Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Заваряване на титанова сплав

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Заваряване на титанова сплав

Здравейте колеги

Пожелавам на всички много здраве и късмет през новата 2015г. а пък другото ще си го купите с пари !

Имам следния проблем. Още преди да разбера ,че материала е титан или някаква титанова сплав барнах с аргона една заварка която ми изглеждаше не достатъчно голяма. В смисъл както се вижда на снимката две тръби фи 37 леко под ъгъл заварени но не с пълен шев.
    Моментално заварката се спука. Бихте ли ми дали съвет къде биха могли да ми го заварят това нещо.
    От прочетеното до момента за заваряване на титан и сплавите му със сигурност не е по силите ми да се справя в гаража с наличния ми опит и техника.
    Предварително благодаря за съветите.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:zavarka3.JPG
Прегледи:1
Размер:187.8 КБ
ID:6076609

Име:zavarka4.JPG
Размер:182.7 КБ
ID:6076610

Име:zavarka1.JPG
Размер:133.8 КБ
ID:6076611

Име:zavarka.JPG
Размер:146.1 КБ
ID:6076612
    NISSAN TERRANO II , 2.4 i,къса база,BF Goodrich Winter slalom, 235/75/15

От: Заваряване на титанова сплав

Сещам се за двама човека,ама е добре да питаме дали клетката на фърчилото ще влезе при тях...дрънни ми утре...
    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Материала 90% съм сигурен, че е неръждаема стомана 1.4541. Заварява се лесно на ВИГ. Вероятностите да се спука шева са....заваряване без тел, заваряване с неподходяща тел, силен ампераж, малък дебит на газ, приложено динамично напрежение при изтиване.

Коментар

Първоначално публикуван от pastora Преглед на мнение
        .
        От прочетеното до момента за заваряване на титан и сплавите му със сигурност не е по силите ми да се справя в гаража с наличния ми опит и техника.
        Ми не е техниката !Та нали имаш най доброто !
        Пробвай с китаеца може пък с него да стане !
        https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
        https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Първоначално публикуван от gogo77 Преглед на мнение
          Материала 90% съм сигурен, че е неръждаема стомана 1.4541. Заварява се лесно на ВИГ. Вероятностите да се спука шева са....заваряване без тел, заваряване с неподходяща тел, силен ампераж, малък дебит на газ, приложено динамично напрежение при изтиване.
          За съжаление е титан или титанова сплав. От Литва го взех трайка недовършен, без моторама. Там не знам от къде ама титан под път и над път.
          А иначе с TIG , DC на 45 A беше тока , 1.6 мм електрод като го пипнах и след 2-3 секунди заварката пукна.

Коментар

Първоначално публикуван от gogo77 Преглед на мнение
            Опаа не бях прочел добре колега. Да пробвах без добавъчна тел за да видя какво ще стане, а иначе другото си беше както писах 45 А , DC, аргон 4 л/мин.

Коментар

Юли, от малкото хора които си разбират от работата, и няма нужда да им гледаш в ръцете.
              Бръмчи с мотор по горите, но няма регистрация във форума.
              За съжаление не му намирам номера в телефона си.
              Е тук, в двора му е работилницата
              https://www.google.bg/maps/@42.69555...Rg!2e0!6m1!1e1
              , а и може да дойде на място ако се разберете.

Ето му номера:
              http://www.offroad-bulgaria.com/show...F0%E8%EF%E0%F7
              Последно редактирано от Джоу (x3mrjoe); 03-01-15, 13:23. Причина: номера на Юли
              ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

За съжаление е титан или титанова сплав
                Ако можеш да кажеш каква е сплавта (дори и приблизително), номер, код или нещо подобно, ще мога да ти помогна от разтояние. Ако е легирана с алуминий то ще трябва предварително подгряване до към 400-500 градуса. За добавъчен материал ползвай 309L (едва ли ще намериш подходящата тел в БГ, а и не се сещам в момента каква трябва да бъде), дебита на газта 12-15 литра. Ако можеш да пуснеш и защита ще е идеално. Не знам колко е дебела стената на тръбата, за да ти кажа и тока на заваряване. Заварява се на къси шевове, а не от раз.

ПП.....е ако се окаже сплав на титана действай по тези указания

Коментар

Да пробвах без добавъчна тел за да видя какво ще стане, а иначе другото си беше както писах 45 А , DC, аргон 4 л/мин.
                  Дебита е прекалено малък. За 1.4541 пусни поне 10 литра. Ако това е планер е възможно конструкцията да е от титаниева сплав поради по-малкото относително тегло спрямо стоманите.

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
                    Ми не е техниката !Та нали имаш най доброто !
                    Пробвай с китаеца може пък с него да стане !
                    Ето това е "ПЛЮЕНЕ".
                    АИГ-Заваряване ООД
                    Заваръчни апарати "DEL"
                    http://www.aigwelding.com
                    0889 522 036

Коментар

тел: 0888708851 - Юли

Звънни му и той ще ти каже дали, и как, може да ти свърши работа.
                      ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Напълно възможно това да е титан. А ако е титан то можеш да го завариш само с такъв добавъчен материал. Като се има в предвид и съответната технология за заваряването му, и това че трябва да се обдухва с защитен газ докато температурата му спадне под 300 град. Иначе титана разтваря водород и е склонен към окрехкостяване. Бих могъл да ти помогна но съм в Ст.Загора.
                        П.С. За да си увериш дали е титан, вземи ъглошлайфа и тръкни някъде на безобидно място. Ако искрите са снежно бели то това е титан.
                        Има магазин в Ст.Загора в който има добавъчен матерал но само ф4 мм.
                        Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

Първоначално публикуван от joe007 Преглед на мнение
                          За да си увериш дали е титан, вземи ъглошлайфа и тръкни някъде на безобидно място. Ако искрите са снежно бели то това е титан.
                          Точно така , ярки бели искри . Още в началото по грешка го докоснах с флекса и ми направи впечатление. Впоследствие се свързах и с хората , които са го правили и те потвърдиха ,че основата е тръби 37х1 титан а задните пръти на окачването плътен титан.

Коментар

Такива тръби взех преди години от вторични за 0,30лв. килото. Неръждавейка с титан. 4 метра-6 кила. Работата стана като с онова цигане дето гепило релсата, а не знаело че е 500 кила. Отидох на магазина и си взех неръждаеми електроди за променливо токов електрожен. Направих си наргиле да си дишам под водата, че ме мързи да нося шишета. Заварките са водоплътни и се заварява невероятно лесно.
                            За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Впоследствие се свързах и с хората , които са го правили и те потвърдиха ,че основата е тръби 37х1 титан
                              Ако е чист титан (мен ме съмнява, много е скъп) не прави нищо което писах по-горе. До колкото си спомням май трябва газта да е хелий, ама не съм сигурен, пиша по спомен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X