Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тема за моите заварки (съвети, критика и тн)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Тема за моите заварки (съвети, критика и тн)

От окиси и замърсявания на базовия материал и тела, остатъци от медното покритие, от въглерода в CO2-то, от окисляване от кислорода в CO2-то...

Шлаката няма нищо общо с тая при РЕДЗ. Не пречи, лека е и лесно се топи, лесно плува над ваната.

Много гадна шлака се получава при заваряване на неръждавейка с CO2. Много е твърда, остра, и при изстиване хвърчи на малки кристалчета.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
      ...Може би роботизиран миг....
      Цъ !

Ето как изглежда роботизиран МИГ в промишлени условия :

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:23102015320.jpg
Прегледи:1
Размер:103.5 КБ
ID:5687932

Никаква романтика , никакъв визуален ефект от техникума по художествени занаяти . А от технологична и якостна гледна точка не се и търси последното де . Пълна проза .

ПС. Впрочем , темата не беше лиз а ММА ?
      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от evos Преглед на мнение
        МИГ e, но не роботизаран и не е мое произведение, аз ако можех да правя такива неща ехеее...
        Аз пък се съмнявам в якостните характеристики на тоя шев ,този детайл какъв е.Според мен напрежението е ниско.Това става с тел единица и газ цо2, на ръка незнам на страни дали ще е равно еднакъв.Имам някъде планки за колони които правих с 400Амперов фрониус които изглеждат по същия начин.
        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
        Анатолий Пейчинов o8875о9815
        https://dvrbg.com/

Коментар

Като ми преподаваше теорията на заваряването, Петър Йотов каза едно правило:
          "Веднъж запалиш ли дъгата, тя се гаси само в два случая-ако си свършил със шева, или е свършил електрода."

Това на снимката изглежда готино, но в никакъв случай не е по-добро от един равномерен шев, изпълнен според предписанията на заваръчната процедура. Стига този който е писал процедурата да не е чист теоретик, че съм виждал и такива документи, че ти се завива свят. Например скорост на тела 225,4 м/минута, и заваръчен ток 17.3 Ампера. Цифрите са произволни, но беше нещо подобно. Явно са писани колкото "да има" процедура.
          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Тука дъгата не прекъсва,поне не и за човешкото око
            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
            Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
            Анатолий Пейчинов o8875о9815
            https://dvrbg.com/

Коментар

Не съм гледал как се прави такъв шев, но на пръв поглед си прилича на чисто прекъсване. С телчарката, на подходящ режим и с малко тренировки-това се прави с кратки прекъсвания.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                Не съм гледал как се прави такъв шев, но на пръв поглед си прилича на чисто прекъсване. С телчарката, на подходящ режим и с малко тренировки-това се прави с кратки прекъсвания.
                Коле не разбирам от шевове и заварки но ти на RFC BALKAN 2015 такива заварки направи на Франко на полеви условия че той издьржа до финала презнавам те за МАЙСТОР

Коментар

По-горе споменах и другото си предположение - машина с бавен пулс. Вероятно Roninn за това говори. Ти си дърпаш шева, а машината прави къдриците сама, без да прекъсва - просто работи на 2 режима и ги превключва примерно веднъж в секунда.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от evos Преглед на мнение
                    ...аз ако можех да правя такива неща ехеее...
                    Да ? Какво щеше да стане ?
                    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Щеше да криви детайлите по-малко?

Коментар

"Веднъж запалиш ли дъгата, тя се гаси само в два случая-ако си свършил със шева, или е свършил електрода."
                        То вярно че бе преди 22-23 години като завърших ама на мен ми казваха друго. На теория е прекрасно докато свърши електрода или шева но на практика за качеството на шева понякога е наложително да спреш. Много са факторите. Хубаво е да знаеш и как да вържеш двата шева.
                        Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
                        Дий Снайдер

Коментар

Първоначално публикуван от banjo Преглед на мнение
                          То вярно че бе преди 22-23 години като завърших ама на мен ми казваха друго. На теория е прекрасно докато свърши електрода или шева но на практика за качеството на шева понякога е наложително да спреш. Много са факторите. Хубаво е да знаеш и как да вържеш двата шева.
                          Отново си най-остроумният. Според теб самия (ако можеш да погледнеш обективно) изказването ти кореспондира ли с разговора, който хората водят?
                          Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
                          Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Първоначално публикуван от sobax Преглед на мнение
                            Отново си най-остроумният. Според теб самия (ако можеш да погледнеш обективно) изказването ти кореспондира ли с разговора, който хората водят?
                            Твоето писание никак не е на място. Погледнато обективно. Философ.

Коментар

"Веднъж запалиш ли дъгата, тя се гаси само в два случая-ако си свършил със шева, или е свършил електрода."....
                              Въпросът е как при подобно непрекъснато заваряване избягваш деформацията в следствие на температурните промени?

Първоначално публикуван от gogo77 Преглед на мнение
                              .....Стиковаш с тирета, а не с точки...
                              Това което и за мен звучи логично при дълъг шев (за да избегнеш деформациите) противоречи на това което е казал г-н Петър Йотов на Кольо, за това и се радвам, че повече хора споделят и ме съветват, и най - вече хора с опит.

Първоначално публикуван от banjo Преглед на мнение
                              Всъщност как е правилно да се вържат 2 (или повече) шева?

Първоначално публикуван от sobax Преглед на мнение
                              Всъщност коментара си му е точно по моята тема и моите въпроси, друг е въпроса, че заради оназ красива снимка темата се измести в съвсем друга посока. Да се върнем на същинските въпроси, които са Моите заварки и съвети и критики с цел да науча повече.
                              Също така Ви моля, да не прехвърляте каквито и да било лични вражди и неразбирателсва във почти всяка една тема (включително и моята).
                              Благодаря за разбирането, благодаря и за съветите.
                              I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Първоначално публикуван от mmtrance Преглед на мнение
                                Въпросът е как при подобно непрекъснато заваряване избягваш деформацията в следствие на температурните промени?
                                Защо си мислиш, че деформациите от температурата ще ги избегнеш, ако заваряваш на пресекулки?

Деформациите се получават от количеството вкарана в детайлите топлина, а тя и в двата случая е една и съща. Няма значение дали прекъсваш дъгата, или не. Дори при прекъсване на теория би трябвало да вкараш повече топлина-за да се разтопи и да хване предишната "точка", която вече е започнала да застива. А повечето вкарана топлина винаги е вредна.
                                Друго правило което научих от Петър Йотов-"При заваряването се стремим да вкараме не повече топлина в детайлите отколкото е нужно за целта на заваряването им". Т.е.-винаги повечето топлина е вредна. То и малкото пак е вредна, но не можем без нея-просто няма да има добър шев, а това е целта ни, та преглъщаме това, че топлината ще повлияе на детайлите и заваряваме. Като при това обаче се стремим да работим с най-малкия режим който ще ни даде качествена работа. Другото е излишно вкарване на топлина в детайлите.

А ако топлинното влияние е толкова силно за дадените детайли-просто се прибягва до други методи за свързването им.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X