Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Заваряване на титанова сплав

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Заваряване на титанова сплав

Първоначално публикуван от gogo77 Преглед на мнение
    ...Владо, ти това ли чете. Ако е това го прочети го пак.
    ......
    Чел съм го , ама нямах предвид него , а това :

Материала 90% съм сигурен, че е неръждаема стомана 1.4541. Заварява се лесно на ВИГ. Вероятностите да се спука шева са....заваряване без тел, заваряване с неподходяща тел, силен ампераж, малък дебит на газ, приложено динамично напрежение при изтиване.
    ...при положение , че човекът казва още в първия си пост , че иде реч за титанова сплав . Че чак и марката стомана я позна само с поглед на снимката .
    Затова казах : "..по едно време..." , щото гледам , че после си се коригирал.

..... 309 е преходен тел, знаеш ли......
    Не знам какво значи "преходен" според твоята специфична терминология .
    Знам иначе , че животът е преходен , а въпросния тел по спомени май беше аустенитен . Да не би да имаш предвид , че с него могат да се заваряват разнородни стомани ?
    Дай му химсъстава .
    Последно редактирано от Vlado_Ts; 17-01-15, 17:58.
    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Че чак и марката стомана я позна само с поглед на снимката .
      Предположих за неръждавейката, защото съм правил мноооого шасита на картове в една компания. Там материала бе 1.4541 или титан-алумин /не помня коректното наименование, но от алфите е със сигурност/

Коментар

Не знам какво значи "преходен" според твоята специфична терминология .
        Знам иначе , че животът е преходен , а въпросния тел по спомени май беше аустенитен . Да не би да имаш предвид , че с него могат да се заваряват разнородни стомани ?
        Дай му химсъстава .
        Горе долу да. Химсъстава не го помня баш, а и не ми се търси, но е сигурно....няма молибден. Което означава относително, че алфа елементите /еквивалента на хрома/ са около аустенитната фаза, а гама елементите /еквивалента на никела/ блуждаят между аустенита и ферита. Образно казано хрома ще се легира с титана, а алуминия ще направи карбит с медта или калция, или калия, или нубидия, или циркония или каквото има в твърдият разтвор и стои в числителя на уравнението на О,Нийл /пълното, което е производно от още две, както и WRC/. Също така 309 е много устойчив на температурно окисление, което прави телта рафинантен буфер и е подходящ за заваряване на разнородни стомани.

Коментар

Ето го състава:
          http://www.aksteel.com/pdf/markets_p...data_sheet.pdf
          23% хром, 13% никел, 2%манган
          Аз харесвам повече 18 хром, 8 никел, 6 манган. Иначе казано 307. (FOX A7)

АМА иначе невярвам че титан ще се завари с неръждавейка.
          АИГ-Заваряване ООД
          Заваръчни апарати "DEL"
          http://www.aigwelding.com
          0889 522 036

Коментар

Владо вероятно питаше за пълният състав. Тогава се решават едни сложни уравнения....и заека изкача от храсталака . С 309 става САМО ако детайла е сплав.

Коментар

Владо вероятно питаше за пълният състав. Тогава се решават едни сложни уравнения....и заека изкача от храсталака . С 309 става САМО ако детайла е сплав.
              Ами то 99% от детайлите са сплави.
              Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

Буквално, Да, но не се ли подразбира, че става въпрос за сплав на титана.

Коментар

....Владо вероятно питаше за пълният състав.....
                  Не , имах предвид баш химсъстава на тела.
                  Аз съм от старата школа и за мен е по-прегледно ( а и по-бързо добивам представа за нещата) ако е написано примерно Х23Н13Г2 , отколкото 309 .

.... Тогава се решават едни сложни уравнения....и заека изкача от храсталака . С 309 става САМО ако детайла е сплав....
                  Ти вероятно си ги решил вече тези уравнения . Били те интегрални или диференциални.
                  А и никак не ме учудва де , щом като твърдиш ( в една друга тема) , че при взаимодействието на кислород с месинг и аргон се получава ацетон .

... в смисъл , никак не ме учудва , че заваряваш болиди от титанова сплав с тел неръждавейка .

Ние тук ( с изключение на "интернет - заварчика" , дето е подозрителен по рождение ) ти ВЯРВАМЕ .
                  Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Ти вероятно си ги решил вече тези уравнения . Били те интегрални или диференциални.
                    .
                    Не не съм решавал нищо..нито са интегрални, нито са диференциални /ако изобщо знаеш какво е това/
                    А и никак не ме учудва де , щом като твърдиш ( в една друга тема) , че при взаимодействието на кислород с месинг и аргон се получава ацетон
                    Абе ти у ред ли си бре.......я ми опресни спомените. Малееее ама ти пиеш повече метил от мене бре. Технолог ли си или Мики Маус.....кажи да знам как да комуникирам с тебе.
                    .. в смисъл , никак не ме учудва , че заваряваш болиди от титанова сплав с тел неръждавейка .
                    ....а пък мене никак не ме учудва, че не разбираш. Сигурно, защото не четеш евангелието правилно. Така е, специалисти бол у тая държава.
                    Последно редактирано от gogo77; 21-01-15, 21:05.

Коментар

.....
                      Абе ти у ред ли си бре.......я ми опресни спомените......
                      Абе у ред съм си аз . Ето :

...... Инак там дето е минал кислорода е имало горене (горене като физически термин, не както при барбекюто). При това горене (нарича се също окисление, оксидация) по стените на манометъра се образува филм от окиси на цинка, калая и медта, тези съединения са много устойчиви (по народно му се наричат патина или ръжда). Пускайки след това инертен газ, в следствие на преминаването от течно в газообразно състояние, молекулата на инертния газ придобива естествен вид (атомита са в слаба връзка) и така газта става лесно свързваема. Получават се сложни кетонни съединения от патината и аргона......
                      .... и понеже ти си химик и много добре знаеш , че един от най-популярните кетони е диметилкетон с търговското наименование ацетон , затова го споменах . Ега си схванал сарказЪма ми.

Всъщност , по повод на написаното по-горе от теб , аз съм на ей това мнение :

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      ....човеко, ти измисли нова химия. Лошото е че не е от нашата вселена.....

..... Технолог ли си или Мики Маус.....кажи да знам как да комуникирам с тебе.....

......
                      Технолог съм от 30 години ,като 5 години преди това съм учил за такъв . Та няма начин и от металознание да не поназнайвам

Затова , ако перифразирам Ясен : човеко , поне недей да пишеш нова технология на заваряването и ново металознание , защото чичко Гугъл пази написаните глупости !
                      .....за "звънящата стомана " да ти напомням ли ?

ПС. Сега разбирам защо Уелдъра се забавлява с постовете ти .
                      Последно редактирано от Vlado_Ts; 22-01-15, 09:35.

Коментар

Технолог съм от 30 години ,като 5 години преди това съм учил за такъв . Та няма начин и от металознание да не поназнайвам
                        Ха ха, малко си научил за толкова години. За ацетона си пък си съвсем в тъча. ПРОСТИЯТ ВЪГЛЕВОДОРОД няма общо със сложните кетонни СЪЕДИНЕНИЯ......панимаиш
                        поне недей да пишеш нова технология на заваряването и ново металознание , защото чичко Гугъл пази написаните глупости !
                        .....за "звънящата стомана " да ти напомням ли ?
                        Ами напомни ми бре, да те видя какво имаш в предвид. Технологията на металите е много интересна, дай да видя колко знаеш и колко си технолог.
                        Сега разбирам защо Уелдъра се забавлява с постовете ти .
                        Той Уелдъра се забавлява хронично /голема терца е/, ама ти къв си му на него......заедно ли си пиете метила

Коментар

Тъй първо стига глупости относни химията, че ми се дорева. Къв прост въглеводород кви пет лева. Кетоните, такъв е ацетона, са производни на мастните въглеводороди. При тях един или няколко водородни атома са заменени с функционална група. Метил е радикал. Диметил значи два. Диметилкетон е изключителноиздържано!!!

Коментар

Мдааа, то ако бъдем точни ацетона е с арилна група.

Коментар

Мдааа, то ако бъдем точни ацетона е с арилна група.
                              Арилна? Такова животна да има не знам. По скоро кетонна група . Може и ацетонна да се появи кой знае.

Коментар

Последната страница е изключително информативна, за което благодаря.

Чисто статистически - какви са резултатите след измерванията? Ако не са готови, публикувайте снимки, за да може компетентното жури да оцени и оповести резултатите от така оспорваното състезание?
                                Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X