Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тема за моите заварки (съвети, критика и тн)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Тема за моите заварки (съвети, критика и тн)

Привет на всички,Първо се надявам колегата да не се разсърди че му ползвам темата да покажа малко от моите заварки.Бих се радвал да чуя мнението ви, а също така градивна критика и съвети. Заварявано е с електроди 3,2 мм, на 110-115 А ток, заваръчната машина е ДЕЛ 160 А. Една грешка си я виждам още от първата снимка- на ъгловия шев преди да вляза в ритъм така да се каже има едно незаварено петно.http://urukhai2.snimka.bg/hobby/mora-2.427199.36171409

Коментар

И при двамата нещата са още зле. Пробвайте това което съм написал в първият ми пост. Заваряването в долно положение е най-трудно и крие най-много рискове за качествена заварка. Трябва да се научите да различавате кое е метала и кое е шлаката по време на заваряването. Добре е и някой да ви покаже нагледно. Няма нищо сложно, просто трябва трениране на ръката и няколко техники. След това идват подробностите.....вид на електрода, ток, позиция, ъгли, машина и т.н.
      Как е по-правилно ако правя примерно 40см шев.
      Стиковаш с тирета, а не с точки...

Коментар

Търси този визуален ефект и всичко ще е наред...
        мисля, да зема а се замисля...

Коментар

Това не е ли заварявано с ВИГ метод?
          Панайот Бърдарски
          0887 60 77 22

Коментар

Първоначално публикуван от evos Преглед на мнение
            Търси този визуален ефект и всичко ще е наред...
            Чакаме клипче как го правиш с електрожен.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от pansim Преглед на мнение
              Или e ВИГ, или "pulsed MIG".

Всъщност, като съм си играл да заварявам с обикновени електроди във ВИГ режим и пусна пулсациите на тока, има някаква далечна прилика с това. Ама доста далечна.

ПП: Сега като се загледах май си е "Pulsed MIG" отвсякъде, или някой е заварявал на точки. Гледам има по янкоя и друга пръсчица тук-там, леко опушване тук-там, пък и ВИГ заварка изглежда "по-мазно" от това.
              Много приличащо на това (ако не същото) мога да докарам и с обикновеното ми телоподаващо.
              Последно редактирано от sparkybg; 22-10-15, 12:26.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Доколкото виждам в темата се пита за заваряване с обмазан електрод. Аз поне не мога да го постигна това от снимката ...не и с ММА метод
                Панайот Бърдарски
                0887 60 77 22

Коментар

Тел 1 или 1.2 цо2
                  Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                  Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                  Анатолий Пейчинов o8875о9815
                  https://dvrbg.com/

Коментар

Предимно с 1-ца заварявам. И със смес 82/18 аргон/CO2. И с чист CO2 - се получава, просто на големи амперажи има повече пръски и шлака.

Коментар

Първоначално публикуван от pansim Преглед на мнение
                      Аз ,също мисля ,че е ВИГ ,ако метода е МИГ ,ще се радвам да науча как е постигнат.Не мисля ,че става дума за ММА.
                      Последно редактирано от Geni E; 23-10-15, 02:22.

Коментар

Между наслояването има люспички характерни за миг,началото на шева също е характерен
                        Може би роботизиран миг,но не е виг
                        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                        Анатолий Пейчинов o8875о9815
                        https://dvrbg.com/

Коментар

МИГ e, но не роботизаран и не е мое произведение, аз ако можех да правя такива неща ехеее...
                          мисля, да зема а се замисля...

Коментар

Първоначално публикуван от evos Преглед на мнение
                            МИГ e, но не роботизаран и не е мое произведение, аз ако можех да правя такива неща ехеее...
                            Това специално не е толкова трудно, ако по принцип се справяш правейки прави и равни шевове. Някои машини си имат и такава функция, но и без нея може. Това просто е заваряване на "точки" една до друга, без да чакаш ваната на предходната да изстине.

Коментар

И ако караш така от различни краища на детайла с по 4-5 точки намаляваш доста вероятността да изметне нещо от прекомерно нагряване в едно място. Това важи повече за по-тънки детайли, но като гледам и при по-дебели се практикува.
                              Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                              Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                                Предимно с 1-ца заварявам. И със смес 82/18 аргон/CO2. И с чист CO2 - се получава, просто на големи амперажи има повече пръски и шлака.
                                Извинявам се за вмъкнването на въпроса ми, но нали все пак е образователна темата
                                От какво се получава шлака при МИГ, приемайки, че не е flux core(не знам как е на български)?
                                Забелязах, че понякога има бледожълтозелени петънца между люспите, но така и не разбрах от какво са...
                                Subaru Impreza 2.0 '98
                                Honda Africa Twin RD07 '95
                                Honda Africa Twin RD07А '96

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X