалист!!!
                            Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
                            Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

На същият принцип се изграждат и топлообменниците "тръба в тръба"

П.П. Понеже колега gogo77 повдигна въпроса за фланците та се загледах - теоритично са неправилно разположени. Правилото е да няма отвори с основните равнини. Т.е. за конкретния случай фланците трябва да са завъртяни на 22,5 градуса (8 отвора).

Име:big_toploobmenik_21.jpg
Размер:107.8 КБ
ID:5707763[/QUOTE]
                              Разположението на фланците е спрямо конкретния случай ,възможност за монтаж или модел на кран .

Име:20160325_105012.jpg
Размер:138.4 КБ
ID:5707890

На този конкретно се ползват 6 от 8-те отвора ,а оста на клапата е в съосие с 2 от тях .Вариации и начини на монтаж много .
                              ПП. Последен пост в темата .
                              Последно редактирано от DAROGA; 26-03-16, 13:23. Причина: допълнение

Коментар

Еееее, никой не казва, че е грешно. Виждал съм и само отбелязах. Споделяй си уменията, аз лично съм радостен да гледам такива работи.
                                На "оня форумен специалист" отдавна не му обръщам внимание.....той просто се появява в темите неглиже....не му се връзвай и ти. Модераторите го ценят, щото е Гугъл играч.....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X