Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Заваряване на титанова сплав

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Заваряване на титанова сплав

Първоначално публикуван от gogo77 Преглед на мнение
    Ако е чист титан (мен ме съмнява, много е скъп) не прави нищо което писах по-горе. До колкото си спомням май трябва газта да е хелий, ама не съм сигурен, пиша по спомен.
    Не мисля и да го пипам сам. При по твърдо кацане в тази заварка пада почти цялото натоварване. Ще се свържа с колегите на които ми дадохте координати пък дано помогнат.
    NISSAN TERRANO II , 2.4 i,къса база,BF Goodrich Winter slalom, 235/75/15

Коментар

Първоначално публикуван от aig Преглед на мнение
      Ето това е "ПЛЮЕНЕ".
      Що да е плюене ?!А каква според теб по специална техника трябва да има човек та да заварява титан?
      https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
      https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

До колкото си спомням май трябва газта да е хелий, ама не съм сигурен, пиша по спомен.
        Лоши спомени

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
          Лоши спомени
          Еми тогава поправи човека . Така и аз мога да пиша умнотии .

Коментар

http://www.svarkainfo.ru/rus/lib/tech/titan/
            Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
            Grand 3.1TD
            0898 620 306 Стоян

Коментар

Обади ми се.
              Ще трябва да се намери титан. Ама е добре да питаш алфа, бета или алфа-бета титан е това.
              След това е добре да се направи някаква защита за шева отделно и самостоятелно. Чашката трябва да бъде "LENS"
              Проблема е в добавъчния материал. Много трудно се намира в България
              АИГ-Заваряване ООД
              Заваръчни апарати "DEL"
              http://www.aigwelding.com
              0889 522 036

Коментар

Първоначално публикуван от ivo-police Преглед на мнение
                Еми тогава поправи човека . Така и аз мога да пиша умнотии .
                Защитния газ е аргон около 7-8л/мин.
                Ако човек се поразрови малко из безбрежното Интернет пространство вероятно ще намери и прочете още много ,много други неща,... но само с четене не става !Както може би вече ВИ стана ясно ,че също така И не става -дори и да имаш техника от най-висок клас...!Просто това са само мои размисли и страсти.....пък от тук нататък всеки де си прави съответните изводи...!

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
                  Ако човек се поразрови малко из безбрежното Интернет пространство вероятно ще намери и прочете още много ,много други неща,... но само с четене не става !Както може би вече ВИ стана ясно ,че също така И не става -дори и да имаш техника от най-висок клас...!Просто това са само мои размисли и страсти.....пък от тук нататък всеки де си прави съответните изводи...!
                  Благодаря за разяснението.
                  Аз не съм заварчик те така си пецкам от 30.тина години за собствено удоволствие.
                  ПП Сегашната ми телчарка е едно 200А Редко.

Коментар

Уелдърче, не пиши глупости.....за защита 7-8 литра са прекалено много за 1мм стена. И не е аргон защитата. Разбирам, че искаш да си актуален, ама това
                    Интернет пространство вероятно ще намери и прочете още много ,много други неща,... но само с четене не става !
                    споделяш ли го или си пишеш е така. Ми ти си точно интернет заварчик т.е. никакъв. Тая заварка е отговорна, аз се отметнах от писанията ми, щом стана ясно, че е титан, а не негова сплав. И имайки в предвид дебелината на стената, вероятно трябва пулс....как мислиш А? Дали китайските боклуци биха се справили със задачата, тия за които толкова милееш.
                    Чашката трябва да бъде "LENS"
                    Именно, и газ над 12 литра, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО

Коментар

Именно, и газ над 12 литра, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО
                      Та последно -хелий или аргон?
                      Освен това не каза нищо за волтовата дъга - тя колко силна трябва да е ? Все пак е важно !Заварката е отговорна !

Коментар

Та последно -хелий или аргон?
                        75/25% АРГОН/ХЕЛИЙ, за защита същата газ или чист хелий. Тока според зависи, не повече от 40А и Low Pulse. Електрода лантанов. Тела 1,2 или 1,4мм. LENS дюза, над 12 литра дебит на газта, балонна чашка 7-ца или 8-ца (не е от голямо значение размера). Заварява се на студено от раз.
                        Освен това не каза нищо за волтовата дъга - тя колко силна трябва да е ?
                        Много силна около 8000 градуса в плазмата. Ама съм сигурен, че не знаеш кво си питал

Коментар

Много силна около 8000 градуса в плазмата. Ама съм сигурен, че не знаеш кво си питал
                          А бе много добре знам аз ...! За тая волтова дъга пастора е обяснил подробно ,ама никой не му обръща внимание на човека ....!
                          П.П. Я виж тука:
                          Първоначално публикуван от pastora Преглед на мнение
                          Здравей колега jalil. В областта на TIG и MIG заваряването съм новобранец и все още се уча. По скоро ми е хоби отколкото работа но наскоро трябваше да довърша една машина от неръждавейка профили с дебелина 1.5 мм. Без много да му мисля скочих на първия евтин китаец TIG/MMA 200A DC за 350 лв. Мислех си какво толкова, постояннотокова машина , волтова дъга като волтова дъга, колко да се различава от другите по скъпи апарати. Да ама не...преди седмица минах през DEL да видя какво ново предлагат и точно след 30 мин. обяснение и демонстрации ми стана ясно ,че между евтиния китаец и истинския апарат общото е само красивата външност.
                          Всъщност за да е стабилна волтовата дъга , което е много важно за добрата заварка и особено , когато се учиш хардуера и софтуера вътре в апарат е много важен а при евтиния китаец той е доста спестен. Така ,че не бързай да купуваш за да си нямаш два апарата като мен . Ако си от София задължително мини през DEL , хората там са супер учтиви и всичко което аз набързо написах тук ще ти го обяснят подробно и на практика ще изпробваш апаратите им. Моторамата на този трайк я започнах с китаеца и я довърших с DEL. С китайския апарат постоянно прогаряше материала или пък тока не бе достатъчен да разтопи вана. С DEL-a всичко се получава много по лесно и контролирано.
                          ....
                          Въпреки ,че заварките са доста неестетични поради моята неопитност, контрола на ваната и температурата на метала е много по лесен с този апарат , а това е особено
                          важно при заваряване на алуминий и сплавите му.
                          Успех в начинанието ти!
                          Направо те ударил у земята!Даже и ти няма как да да направиш по добри и подробни обяснения !
                          Последно редактирано от welderargon; 04-01-15, 02:36.

Коментар

Преди десетина години в тая държава никой не се наемаше да завари почти чист Титан . Горе при мен машините на платкаджиите които работят в железен трихлорид са от ПВЦ а осите на помпите и всички метални части са от Титан . Само него от металите тоя химикал не го разяжда . За беля на американската машина Хемкът се скъса една от осите и понеже прътов Титан и в момента е доволно трудно да се намери решихме да пробваме да я заварим . Щом и в КЗУ не се наеха да свършат тази работа явна не е толкова просто . В крайна сметка едни колеги от Русе ни изпратиха материал и направих нова ос .
                            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

А бе много добре знам аз ...! За тая волтова дъга пастора е обяснил подробно ,ама никой не му обръща внимание на човека ....!
                              П.П. Я виж тука:........................Направо те ударил у земята!Даже и ти няма как да да направиш по добри и подробни обяснения !
                              Абе ти докога ще спамиш бе. Непрекъснато търсиш конфронтация с хората. Напиши нещо смислено тематично (копни тещо от фейса ). Пастора може да не е описал ситуацията с правилните термини, но прекрасно се разбира за какво иде реч.
                              И нема нужда да МЕ слагаш в контекста на ТВОИТЕ безмислени постове, дори и да се стремиш да прикриваш целта си с фалшива ирония и емотикони.
                              И да, подкрепям на 100%....евтините китайски играчки имат калпава "волтова дъга".

Коментар

Направи като мен, игнорирай го. Тук съм му скрил постовете, в "направи сам" не отговарям на цитатите му на мои постове и дребни заяждания. Той ме цитира, спори и т.н. и аз все не отговарям, даже не му ги чета. Май му писна, но наистина ми е все тая. Аз с човек не съм се скарал до сега, посъветвах и Panism да не му обръща внимание и май и той го игнорира.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X